Wil je jouw couperose laten laseren? Met onze couperose laserbehandeling wordt jouw huid zichtbaar verbeterd. Maak direct een afspraak.

Algemene informatie Fill 1
Wat is couperose?
Behandelingen
Onze werkwijze
Veelgestelde vragen
Afspraak maken

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Laurien

Wat is couperose?

Wat is couperose?

Couperose zijn de kleine rode (soms blauwe) bloedvaatjes die je vaak ziet op de wangen. Niet alleen de wangen zijn gevoelig voor couperose, je ziet het ook verder op het gezicht zoals op de kin, neus, op de hals en er zijn zelfs voorbeelden van couperose op het decolleté. Couperose wordt vaak geschaard onder de huidziektes.

Couperose is onschuldig, maar voor velen een doorn in het oog. De typische rode wangen, neus of kin worden vaak als beschamend gezien. De bloedvaatjes hebben geen nut meer om zuurstof door het bloed te vervoeren en zijn vooral een doorn in het oog van velen. Mensen zijn zich bewust van couperose en schamen zich soms voor de rode vlekjes die de bloedvaatjes veroorzaken. Rondlopen met couperose hoeft overigens niet. Met een couperose laserbehandeling kun je eenvoudig van deze rode bloedvaatjes afkomen.

Onze specialisten helpen jou graag verder voor een couperose laserbehandeling

Bij Smooth Laser Clinic staan onze huidspecialisten voor je klaar voor een succesvolle couperose behandeling. Onze vaatlaser is zeer professioneel en geeft je een effectieve couperose laser ervaring. Maak direct een afspraak. Tijdens deze afspraak ontvang je gratis huidadvies en kijken wij welke behandelingen jij nodig hebt om je couperose te verwijderen. Op basis van de ernst van de situatie ontvang je een passende couperose laserbehandeling prijs voor jouw situatie. We denken graag met je mee!

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Marlin

Couperose behandelingen

Couperose heeft verschillende oorzaken. Het kan voorkomen door erfelijkheid binnen de familie. Je kunt couperose krijgen door overmatige zonblootstelling. Vaak zie je dat er ook pigmentvlekken dan kunnen ontstaan door de zon. Je huidtype kan ook een rol spelen. Vaak hebben mensen met een lichtere huid meer kans op couperose. Daarnaast kun je couperose krijgen door overmatig gebruik van corticosteroïd bevattende crèmes of zalven op het gezicht, temperatuurschommelingen en alcohol. Couperose kan ook een symptoom van onderliggende huidproblemen zijn, zoals rosacea. Bij rosacea heb je in tegenstelling tot couperose ook last van rode bultjes, puskoppen en zwellingen. Verschijnselen die je niet hebt als je couperose hebt.

Uiteraard weten onze huidspecialisten van welke huidaandoening je last hebt, zodat we een passende laserbehandeling kunnen starten. Rondlopen met couperose hoeft niet, maar uit zichzelf zal het niet verdwijnen. Het hoeft niet erger te worden, maar het kan zich met de loop van de jaren uitbreiden richting kin, hals en decolleté. De meest effectieve behandeling is de laserbehandeling couperose. Vaak ben je met vier behandelingen helemaal van je couperose af. Daarnaast kan het ook zijn dat je na één behandeling al veel verschil ziet. Onze huidspecialisten zullen op basis van de huidanalyse kijken hoeveel behandelingen er voor jouw couperose nodig zijn.

Hoe werkt een laserbehandeling voor couperose?

De behandeling couperose gezicht wordt door onze huidspecialisten uitgevoerd met onze professionele lasers. Met deze lasers gaan we aan de slag om je bloedvaatjes weg te laseren. Zeg maar vaarwel tegen je rode wangen, deze laseren wij uitgebreid en zullen daarnaast ook de andere plekken in je gezicht waar couperose zit behandelen.

Bloedvaatjes laseren klinkt misschien pijnlijk. Een laserbehandeling couperose bij Smooth Laser Clinic is effectief. Onze lasers koelen de huid tijdens de behandeling, waardoor de behandeling als iets minder gevoelig ervaren kan worden.

Daarnaast zijn zij zeer huidvriendelijk. Je wilt namelijk niet dat je na de laserbehandeling andere huidproblemen krijgt. Het eerste wat je ziet is namelijk je gezicht.

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over de couperose behandeling voor en na maatregelen. Een couperose behandeling is het meest effectief als je voor de laserbehandeling zes weken uit de zon blijft. Hierdoor beïnvloed je de couperose niet voor de laserbehandeling. De couperose behandeling nazorg bestaat ook uit het uit de zon blijven voor zes weken. Daarnaast dien je de eerste 24-48 uur hoge temperaturen van een douche, sauna of hammam te vermijden.

Ontdek de voordelen van Smooth Laser Clinic

Deskundig personeel
Onze specialisten zijn medisch geschoold en hebben veel ervaring
Gratis advies
Plan een gratis en vrijblijvende intake in bij één van onze klinieken
Veilige apparatuur
Onze lasers zijn van hoge kwaliteit en werken zeer effectief
Alle zorgverzekeraars
Een deel van onze behandelingen wordt vergoed door verzekeraars

Onze werkwijze

Bij Smooth Laser Clinic hanteren we de volgende werkwijze om het beste resultaat te behalen uit jouw huidbehandeling.

01
Intakegesprek

In een vrijblijvend intakegesprek voorziet onze huidtherapeut je van alle informatie over couperose en wordt er gekeken naar de mate van jouw couperose.

02
Voorbereiding

Zorg ervoor dat je gezicht schoon is en alle make-up verwijderd is. Controleer eventueel of jouw behandeling vergoed kan worden door de zorgverzekeraar.
Tot slot mag je 6 weken voor de behandeling het te behandelen gebied niet blootstellen aan de zon of zonnebank.

03
De behandeling

Tijdens deze couperose laser behandeling wordt het bloedvat verwarmd, waardoor de vaatwand aan elkaar plakt. Het vat trekt vervolgens weg of wordt donkerder van kleur. In de weken na de behandeling worden de resten opgeruimd door het lichaam. Meestal zijn er vier behandelingen nodig om van couperose af te komen.

04
Na de behandeling

Gebruik de eerste 12 uur na de behandeling geen make-up of andere huidverzorging. Pas tot 6 weken na de behandeling op met zon en de zonnebank. Vermijd de eerste 24-48 uur na de behandeling hoge temperaturen van bijv. een douche, sauna of jacuzzi. Indien je aanvullend verzekerd bent kan je eventueel jouw behandeling declareren bij jouw zorgverzekeraar.

Tarieven
huidbehandelingen

De prijs per huidbehandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. De kosten van couperose verwijderen hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet zodat je precies weet wat een behandeling kost bij Smooth Laser Clinic.

Wat zijn de kosten van een couperose behandeling?

Wat zijn de kosten van een couperose behandeling?

De kosten van de couperose behandeling hangen af van het aantal behandelingen dat je nodig hebt. Op basis van het intakegesprek en de mate van couperose kunnen we bepalen hoeveel laserbehandelingen voor couperose nodig zijn. Indien je een aanvullende verzekering hebt kan het zijn dat de couperose behandeling vergoed wordt. Dit is uiteraard afhankelijk van je zorgverzekering polis en de mate van couperose in je gezicht. Vaak wordt de couperose behandeling vergoed als het duidelijk zichtbaar is in het gezicht. Je hals en decolleté vallen vaak buiten de vergoeding. Onze huidspecialisten kunnen je hierover adviseren, maar neem voor de zekerheid contact op met je zorgverzekering zodat je niet voor verrassingen komt te staan nadat je de couperose laserbehandeling hebt gehad.

Ervaar het zelf bij Smooth Laser Clinic

De couperose laseren ervaringen zijn ontzettend positief. Vaak zie je na de eerste behandeling al direct resultaat en een duidelijk zichtbare vermindering van de rode bloedvaatjes in het gezicht. Je kunt een beetje zwelling na de couperose behandeling ervaren, maar onze lasers zijn ontzettend huidvriendelijk. Hierdoor krijg je geen wondjes of andere rode plekken. Een laserbehandeling couperose is voor Smooth Laser Clinic dagelijkse kost. In onze klinieken staan de beste huidspecialisten en -therapeuten voor je klaar.

Je kunt direct genieten van het resultaat. Wel is het aan te raden om na de couperose laserbehandeling uit de zon te blijven. Wil jij weten of jouw couperose in aanmerking komt voor een laserbehandeling of wil je direct starten? Maak online een afspraak met Smooth Laser Clinic. Onze huidspecialisten geven je tijdens het intakegesprek een gratis huidadvies. Daarnaast kijken zij wat er precies met de huid aan de hand is en welke behandeling het meest effectief is. Stel daarbij elke vraag die je hebt, onze specialisten beantwoorden ze graag voor je. Ervaar zelf het gemak en start direct met een couperose behandeling met onze vaatlaser en ervaar hoe effectief de oplossing kan zijn.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om couperose te verwijderen? Bekijk hier de meest voorkomende vragen over couperose verwijderen.

Hebben jullie veel ervaring op het gebied van huidverbetering?

Het team van Smooth Laser Clinic bevat uitsluitend medisch geschoold personeel. Hierdoor weet je zeker dat jouw huidbehandeling altijd door een gecertificeerde huidtherapeut wordt uitgevoerd. Onze specialisten doen in het vakgebied ruime ervaring op en volgen daarnaast ook regelmatig trainingen en cursussen. 

Hoe kan ik mijn huid het beste verzorgen?

Dagelijkse reiniging en hydratatie is zeer belangrijk. Ook adviseren we om voldoende water te drinken, te zorgen voor genoeg slaap en je huid te beschermen tegen de zon. 

Daarnaast zijn er verschillende behandelingen om jouw huid weer stralend en egaal te krijgen, elk met een ander effect. Dit zijn bijvoorbeeld peelings, skinboosters en huidbehandelingen met een laser. Ook als jouw huid er al goed uitziet kan een huidbehandeling helpen deze er nóg beter en egaler uit te laten zien. Een huidbehandeling verbetert namelijk de gehele huidstructuur en laat deze weer stralen! 

Ik heb erg veel huidirritaties, kunnen jullie dan wel laseren?

Ook met scheerirritaties kunnen wij gewoon laseren. Het kan zijn wanneer er veel irritaties aanwezig zijn dat het laseren wat gevoeliger is. Met open wondjes laseren wij echter niet. Deze moeten we dan even ontzien.

Is een laserbehandeling veilig?

Ja, een laserbehandeling is volledig veilig.
In tegenstelling tot andere apparaten werkt de Soprano ICE laser met een bewegende methode die ervoor zorgt dat de huid veilig en voorzichtig wordt opgewarmd tot een temperatuur waarbij de haarzak vernietigd wordt. Door de nauwkeurigheid van de laser is het onmogelijk dat zweet- of lymfeklieren in de huid worden beschadigd.

Wat is het verschil tussen couperose en rosacea?

Couperose en rosacea zijn beiden huidziekten en lijken op het eerste oog ook veel op elkaar. Dit komt doordat rosacea net als couperose de opvallende bloedvaatjes in rood en blauw heeft. Bij rosacea is er echter ook sprake van rode bultjes en puistjes.

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Kimberly

Onze klinieken in Enschede en Zwolle

Smooth Laser Clinic verwelkomt je graag in één van onze klinieken. Op dit moment zijn we te vinden in Enschede en Zwolle. Daarnaast hebben we ook een kliniek in de Duitse stad Keulen.

Over ons
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Dermalux LED
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Soprano Titanium laser
Afspraak maken
whatsapp-logo