Een rosacea behandeling wordt ingezet om de symptomen die optreden als gevolg van rosacea in het gezicht onder controle te krijgen. Helaas zijn rosacea bultjes en roodheid in het gezicht niet te genezen, maar met behulp van de juiste behandeling is het wel mogelijk om deze klachten te verminderen. 

Algemene informatie Fill 1
Rosacea behandelen
Microneedling
Dermalux
Vaatlaserbehandeling
Aanvullende behandelingen

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Elise

Werkwijze rosacea behandelen

Heb jij last van rode vlekken in het gezicht, heftige rosacea op de wangen, een droge en trekkende huid, acne bultjes of rosacea op de neus? Ontdek wat de huidspecialisten van Smooth Laser Clinic voor je kunnen betekenen en ervaar wat de resultaten voor jouw huid kunnen zijn. Reken af met roodheid, droogheid, schilfers en onzuiverheden en neem vrijblijvend contact met ons op om een huidintake in te plannen. 

Rosacea behandelen bij Smooth Laser Clinic

Rosacea op wang

Om jouw rosacea zo goed mogelijk te kunnen behandelen, stellen we graag een persoonlijk behandelplan voor je op. Wanneer je bij ons langskomt voor een vrijblijvende intake, maken we een scan van de huid middels de Observ 520X om de huid goed van buiten en van binnen te bekijken en te beoordelen. Op basis van deze bevindingen brengen we een advies uit over hoe we jouw rosacea het beste kunnen behandelen. 

Voor rosacea in het gezicht zijn verschillende behandelmogelijkheden:

Peeling

Er kunnen verschillende peelings ingezet worden voor rosacea. Hierbij wordt de huid intensief behandeld om de rosacea tegen te gaan. De pijnvrije peeling behandelingen die wij inzetten tegen rosacea zijn de Ormedic Lift Peel, The Signature Facelift en de Acnelift. 

Ormedic Lift Peel

Ormedic Lift peeling is een combinatie van pompoen-, passievrucht-, papaya- en ananasenzymen en peptiden verwerkt in een aloë vera gel-substantie. Deze behandeling – zonder zuren – brengt de huid in balans en herstelt en vernieuwt de huid. Tegelijkertijd worden de stamcellen in de huid – die verantwoordelijk zijn voor een jonge, stralende en gezonde huid – weer opgeladen. I PEEL – Ormedic Lift vermindert doelgericht roodheid en irritatie. Na de behandeling is de huid gekalmeerd en voelt zacht en gevoed aan.

 

Huidbehandelingen Smooth Laser Clinic

Deze peeling is geschikt voor alle huidtypen. Met name de geïrriteerde, gevoelige en gedehydrateerde huid, inflammatoire huidproblemen en de huid in disbalans. Dit maakt het een fijne peeling als rosacea behandeling. 

The Signature Facelift

Eén van onze populairste peelings is ontwikkeld op basis vitamine C, hyaluronzuur en fruitenzymen. Dit zijn ingrediënten die verantwoordelijk zijn voor directe celvernieuwing en het herstel van de natuurlijke balans van de huid. Door de centellastamcel-technologie wordt de huid direct gehydrateerd, verstevigd, geremodelleerd en geëgaliseerd. Bovendien werkt dit kalmerend en ontstekingsremmend op zichtbare ontstekingsreacties van de huid. De I PEEL – The Signature Facelift behandeling vermindert zeer effectief ongewenste roodheid. De huid is geëgaliseerd en heeft een prachtige glow na afloop, zelfs al na één behandeling!

Deze peeling is geschikt voor alle huidtypen. Met name de gedehydrateerde huid, de huid met roodheden/couperose, rosacea, gevoelige huid en lichte vormen van acne. Ook geschikt na cosmetische ingrepen en microdermabrasie.

Acnelift

Deze peeling biedt een combinatie van BHA (salicylzuur) en AHA (glycolzuur). Het salicylzuur werkt remmend op de talgklieren en zorgt ervoor dat de poriën gezuiverd worden. Glycolzuur zorgt voor exfoliatie van de dode huidcellen en voor celvernieuwing. Deze tweeledige werking zorgt voor een grondig gereinigde huid tot in de diepere huidlagen, waardoor er verbetering optreedt bij bestaande ontstekingen en nieuwe ontstekingen minder snel kunnen ontstaan. 

Deze peeling is geschikt voor de gecombineerde tot vette huidtypen. Heb jij last van (actieve) acne of is jouw huid hier gevoelig voor? Dan is de acnelift wellicht een uitkomst voor je. Daarnaast werkt deze behandeling ook goed bij de huid die in disbalans is, onzuiverheden heeft of verwijde poriën. 

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Kimberly

Microneedling

Bij een microneedling behandeling middels de Dermapen 4 worden met minuscule naaldjes microscopisch kleine gaatjes in de huid gemaakt. De naaldjes bewegen zeer snel op en neer. Er ontstaan kanaaltjes in de opperhuid en lederhuid, waardoor groeifactoren vrijkomen. 

Dit zorgt voor een stimulering van de doorbloeding en aanmaak van lichaamseigen cellen zoals collageen en elastine. Collageen zorgt ervoor dat de huid voller en steviger wordt. Elastine stimuleert daarnaast de veerkracht van de huid. Door de stimulatie van deze huidcellen zullen fijne lijntjes, rimpels, striae, (acne-)littekens, roodheid, pigmentatie en huidverslapping worden verminderd.

pijnloze-microneedling-behandeling-dermapen4
Microneedling Dermapen

Voordelen van microneedling

Een microneedling behandeling met de Dermapen 4 brengt veel voordelen met zich mee,  namelijk: 

 • Fijne lijntjes verzachten
 • Grove poriën verfijnen
 • Algehele huidstructuur verbeteren
 • Roodheid verminderen

Bij microneedling worden vaatwanden sterker gemaakt, doordat er groeifactoren in de huid vrijkomen tijdens en na de behandeling. De behandeling kan het gehele jaar door worden uitgevoerd, maar met name in de zonnige maanden is het belangrijk om de eerste dagen op te letten met warmtebronnen en de zon. 

Ook een combinatiebehandeling is mogelijk (bijvoorbeeld: 3 keer chemische peeling en 3 keer dermapen in combinatie met de Dermalux). Dit maakt het mogelijk om nog sneller en dieper de werkstoffen in te sluizen, waardoor er ook minder werkstoffen nodig zijn. 

Microneedling is een effectieve en veilige methode die bij elk huidtype en bij elke huidskleur kan worden toegepast. Je loopt hierbij geen risico op pigmentverschuivingen in de huid. 

Deskundig personeel
Onze specialisten zijn medisch geschoold en hebben veel ervaring
Gratis advies
Plan een gratis en vrijblijvende intake in bij één van onze klinieken
Veilige apparatuur
Onze lasers zijn van hoge kwaliteit en werken zeer effectief
Alle zorgverzekeraars
Een deel van onze behandelingen wordt vergoed door verzekeraars

Tarieven
huidbehandeling

De prijs per huidbehandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. De kosten hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet zodat je precies weet wat een huidbehandeling kost bij Smooth Laser Clinic.

Dermalux

Licht kan een positieve invloed hebben op je huid en het lichaam. Het is een veilige en pijnvrije behandeling tegen rosacea. Met LED therapie (Dermalux) maken we gebruik van drie verschillende LED lampen, namelijk:

 • Blauw licht
  • Reguleert de talgproductie, zorgt voor een zuivere huid en heeft een kalmerend effect op de probleemhuid. 
 • Rood licht
  • Stimuleert celvernieuwing, collageen & elastine in de huid, hydrateert, verbetert de structuur en stimuleert het lymfatische systeem.
 • Nabij infrarood licht
  • Kalmeert roodheid en irritatie, vermindert pigmentatie en verbetert het herstellend vermogen van de huid.

Doordat de verschillende LED lampen een eigen effect hebben op rosacea, kunnen alle LED lampen tegelijkertijd worden aangezet voor het beste resultaat tijdens deze laserbehandeling voor rosacea. Deze behandeling is volledig pijnloos en veilig voor alle huidtypen. 

Daarnaast kan Dermalux LED therapie ook gecombineerd worden met andere huidbehandelingen voor rosacea, om de huid sneller te laten herstellen. De Dermalux wordt dan ingezet als ‘treatment enhancer’. Deze behandeling duurt 10 minuten en er wordt gebruikgemaakt van het nabij infrarode licht, eventueel in combinatie met blauw licht, om de huid te kalmeren na een intensieve behandeling zoals een vaatlaserbehandeling of peeling.

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Esmee

Vaatlaserbehandeling

Vaatafwijkingen en couperose kunnen met de ALMA-Q laser worden behandeld. Zichtbare vaatjes worden door de laser gecoaguleerd. De ALMA-Q laser werkt met een golflengte die zich richt op het bloedvat, waardoor deze verwarmd (gecoaguleerd) wordt. De vaatwanden plakken vervolgens aan elkaar, waarna deze door het lichaam worden afgevoerd. Het grootste voordeel van vaatlaserbehandeling is dat deze erg doelgericht werkt en dat de omliggende huid niet aangetast wordt. 

Afhankelijk van de dikte van het vaatje kan deze gelijk na de behandeling verdwijnen of zal deze eerst donkerder verkleuren. Gemiddeld zijn er twee tot vijf behandelingen nodig voor het beste resultaat, met een interval van 4 weken voor rosacea in het gezicht en 8 weken voor vaatjes op het lichaam. 

Vaatafwijkingen

Het is belangrijk om tijdens de gehele behandelperiode het gebied niet bloot te stellen aan de zon en/of zonnebank.

Onze werkwijze

Bij Smooth Laser Clinic hanteren we de volgende werkwijze om het beste resultaat te behalen uit jouw huidbehandeling.

01
Intakegesprek

In een vrijblijvend intakegesprek voorziet onze huidtherapeut je van alle informatie over melasma oftewel een zwangerschapsmasker.

02
Voorbereiding

Je mag je gezicht twee weken voor de behandeling niet blootstellen aan de zon of een zonnebank. Zorg ervoor dat je gezicht schoon is en alle make-up verwijderd is. Controleer eventueel of jouw behandeling vergoed kan worden door de zorgverzekeraar.

03
De behandeling

De specialist kan je zwangerschapsmasker behandelen met een oppervlakkige peeling, zoals de ormedic lift.

04
Na de behandeling

Je huid kan wat branderig en geïrriteerd aanvoelen; dit mag je koelen met een kompres of coolpack. Gebruik de eerste 24 uur na de behandeling geen make-up of andere huidverzorging. Gebruik minimaal 4x per dag een zonnebrandcrème met SPF 30 of 50 om je huid tegen UV-stralen te beschermen.
Indien je aanvullend verzekerd bent kan je eventueel jouw behandeling declareren bij jouw zorgverzekeraar.

Aanvullende behandelingen tegen rosacea

Wanneer je last hebt van rosacea is het belangrijk om de huid zo veel mogelijk tot rust te brengen. Daarom geldt vaak: less is more op het gebied van huidverzorging en make-up.

Gebruik de juiste skincare producten

Gebruik milde producten die geen irriterende ingrediënten zoals parfum bevatten. De Vital C producten van IMAGE Skincare zijn zeer geschikt voor een huid met rosacea. Een goede basis skincare routine erg belangrijk. Ingrediënten als vitamine B3 (niacinamide), allantoïne en vitamine E helpen bij het herstel van de huid. Maar vergeet ook niet om elke dag de huid te beschermen tegen de zon, met een SPF 30 of hoger. Onze huidspecialisten adviseren je hier graag over!

ILUMA_IMAGE_skincare
minerale-make-up-vrouwen
Minerale make-up gebruiken bij rosacea

Met de juiste make-up producten is het mogelijk om de roodheid in je gezicht te camoufleren. Hierdoor adviseren wij minerale make-up te gebruiken, bijvoorbeeld van het merk Colorescience. Ontdek de foundations, concealers en gezichtspoeders van dit toonaangevende merk en voorkom dat je je huid extra belast met make-up producten die irriterende stoffen bevatten. Ook hierover adviseren onze specialisten je graag, zodat je de juiste producten kiest en weet hoe je deze het beste kunt aanbrengen.

Plan een vrijblijvende huid intake in!

Heb je al verschillende alternatieve rosacea behandelingen geprobeerd, maar zonder succes? Wij vertellen je graag hoe de rosacea behandelingen van Smooth Laser Clinic jou kunnen helpen om de klachten onder controle te krijgen. Plan een vrijblijvende huidintake in bij een van onze specialisten in Enschede of Zwolle. We denken graag met je mee.

Melanie
Onze klinieken in Enschede en Zwolle

Smooth Laser Clinic verwelkomt je graag in één van onze klinieken. Op dit moment zijn we te vinden in Enschede en Zwolle. Daarnaast hebben we ook een kliniek in de Duitse stad Keulen.

Over ons
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Dermalux LED
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Soprano Titanium laser

Afspraak maken
whatsapp-logo