Wil je graag iets doen aan cellulite, huidverslapping of rimpels? Dan biedt de cellulite behandeling in Enschede of Zwolle wellicht de oplossing die je zoekt! Deze geavanceerde technologie is specifiek ontworpen om cellulite te behandelen en tegelijkertijd te zorgen voor een strakkere en gezondere huid. Met behulp van de mechanische bindweefselmassage kunnen zowel medische als cosmetische huidproblemen effectief en niet-invasief worden aangepakt. Ontdek de voordelen van deze gerichte behandeling en werk aan het verminderen van cellulite, terwijl je tegelijkertijd je huid verbetert.

Algemene informatie Fill 1
Algemene informatie
Werkwijze
Tarieven
Afspraak maken

Gratis huidadvies

Onze huidspecialisten staan voor je klaar en geven je graag advies over onze effectieve behandelmethodes en onze huidverzorgingsproducten. Wacht dus niet langer met het maken van een afspraak voor een gratis huidadvies.

Wat is een cellulite behandeling?

Met de Icoone® voeren we middels de nieuwste techniek een mechanische bindweefselmassage uit, zónder hierbij stress af te geven aan het weefsel. Dit komt doordat we met microstimulaties werken die 21.600 aanzuigingen per minuut hebben aan zowel de bovenste als de onderste huidlagen. De Icoone® neemt de manuele bindweefselmassage als het ware ‘over’ en is in staat om nog dieper in het bindweefsel te werken, waardoor de resultaten optimaal zijn.

Daarnaast is de Icoone® uitgerust met de gepatenteerde ROBODERM® technologie. Deze technologie bestaat uit een set van 3 Micro-Heads, dat specifiek is ontworpen om de meest kleine en gevoelige zones met precisie te kunnen behandelen. 

Icoone® combineert de mechanische bindweefselmassage met LED en LASER. De combinatie van mechanische stimulatie met LED en LASER maakt het mogelijk om de hoogst haalbare resultaten te bereiken. De behandeling verhoogt direct de zuurstoftoevoer naar het bindweefsel, stimuleert de fibroblasten (de fabriekjes van collageen en elastine), bloedcirculatie, het lymfesysteem, elimineert vetophopingen en activeert de afbreking van vet.

Icoone-2

Wat is cellulite?

Cellulite is een onschuldige huidaandoening, dat bij 80-90% van de vrouwen aanwezig is. Cellulite wordt ook wel een ‘sinaasappelhuid’ genoemd, omdat de huidstructuur doet denken aan de structuur van een sinaasappelschil. Zo zijn er putjes, kuiltjes en bobbeltjes in de huid aanwezig. Cellulite komt vooral voor op de (boven)benen, billen en heupen.

Mannen hebben (oneerlijk genoeg) bijna nooit last van cellulite, omdat de verdeling van vet-, spier- en bindweefsel van een mannenhuid  anders is dan van een vrouwenhuid.

Hoe ontstaat cellulite?

Cellulite ontstaat doordat het aantal vetcellen in het onderhuidse bindweefsel toeneemt, waardoor de bloed- en lymfevaten vernauwen. Hierdoor kunnen vet, afvalstoffen en vocht slecht worden afgevoerd. Dit zorgt er voor dat het bindweefsel verhard, waardoor bobbels en putjes in de huid ontstaan.

Welke factoren hebben invloed op cellulite?

Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op het ontstaan van cellulite:

 1. Leeftijd. Hoewel cellulite op elke leeftijd vanaf de pubertijd kan ontstaan, neemt de kans op cellulite toe naarmate je ouder wordt. De collageenproductie verminderd waardoor je huid dunner en minder elastisch wordt. Ook wordt het bindweefsel zwakker.
 2. Hormonen, met name oestrogeen. Door hormonale veranderingen (anticonceptiemiddel, zwangerschap of de overgang) kan cellulite ontstaan of verergeren.
 3. Erfelijkheid
 4. Leefstijl. Vet, te veel zout, te weinig vitaminen/vezels hebben invloed op de bloedvaten en vetopslag, en hiermee ook op de vorming van cellulite.
 1. Overgewicht. Overgewicht verhoogt de kans op een hoger vetpercentage en hiermee de kans op cellulite.
 2. Huidskleur. Cellulite komt vaker voor bij mensen met een donkere huidskleur. Hoe donkerder de huidskleur, hoe meer bindweefsel de diepere lagen van je huid bevatten. Hierdoor is de kans op cellulite groter.
 3. Roken. Roken heeft een nadeling effect op de bloedsomloop en hierdoor ook op de mate van de cellulite.
 4. Medicijnen. Medicijnen die effect hebben op je hormoonbalans kunnen cellulite verergeren of veroorzaken. Hierbij valt te denken aan de anticonceptiepil, corticosteroïden, antidepressiva en prednison.
cellulite benen

Resultaten van de Icoone® behandelingen

Star
9.2 / 10
91 beoordelingen
Icoone behandeling gezicht voor en na

Icoone
Icoone lichaamsbehandeling ervaring

Icoone
Icoone voor-na Ervaringen gezicht
Icoone lichaamsbehandeling ervaring

Welke huidproblemen kunnen worden behandeld met de Icoone®?

De volgende huidproblemen kunnen worden behandeld met de Icoone®, zowel voor het gezicht als lichaam:

Cosmetisch:

Medisch:

 • Lymfoedeem
 • Lipoedeem
 • Pre en post liposuctie
 • Herstel na een operatie
 • Littekens (ook na een zwangerschap)
 • Spierproblematiek zoals spierspanning, herstel, sportblessures, fybromyalgie, spierletsels
 • Bevordering spijsvertering

Onze huidspecialisten zijn erin getraind om voor jou het beste behandelplan op te stellen afhankelijk van jouw wensen. Dit doen we tijdens de huidintake. Hier krijg je een gratis huidadvies met de OBSERV 520X. Hiermee kunnen we jouw huidprobleem nog beter in kaart brengen. Maak nu snel een afspraak voor een vrijblijvend huidadvies.

Afspraak maken
huidintake

Hoe werkt een Icoone® behandeling?

Scherm­afbeelding 2023-06-06 om 15.45.51

De Icoone® biedt de nieuwste behandeltechniek aan voor een mechanische bindweefselmassage. Het grote voordeel van een Icoone® behandeling is dat er zowel op cosmetisch als medisch niveau kan worden behandeld. Met deze nieuwste methode wordt met behulp van een intensieve, mechanische ‘massage’ aan het bindweefsel afgegeven. Dit stimuleert het alveolaire netwerk waardoor de bloedcirculatie en het lymfestelsel worden geactiveerd. Afvalstoffen worden afgevoerd, collageen en elastine worden gestimuleerd en de huidelasticiteit wordt verbeterd. Hierdoor zal cellulite verminderen. 

 

Vóór en tijdens de behandeling

Bij het intakegesprek brengt de huidspecialist het huidprobleem goed in kaart. Vervolgens wordt een behandelplan op maat opgesteld. Gedurende het intakegesprek wordt alle informatie rondom de behandeling besproken.

Tijdens alle behandelingen dient een bodysuit te worden gedragen in verband met de hygiene en het onderhoud van de Icoone®. Er zijn geen specifieke voorzorgmaatregelen. Hierdoor kan de behandeling het gehele jaar worden uitgevoerd. Gedurende de behandeling zelf kan een aanzuigend gevoel van de Icoone® worden ervaren op de huid.

Icoone-12
1coone-14
Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid wat rood en trekkerig aanvoelen. Dit is echter een minimale huidreactie dat snel zal verdwijnen. Er is geen hersteltijd van de behandelingen. Daarnaast zijn er ook geen specifieke nazorgadviezen waar rekening mee dient te worden gehouden. Tot slot verschilt het aantal behandelingen per persoon, maar over het algemeen wordt een kuurverband van 10-12 behandelingen geadviseerd. Op deze manier kan een optimaal resultaat worden behaald. De behandelingen dienen bij voorkeur één keer per week te worden uitgevoerd.

Tarieven

Op onze tarieven pagina vind je de prijzen van de Icoone® behandelingen.

Gratis intakegesprek met huidadvies

Onze huidspecialisten staan voor je klaar en geven graag advies over jouw huidprobleem. Maak snel een afspraak voor een gratis huidintake!

Afspraak maken
whatsapp-logo