Couperose is een netwerk van talrijke kleine verslapte, rode of blauwe bloedvaatjes in het gelaat en komt vaker voor bij mensen met een blanke huidskleur. Couperose is relatief eenvoudig te behandelen met een laserbehandeling.

Algemene informatie Fill 1
Algemene informatie
Couperose behandeling
Resultaten
Tarieven
Afspraak maken

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Annemiek

Couperose behandelen bij Smooth Laser Clinic

Couperose: wat is het

Couperose valt onder de huidziekten. Het is gelukkig een onschuldige huidziekte maar veel mensen vinden de bloedvaatjes, die in rood en blauw in het gelaat voor kunnen komen, storend en willen hier vanaf. Helaas herstellen de verslapte vaatjes niet uit zichzelf, waardoor het netwerk van rode en blauwe vaatjes zich zal uitbreiden naarmate de tijd verstrijkt. Tevens hebben externe factoren zoals UV-straling, roken en vaatverwijdende middelen (bijvoorbeeld alcohol of medicatie) een nadelig effect op couperose. 

Couperose

Couperose is eigenlijk een ongevaarlijke huidaandoening, hierbij is een netwerk van dunne rode adertjes zichtbaar in de huid van het gezicht. De vaatjes zijn zichtbaar omdat ze verwijden, en eigenlijk geen functie meer hebben. De couperose veroorzaakt een rood ogende huid en kan als erg storend worden ervaren. Gelukkig is couperose goed te verwijderen door gebruik te maken van laser. De specialisten bij Smooth Laser Clinic kunnen je hier meer over vertellen en uiteraard een behandeling bij je uitvoeren.

De adertjes die couperose veroorzaken zijn moeilijk te camoufleren en je ziet dat couperose het meeste voorkomt in het gezicht, specifiek op de wangen, de kin, de neus, in de hals en soms ook in het decolleté. Hoewel het erg onschuldig is begrijpen wij wel dat je het storend kunt vinden en er graag vanaf wilt komen. De vaten die couperose veroorzaken hebben verzwakte vaatwandjes, dit kan ontstaan door veroudering van de huid en zaken als blootstelling aan UV-straling spelen een rol bij het ontstaan van couperose. Bij Smooth Laser Clinic kunnen we couperose gemakkelijk bij je verwijderen.

Waarom couperose met laser behandelen?

Jij wilt toch ook een gezonde en gladde huid die niet rood is? Het is met een laserbehandeling goed mogelijk om couperose drastisch te verminderen en in veel gevallen compleet te verwijderen. Je wilt de zichtbare rode vaatjes in het gezicht niet meer te hoeven camoufleren. Een extra voordeel, je krijgt een veel jeugdigere en natuurlijkere uitstraling. Zo kun jij weer zelfverzekerd voor de dag komen.

Couperose en vergoeding zorgverzekering

In veel gevallen wordt het behandelen van couperose in het gezicht en de hals vergoed of gedeeltelijk vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. Wel belangrijk om hierbij te vermelden is dat het voor de verzekering om camouflagetherapie moet gaan. Onze ervaring leert echter dat ook een behandeling van couperose met laser als camouflagetherapie wordt gezien.

Voor meer informatie over een mogelijke vergoeding, kun je uiteraard contact opnemen met je eigen zorgverzekering en ook onze specialisten kunnen er meer over vertellen.

Couperose verwijderen bij Smooth Laser Clinic

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Melanie

Huidadvies bij couperose en rosacea
Couperose en rosacea

Couperose en rosacea zijn beiden huidziekten en lijken op het eerste oog ook veel op elkaar. Dit komt doordat rosacea net als couperose de opvallende bloedvaatjes in rood en blauw heeft. Bij rosacea is er echter ook sprake van rode bultjes en puistjes. Wil je meer weten over rosacea? Lees dan meer hierover bij het overzicht van veelvoorkomende huidproblemen. 

De huidspecialisten van Smooth Laser Clinic kunnen tijdens een gratis huidadvies beoordelen of je last hebt van couperose of rosacea. Maak snel een afspraak via de website!

Afspraak maken

Couperose behandeling

Voor en tijdens de behandeling met laser

Om er zeker van te zijn dat de behandeling met het beste resultaat uitgevoerd kan worden, is het belangrijk om voor de behandeling zes weken niet in de zon te gaan. Dit houdt dus in dat een zonnebank of uitgebreid zonnen er even niet bij horen. Buiten lopen is geen probleem maar we raden wel aan om je goed in te smeren met zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

Mensen die je voor gingen voor het behandelen van couperose met laser geven aan dat het een beetje voelt als kleine speldenprikjes op de huid. Een enkele keer wil het wel eens gebeuren dat er kleine korstjes op de huid ontstaan, maar dit is zeker niet altijd en bij iedereen het geval. Wanneer de behandeling bij ons in de kliniek is gedaan, dan kan de huid wat rood zijn van de warmte.

Na een behandeling met laser van couperose

Onze specialisten kunnen je een coolpack geven waarmee je de huid wat kunt koelen. In de meeste gevallen zal de warmte en roodheid binnen enkele uren verdwijnen. Het is voor de behandeling van couperose belangrijk om tijdens het hele traject goed rekening te houden met bescherming tegen UV-straling.

Na de laserbehandeling in onze kliniek raden we aan om een maand niet zonder bescherming de huid bloot te stellen aan de zon of een zonnebank. Zou je dat wel doen, dan bestaat er de kans dat er pigmentvorming ontstaat op het behandelde gebied. De eerste vier dagen na de behandeling is het ook beter om rustig aan te doen met sport of zware huishoudelijke activiteiten. Dit om de druk op de vaatjes in het gezicht zo laag mogelijk te houden. Ga je wel actief aan de slag, dan bestaat er een kans dat de couperose weer terugkomt omdat de vaatjes weer openspringen.

Ontdek de voordelen van Smooth Laser Clinic

Deskundig personeel
Onze specialisten zijn medisch geschoold en hebben veel ervaring
Gratis advies
Plan een gratis en vrijblijvende intake in bij één van onze klinieken
Veilige apparatuur
Onze lasers zijn van hoge kwaliteit en werken zeer effectief
Alle zorgverzekeraars
Een deel van onze behandelingen wordt vergoed door verzekeraars

Werkwijze

Bij Smooth Laser Clinic hanteren we de volgende werkwijze om het beste resultaat te behalen uit jouw huidbehandeling.

01
Intakegesprek

In een vrijblijvend intakegesprek voorziet onze huidtherapeut je van alle informatie over couperose en wordt er gekeken naar de mate van jouw couperose.

02
Voorbereiding

Zorg ervoor dat je gezicht schoon is en alle make-up verwijderd is. Controleer eventueel of jouw behandeling vergoed kan worden door de zorgverzekeraar.
Tot slot mag je 6 weken voor de behandeling het te behandelen gebied niet blootstellen aan de zon of zonnebank.

03
De behandeling

Tijdens deze couperose laser behandeling wordt het bloedvat verwarmd, waardoor de vaatwand aan elkaar plakt. Het vat trekt vervolgens weg of wordt donkerder van kleur. In de weken na de behandeling worden de resten opgeruimd door het lichaam. Meestal zijn er vier behandelingen nodig om van couperose af te komen.

04
Na de behandeling

Gebruik de eerste 12 uur na de behandeling geen make-up of andere huidverzorging. Pas tot 6 weken na de behandeling op met zon en de zonnebank. Vermijd de eerste 24-48 uur na de behandeling hoge temperaturen van bijv. een douche, sauna of jacuzzi. Indien je aanvullend verzekerd bent kan je eventueel jouw behandeling declareren bij jouw zorgverzekeraar.

Tarieven couperose
verwijderen

De prijs per huidbehandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. De kosten van couperose verwijderen hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet zodat je precies weet wat een behandeling kost bij Smooth Laser Clinic.

De manieren om couperose te verwijderen

huidbehandelingen-peeling-aspect-ratio-560-440
  • Couperose laseren d.m.v. de Alma-Q laser. Tijdens deze couperose laser behandeling wordt het bloedvat verwarmd, waardoor de vaatwand aan elkaar plakt. Het vat trekt vervolgens weg of wordt donkerder van kleur. In de weken na de behandeling worden de resten opgeruimd door het lichaam.
  • Couperose peeling op basis van vitamine C, hyaluronzuur en fruitenzymen. Deze Signature Facelift van IMAGE Skincare vermindert zeer effectief ongewenste roodheid. De hele huid is geëgaliseerd, versterkt en heeft een prachtige ‘glow’.

Resultaat van een couperose behandeling

In de meeste gevallen zijn er vier tot zes behandelingen nodig met laser om couperose goed te kunnen verwijderen. Uiteraard zullen onze huidspecialisten je tijdens het intakegesprek goed informeren over het complete traject. Er zijn ook gevallen bekend waarbij na twee of drie behandelingen de couperose al een stuk minder werd.

Het verwijderen van couperose met laser is een traject waarbij meerdere behandelingen nodig zijn en zoals beschreven zullen we tijdens het intakegesprek hier uitvoerig op ingaan. Het is niet te garanderen dat het verwijderen van couperose met laser voor een permanente oplossing zorgt. Het kan gebeuren dat de vaatjes nog een keer terugkomen. Het is in dat geval goed mogelijk om de couperose opnieuw te verwijderen en we zouden dan ook een onderhoudsbehandeling aanraden. Na het lezen van de informatie toch nog vragen, neem dan contact met ons op.

Voor het behandelen van couperose met laser ben je van harte welkom in onze kliniek in Enschede of Zwolle. Naast het verwijderen van couperose kun je bij ons ook terecht voor het permanent ontharen met laser of andere behandelingen voor huidverbetering, zoals gesprongen rode adertjes in je gezicht laten verwijderen. Van alles is mogelijk in onze kliniek en we hebben een duidelijk overzicht van de tarieven op onze website.

Voor het verwijderen van couperose met laser maken we gebruik van de meest geavanceerde apparatuur en hebben wij ervaren specialisten in dienst. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek hoe jij je kunt laten behandelen om snel en efficiënt van couperose af te komen. Tijdens het intakegesprek laten we je kennis maken met onze behandeling en krijg je de mogelijkheid om eventuele vragen die je hebt over couperose of de behandeling aan onze specialisten te stellen. Waar wacht je nog op? Maak direct een afspraak en ervaar zelf het gemak van een behandeling met laser door ervaren specialisten om couperose te laten verwijderen.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om couperose te verwijderen? Bekijk hier de meest voorkomende vragen over couperose verwijderen.

Uiteraard staan onze specialisten in onze klinieken in Zwolle en Enschede je ook graag te woord.

Wat is het verschil tussen couperose en rosacea?

Couperose en rosacea zijn beiden huidziekten en lijken op het eerste oog ook veel op elkaar. Dit komt doordat rosacea net als couperose de opvallende bloedvaatjes in rood en blauw heeft. Bij rosacea is er echter ook sprake van rode bultjes en puistjes.

Wordt een huidbehandeling/huidproducten vergoed door mijn zorgverzekering?

Veel zorgverzekeraars vergoeden acnebehandelingen, maar bijvoorbeeld ook behandelingen voor eczeem. Informeer naar de exacte vergoeding bij jouw eigen zorgverzekeraar. Smooth Laser Clinic is aangesloten bij alle zorgverzekeraars. 

Hebben jullie veel ervaring op het gebied van huidverbetering?

Het team van Smooth Laser Clinic bevat uitsluitend medisch geschoold personeel. Hierdoor weet je zeker dat jouw huidbehandeling altijd door een gecertificeerde huidtherapeut wordt uitgevoerd. Onze specialisten doen in het vakgebied ruime ervaring op en volgen daarnaast ook regelmatig trainingen en cursussen. 

Welke huidproblemen kunnen behandeld worden?

De huidtherapeuten van Smooth Laser Clinic zijn specialist in het behandelen van onder meer de volgende huidproblemen: acne, eczeem, vaatafwijkingen, pigmentvlekken, couperose en rosacea. Maar met het brede behandelaanbod kunnen ze ook bij andere huidproblemen helpen. In een vrijblijvende afspraak geven onze specialisten hier graag advies over en stellen samen met jou een passend behandelplan op. 

Is een laserbehandeling veilig?

Ja, een laserbehandeling is volledig veilig.
In tegenstelling tot andere apparaten werkt de Soprano ICE laser met een bewegende methode die ervoor zorgt dat de huid veilig en voorzichtig wordt opgewarmd tot een temperatuur waarbij de haarzak vernietigd wordt. Door de nauwkeurigheid van de laser is het onmogelijk dat zweet- of lymfeklieren in de huid worden beschadigd.

Hoe kan ik mijn huid het beste verzorgen?

Dagelijkse reiniging en hydratatie is zeer belangrijk. Ook adviseren we om voldoende water te drinken, te zorgen voor genoeg slaap en je huid te beschermen tegen de zon. 

Daarnaast zijn er verschillende behandelingen om jouw huid weer stralend en egaal te krijgen, elk met een ander effect. Dit zijn bijvoorbeeld peelings, skinboosters en huidbehandelingen met een laser. Ook als jouw huid er al goed uitziet kan een huidbehandeling helpen deze er nóg beter en egaler uit te laten zien. Een huidbehandeling verbetert namelijk de gehele huidstructuur en laat deze weer stralen! 

Kan ik samen met mijn huidintake ook gelijk een behandeling inplannen?

Ja, dit is in de meeste gevallen mogelijk. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Zijn natuurlijke huidproducten beter voor de huid?

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Daniek
Onze klinieken in Enschede en Zwolle

Smooth Laser Clinic verwelkomt je graag in één van onze klinieken. Op dit moment zijn we te vinden in Enschede en Zwolle. Daarnaast hebben we ook een kliniek in de Duitse stad Keulen.

Over ons
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Dermalux LED
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Soprano Titanium laser
Afspraak maken
whatsapp-logo