Bij veel mensen wordt het haar in de loop der jaren dunner. Dit is bijvoorbeeld te zien bovenop het hoofd of aan de zijkanten van het hoofd. Dunner wordend haar bij een vrouw of bij mannen is beide mogelijk. Ouderdom is hierbij een veel voorkomende oorzaak. Andere factoren waardoor dunner wordend haar kan ontstaan zijn stress, medicatie, zwangerschap, bevalling, operaties, erfelijkheid, infecties, ziekte en schommelingen in hormonen komen. Wanneer je veel last hebt van haaruitval merk je dat je haar steeds dunner wordt en dat er minder haren aanwezig zijn op de hoofdhuid.

Algemene informatie Fill 1
Voordelen XL Hair behandeling
Voor wie is de behandeling geschikt?
Hoe werkt de behandeling?
Waar moet je rekening mee houden?
Afspraak maken

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Laurien

XL Hair is een geschikte behandeling bij dunner wordend haar. De hairbooster, vol met antioxidanten, aminozuren, groeifactoren en hyaluronzuur, voedt de haarfollikels lokaal en (re)activeert deze. De hairbooster activeert de haarfollikels om weer gezonde haren te produceren waardoor het volume van het haar verbeterd wordt en je haar weer voller zal worden. Om een optimaal resultaat te kunnen behalen is het daarom belangrijk dat er nog haarfollikels aanwezig zijn in het te behandelen gebied.

Weet je niet zeker of jouw vorm van haaruitval geschikt is voor onze hairbooster? Onze specialisten kunnen beoordelen of de behandeling überhaupt zou kunnen slagen bij jou. Het uiteindelijke effect is moeilijk te voorspellen omdat dit per persoon verschillend is. De ervaring leert ons wel dat alle klanten die wij in ontvangst hebben genomen en de behandelingen hebben aangeraden tevreden zijn. 

Wat zijn de voordelen van een behandeling met XL Hair?

XL Hair

Er groeien na de behandelingen meer haren terug. Je krijgt een gezonde, vollere bos haar!

 • Vrouwen die last hebben van dunner wordend haar kunnen soms niet meer alles doen met hun haar. Bijvoorbeeld in een staart doen of juist los dragen. Als je haar weer voller is, kan je dit vaak weer gewoon doen! 
 • Soms verven mensen hun haar donkerder zodat het dunner wordend haar niet zo opvalt… maar misschien past een donkere kleur wel helemaal niet bij je? 
 • Met behulp van de XL Hair ben je hier niet meer van afhankelijk en kan je een haarkleur kiezen die goed bij je past ipv de boel moet camoufleren. Dit scheelt ook weer in de kosten voor de aanschaf van deze camouflage/haarproducten.
 • De behandeling is niet zo ingrijpend en kostelijk als een haartransplantatie
 • De behandeling is niet schadelijk voor de haren, zoals bij hairextensions
 • XL Hair is goed te combineren vóór en na een haartransplantatie. Zo vallen er minder geïmplanteerde haren uit en wordt er een optimaal resultaat behaald

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Jet

Voor wie is de XL Hair behandeling geschikt?

tijdelijk-xlhair-hairbooster-home

We kunnen de XL Hair behandeling goed toepassen in verschillende situaties, denk daar bijvoorbeeld aan het volgende:

 • Zowel mannen als vrouwen
 • Geschikt vóór of na een haartransplantatie
 • Wanneer er sprake is van alopecia androgenetica
 • Kaalheid in de vorm van alopecia areata
 • Andere, niet verlittekende vormen van haaruitval
 • Er moeten nog haarfollikels aanwezig zijn in het behandelgebied
Afspraak maken

De behandeling werkt niet voor inhammen en de verlittekende vorm van alopecia (Alopecia cicatricialis). Een XL Hair behandeling kun je beter (nog) niet doen, als je allergisch bent voor een van de bestanddelen van de hairbooster. En ook bij wonden, een huidziekte of een infectie zoals een koortslip (herpes infectie) of een streptokokkeninfectie.

Overleg altijd met je behandelaar/arts als je behandeld wordt met immunosuppressiva of corticosteroïden, of wanneer je een auto-immuunziekte, diabetes type 1, acute reumatoïde artritis, aanhoudende angina pectoris of endocarditis hebt.

laserkliniek-enschede

Ontdek de voordelen van Smooth Laser Clinic

Vakkundig personeel
Onze specialisten zijn medisch opgeleid en hebben veel ervaring
Gratis advies
Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek in ons behandelcentrum
Veilige apparaten
Onze lasers zijn van hoge kwaliteit en werken zeer effectief
Alle zorgverzekeringen
Sommige van onze behandelingen worden vergoed door ziektekostenverzekeraars

Hoe werkt de behandeling?

XL Hair is een behandeling waarbij met behulp van een mesogun (apparaat met een fijne, dunne naald) een ‘hairbooster’, een injectievloeistof voor de hoofdhuid, in de haarfollikels wordt geïnjecteerd. De hairbooster voedt en reactiveert de haarfollikels. De hairbooster bevat een groot aantal actieve ingrediënten zoals (natuurlijk) hyaluronzuur, groeifactoren bFGF, aminozuren (glycine, foliumzuur, alanine), vitamine A, B, PP en H, vetzuren, antioxidanten (citroenzuur o.a.) en spoorelementen. 

De hairbooster activeert de haarfollikels om weer gezonde haren te produceren waardoor het volume van het haar verbeterd wordt. Om een optimaal resultaat te kunnen behalen is het daarom belangrijk dat er nog haarfollikels aanwezig zijn in het te behandelen gebied.

Samengevat brengt de behandeling het volgende teweeg:

 • Stopt haaruitval
 • Stimuleert nieuwe haargroei → vollere bos haar
 • Voedt en activeert de haarfollikels
 • Verlengt de anagene fase (de groeifase van het haar)
 • Verkort de telogene fase (de rustfase van het haar)
 • Draait het proces van verschrompeling van haarfollikels terug (alopecia androgenetica)

Over het algemeen zijn er 8 behandelingen bij vrouwen nodig en 6 behandelingen bij mannen die last hebben van dunner wordend haar. De eerste behandelingen dienen wekelijks plaats te vinden, en de resterende 2 behandelingen kunnen eens per 2 weken plaatsvinden. In sommige situaties kunnen meer behandelingen nodig zijn.

XL Hair Behandlung

Deze behandeling vraagt geduld. De meeste mensen ervaren na 4 à 5 behandelingen dat hun haar niet meer uitvalt. Na 6-9 weken zijn er vaak wat witte haartjes zichtbaar (een goed teken!). Pas na 6 maanden kan er echt goed en objectief geëvalueerd worden hoeveel nieuwe haargroei er daadwerkelijk is ontstaan. De levenscyclus van een haarfollikel is 3 maanden en het kost tijd voordat nieuw geproduceerde haren zijn uitgegroeid en zichtbaar worden.

Nadat de kuur van behandelingen is gedaan, zal dit in de meeste gevallen voor permanente duur zijn. Soms is het nodig om een onderhoudsbehandeling in te plannen, maar dit verschilt per persoon. Hoe vaak kan ook verschillen. Maar als je de behandelingen bij ons ondergaat in de juiste frequentie en de thuisproducten op de juiste manier gebruikt, verwachten we mooie resultaten!

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Daniek

Waar moet je rekening mee houden tijdens de behandeling?

Op de dag van de behandeling met XL Hair moet het haar worden gewassen met de ScalpFit Shampoo, dit om de hoofdhuid goed te reinigen zodat de injectievloeistof zo optimaal mogelijk kan worden geïnjecteerd in de haarfollikel.

Van tevoren nemen we je medische informatie nog een keer door, zodat we eventuele contra-indicaties snel kunnen herkennen. Daarnaast maken we, uiteraard met toestemming, foto’s van het behandelgebied zodat we het resultaat zorgvuldig kunnen bijhouden in ons dossier. 

Met een meso injector of -gun wordt er een vloeistof met de benodigde voedingsstoffen ingebracht zodat de haarfollikels weer herstellen. De specialist werkt hierbij in baantjes van een halve centimeter. Het dunne naaldje van de injector bereikt een diepte van slechts 2mm, waardoor het als minder gevoelig ervaart kan worden tijdens de behandeling. Wel kunnen er soms kleine puntbloedinkjes ontstaan.

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Daniek

Na de behandeling: 

 • De behandelde huid mag de eerste 24 uur na de behandeling niet gereinigd of nat worden. De eerste 24 uren na de behandeling dien je het gebruik van gel, wax, mousse en andere haarverzorging op het behandelde gebied te vermijden. 
 • Het is belangrijk om het te behandelen gebied direct na de behandeling zo min mogelijk aan te raken. Dit in verband met de hygiëne. 
 • Je mag na de behandeling het te behandelen gebied voor 24 uur niet blootstellen aan de zon of zonnebank.
 • Hoge temperaturen, tenminste de eerste 24-36 uur na behandeling, dien je te vermijden, zoals te heet douchen (+40°C), jacuzzi, sauna en hammam. Ook het zwemmen in open wateren en/of zwembaden is in dit tijdsbestek niet aan te raden. 
 • Het is belangrijk om naast de behandeling onze geadviseerde producten te gebruiken. De AD Scalpfit Shampoo is een sterk reinigende shampoo en dient op de dag van de behandeling gebruikt te worden om de hoofdhuid voor te bereiden op de behandeling. De AD Revitalix Shampoo is zeer geschikt voor dagelijks gebruik zowel tijdens de behandelperiode als daarna (minimaal 24 uur wachten). Revitalix bevat de actieve ingrediënten van XL Hair die het behandelresultaat blijvend ondersteunen. De Daily Care Hair haarspray bevat de actieve ingrediënten van XL Hair en wordt eenmaal per dag of 3 maal per week 2 maal per dag na het wassen op de hoofdhuid in gemasseerd.

De tarieven van de pakketten die we aanbieden voor XL Hair zijn altijd inclusief de 3 benodigde thuisverzorgingsproducten (AD Scalplift Shampoo, AD Revitalix Shampoo en Daily Care Hair haarspray). Voor deze behandeling heb je geen doorverwijzing nodig van de huisarts. Voor zover bij ons bekend is, wordt deze behandeling niet vergoed door zorgverzekeraars, maar je kunt dit voor de zekerheid altijd nagaan bij je eigen polis.

Er moeten actieve haarzakjes aanwezig zijn voor het slagen van de behandeling. Helaas kunnen we op inhammen niets bereiken. Enkel op de plekken waar haar groeit kunnen we dit versterken naar een vollere bos. Als je altijd al dun haar hebt gehad, kunnen we dit niet ineens dik maken met behulp van de behandeling. Het is echt een activatie van de haarfollikels dus het zorgt dat er weer meer haren groeien.

XL Hair behandelingen kunnen niet tijdens het behandeltraject van een haartransplantatie worden uitgevoerd. Alleen hiervoor of na de haartransplantatie (dit dient ook met de betreffende uitvoerende arts te worden besproken). 

Na 4 en 6 maanden vindt een beoordeling plaats. We gaan hierbij de gemaakte foto’s van de afgelopen periode met elkaar vergelijken en we gaan evalueren wat het behaalde resultaat tot nu toe is. Mochten er veranderingen zijn in medicatie, voeding of andere belangrijke factoren, dan horen wij dit graag. Op deze manier kunnen wij het behandelplan eventueel bijstellen wanneer nodig. Het is belangrijk om te beseffen dat het echte resultaat na ongeveer 6 maanden te zien is. Hiervoor is geduld en tijd nodig. 

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Jet

Kies voor Smooth Laser Clinic

Wil je haaruitval tegengaan? Kies dan voor Smooth Laser Clinic. Onze specialisten doen er alles aan om jou op je gemak te stellen. Bij Smooth Laser Clinic ben je altijd verzekerd van professioneel opgeleid personeel en een effectieve behandeling met de beste apparatuur.

Boek nu direct een afspraak. Neem contact met ons op en onze specialisten beantwoorden alle vragen die je hebt. Onze specialisten staan voor je klaar. Je hebt de mogelijkheid om bij Smooth Laser Clinic voor elke behandeling apart te betalen of om een pakket af te sluiten.

hairbooster-xlhair
Onze klinieken in Enschede en Zwolle

Smooth Laser Clinic verwelkomt je graag in één van onze klinieken. Op dit moment zijn we te vinden in Enschede en Zwolle. Daarnaast hebben we ook een kliniek in de Duitse stad Keulen.

Over ons
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Dermalux LED
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Soprano Titanium laser
Afspraak maken
whatsapp-logo