Mooi oud worden wil iedereen wel. Meestal verschijnen tussen je 25e en 30e levensjaar de eerste tekenen van veroudering. Het is daarom belangrijk om op tijd te beginnen met het verzorgen van jouw huid. Heb je last van fijne lijntjes en beginnen de rimpels? Bij Smooth Laser Clinic zijn er meerdere behandelmethoden om huidveroudering op een veilige en effectieve manier aan te pakken!

Algemene informatie Fill 1
Ontstaan huidveroudering
Huidverzorging
Behandelmethodes
Afspraak maken

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Marlin

Rimpels verminderen bij Smooth Laser Clinic

Ontstaan huidveroudering

Ouder worden hoort erbij. Met het verstrijken van de tijd verliest de huid volume door het verlies aan bindweefsel (collageen) en elastine. Ook verliest de huid vocht, omdat de samenstelling van hormonen verandert gedurende het ouder worden. Deze veranderingen uiten zich in droogtelijnen en rimpels. Rimpels rondom je ogen en rondom je bovenlip of op je voorhoofd. Gelukkig zijn deze rimpels niet altijd al vanaf jonge leeftijd zichtbaar, maar vergeet niet dat het proces al wel is gestart in de onderste lagen van jouw huid. Ouderdomsvlekken worden tevens beïnvloed door externe factoren zoals UV-straling, eenzijdige voeding, slaapgebrek, te weinig beweging, stress, alcoholmisbruik en roken.

goede-huidverzorging-rimpels
Wat is goede huidverzorging tegen rimpels?

Het is belangrijk om op tijd (dus rond 25 jaar) te beginnen met goede verzorging van jouw huid. Wanneer cellen zich sneller vernieuwen, worden zij aangezet tot het produceren van collageen en elastine. Voldoende vocht zorgt ervoor dat jouw huid er voller en steviger uitziet.

Een combinatie van een goede verzorgingsroutine en een gezonde levensstijl is belangrijk om fijne lijnen en rimpels te bestrijden. Veelvoorkomende rimpels zijn de rimpels rondom de ogen. Deze kraaienpootjes verwijderen is gelukkig niet moeilijk en wordt veel gedaan.

Behandelmethodes

Een huid- of gezichtsbehandeling verbetert de huidstructuur en zorgt ervoor dat de huid vernieuwd wordt. Zo kan je verzorgd en mooi oud worden.

Bij Smooth Laser Clinic worden de volgende behandelmethoden aangeboden om huidveroudering te minimaliseren:

In een vrijblijvende afspraak geven onze specialisten hier graag advies over en samen met jou stellen we een passend behandelplan op.

behandelmethodes-rimpels-verminderen

Behandelingen tegen huidveroudering

hoe-werkt-dermapen-4
Dermapen behandeling tegen huidveroudering

Deze behandeling duurt tussen de 30 en 45 minuten, dit is afhankelijk van het te behandelen gebied. Vooraf wordt de huid gereinigd en ontvet en na de behandeling zal de huid gekoeld worden en behandeld worden met herstellende crème.

Met de dermapen wordt over de huid heen bewogen met een tussenstof op basis van hyaluronzuur. Hierbij maakt de pen minuscule kanaaltjes in de huid. Dit zorgt ervoor dat er kleine wondjes in de diepere huidlagen wordt gemaakt. De huid gaat zich hierdoor uit zichzelf vernieuwen: er worden nieuwe cellen (collageen) aangemaakt.

Het gehele gebied wordt behandeld totdat er roodheid en/of puntbloedinkjes ontstaan. Afhankelijk van het gewenste resultaat wordt de diepte waarmee behandeld wordt bepaald. De behandeling kan in het begin gevoelig aanvoelen, maar went gedurende de behandeling.

Deze behandeling is zeer geschikt voor het decolleté en de hals. Deze zones vergeten mensen vaak als het gaat om huidveroudering maar hier is het ook goed zichtbaar.

dermapen4

peelings
Chemische peeling tegen huidveroudering

Een chemische peeling die kan worden ingezet bij huidveroudering is de IMAGE Skincare peeling – Wrinkle Lift (Forte). Deze peeling is ontwikkeld op basis van aloë vera met 30% of 45% glycolzuur en 1% retinol. Dit zorgt voor een intensieve peeling, waarbij de huid wordt geëxfolieerd en oppervlakkige rimpels en eerste tekenen van huidveroudering direct worden verminderd.

Het unieke ingrediënt Buddleja Davidii Stems GTM gaat huidveroudering tegen door te beschermen tegen zonschade. Daarnaast voorkomt het oneffenheden na ontstekingsreacties. Hiermee staat de Wrinkle Lift (Forte) behandeling voor een gladde, strakke, egale en bovendien stralende huid.

Deze behandeling is geschikt voor de normale tot vette huid. Verder is deze behandeling goed in te zetten bij de huid met huidveroudering die tekenen heeft van huidverslapping, littekens, restacne, grove huidstructuur, volwassen acne en zonschade.

De behandelduur is rond de 30 minuten en voor de beste resultaten zijn er in de meeste gevallen 6 behandelingen nodig met een interval van 2 tot 3 weken. Onze gespecialiseerde huidtherapeuten zullen je altijd van een passend advies voorzien.

Carbon-Laser-Peeling

Skinboosters
Skinboosters tegen huidveroudering

Bij deze behandeling starten we met het reinigen van de huid. Hierna wordt de Skinbooster ingebracht door middel van de Meso injector. Deze wordt ingesteld op de gewenste snelheid en diepte, zodat de vloeistof op de meest optimale manier wordt ingebracht in de huid.

Na de behandeling wordt de huid behandeld met een spf 30 creme. De behandeling is niet geheel pijnloos. Wel is het naaldje heel fijn en gaat niet diep. Er kunnen soms wel kleine bloedpuntjes ontstaan.

Voor de beste resultaten zijn hier 5 behandelingen nodig met een interval van 1 tot 2 weken tussen de behandelingen. Een behandeling duurt rond de 45 minuten. Deze behandelingen kunnen tijdens zwangerschap niet worden uitgevoerd. Daarnaast dient 2 weken voor en na de behandeling zon- en zonnebank vermeden te worden.

tijdelijk-skinbooster-home

Tarieven van
huidbehandelingen

De prijs per huidbehandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. De kosten voor jouw huidbehandeling hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet zodat je precies weet wat een huidbehandeling kost bij Smooth Laser Clinic.

wat-doet-een-collageenbooster
Collageenbooster/Q-lift behandeling tegen huidveroudering

Ook bij deze behandeling starten we met het reinigen van de huid. Vervolgens gebruiken we een laser die over de huid heen bewogen wordt. Hierbij kunnen erytheem en bloedpuntjes zichtbaar worden. De behandeling is over het algemeen goed te verdragen. Er is voornamelijk warmte te voelen.

Na de behandeling wordt er een kalmerende crème en een zonbescherming aangebracht. De zon moet 2 weken voor en na de behandeling vermeden worden. Er is weinig downtime: er kan roodheid zichtbaar zijn en afhankelijk tot welke diepte er is behandeld kan er mogelijk korstvorming ontstaan tijdens de herstelperiode.

De behandelduur van een collageenbooster is 30 tot 45 minuten. Voor de beste resultaten adviseren we 4 tot 6 behandelingen met een interval van 3 tot 4 weken. De behandeling kan niet tijdens de zwangerschap uitgevoerd worden.

resultaten-qlift-collageenbooster

beste-huidverzorgingsproducten
Product therapie

Er is ook veel mogelijk tegen huidveroudering met product therapie. Geschikte productlijnen die wij aanbieden van IMAGE Skincare zijn: Ageless, Image MD, The Max en Vital C. Onze specialisten adviseren je graag en kunnen goed beoordelen welke huidverzorgingsroutine bij jou past.

Ongeacht welk behandeltraject je bij ons doet, zullen we starten met het maken van foto’s met de OBSERV 520X. Hiermee hebben we een goed startpunt en kunnen we de vorderingen bijhouden. Er worden 8 verschillende foto’s gemaakt van de huid, waarvan we onder andere heel goed de structuur van de huid kunnen zien.

Icoone® behandeling

De Icoone® biedt de nieuwste behandeltechniek aan voor een mechanische bindweefselmassage. Het grote voordeel van een Icoone® behandeling is dat er zowel op cosmetisch als medisch niveau kan worden behandeld. Met deze nieuwste methode wordt met behulp van een intensieve, mechanische ‘massage’ aan het bindweefsel afgegeven. Dit stimuleert het alveolaire netwerk waardoor de bloedcirculatie en het lymfestelsel worden geactiveerd. Afvalstoffen worden afgevoerd, collageen en elastine worden gestimuleerd en de huidelasticiteit wordt verbeterd. Daarnaast wordt de natuurlijke vetverbranding ook gestimuleerd.

Icoone-2
Afspraak maken
whatsapp-logo