Spider naevus, ook wel bekend als spider naevi, spinnaevi, spider of spinnenkop, is een gesprongen vaatje in de huid. De vaatjes zien eruit als een soort spin in een web, vandaar de naam ‘spider naevus’. Het is een onschuldige vaataandoening die kan ontstaan onder invloed van hormoonschommelingen. Gelukkig is een spinnaevi goed te behandelen.

Algemene informatie Fill 1
Spider naevus behandelen
Behandelmethode
Werkwijze Smooth Laser Clinic
Tarieven
Afspraak maken

Gratis huidintake

Niemand blijft graag rondlopen met een huidprobleem. Maak daarom snel een afspraak voor een gratis huidintake. Onze huidtherapeuten helpen je graag van jouw huidprobleem af.

Marlin

Spider naevus behandelen bij Smooth Laser Clinic

Wat is een spider naevus?

Spider naevus is hierbij niet hetzelfde als couperose, ondanks dat dit vaak door elkaar gebruikt wordt. Spider naevus kan uit zichzelf namelijk weer verdwijnen, dat hoeft niet. Bij couperose is dit nooit het geval. Je ziet spider naevus vaak wel rond dezelfde plaats in het gezicht, namelijk het gelaat, in de hals en de nek. Daarnaast zie je spider naevus ook vaak op handruggen en onderarmen. Wil jij jouw spinnenkopje verwijderen en wil je dit op een pijnloze en effectieve manier doen? Maak direct een afspraak met Smooth Laser Clinic en laat je spider naevus verwijderen met een laser behandeling. Tijdens het gratis intakegesprek zullen onze huidspecialisten jouw huidanalyse uitvoeren zodat je een behandeling op maat krijgt.

Wat is een spider naevus?
Hoe kun je spinnaevi verwijderen?

In sommige gevallen verdwijnt de spider naevus uit zichzelf weer, dat is echter geen garantie. Wil je wel die garantie en er pijnloos en effectief vanaf komen? Spider naevus kun je laseren om te verwijderen. Spider naevus zelf verwijderen is over het algemeen niet aan te raden. De gesprongen bloedvaatjes liggen onder de huid en het spinnenkopje verwijderen kan pijnlijk zijn. Bovendien kun je het daarmee weer erger maken. Beter is het om de behandeling bij Smooth Laser Clinic te starten en de spider naevus laser behandeling af te nemen.

Gratis huidintake

Niemand blijft graag rondlopen met een huidprobleem. Maak daarom snel een afspraak voor een gratis huidintake. Onze huidtherapeuten helpen je graag van jouw huidprobleem af.

Nikita

Spider naevus therapie behandeling
Spider naevus therapie

Spider naevus therapie start bij Smooth Laser Clinic met een intakegesprek waarbij wij jouw huid analyseren. Waar zit de spider naevus? Hoe erg is het? En wat heb je er zelf al aan gedaan om het weg te krijgen? Al deze vragen stellen wij je graag, maar er is uiteraard ook ruimte om zelf vragen te stellen. Een spinnaevi behandeling kan spannend zijn als deze plaatsvindt in het gezicht. Je wilt niet met wondjes of nieuwe rode plekken de behandeling uitlopen.

Bij Smooth Laser Clinic gebruiken wij professionele vaatlasers die zeer huidvriendelijk zijn. Na de spider naevus laser behandeling kan de huid wat gevoelig zijn. Eventueel is het mogelijk dat er wat zwelling is. Zowel voor als na de laserbehandeling van de spider naevus dien je zes weken uit de zon te blijven. Dit om te voorkomen dat de rode spinnekopjes snel weer terugkomen. Spider naevus zie je het vaakst terug op de neus. Een spider naevus neus behandeling klinkt wellicht pijnlijk, de neus is immers erg gevoelig. Een laserbehandeling bij Smooth Laser Clinic is pijnloos en effectief, ook op de spider naevus op de neus.

goede-huidverzorging-rimpels

Deskundig personeel
Onze specialisten zijn medisch geschoold en hebben veel ervaring
Gratis advies
Plan een gratis en vrijblijvende intake in bij één van onze klinieken
Veilige apparatuur
Onze lasers zijn van hoge kwaliteit en werken zeer effectief
Alle zorgverzekeraars
Een deel van onze behandelingen wordt vergoed door verzekeraars

Verloop van de behandeling tegen spider naevus

Wanneer je kiest voor een behandeling tegen spider naevus bij Smooth Laser Clinic, zal een van onze ervaren huidspecialisten je behandelen. Hoe dat precies in zijn werk gaat leggen we graag voor je uit. In grote lijnen kent de behandeling vier verschillende stappen.

  1. We desinfecteren de huid die we gaan behandelen met een alcohol (70%) oplossing.
  2. De huidtherapeut stelt de ALMA-Q laser in op jouw huidtype, om er zo zeker van te zijn dat we het beste resultaat krijgen.
  3. De laser wordt gebruikt om één of meerdere pulsjes te zetten op de huid. Het vaatje zal direct verdwijnen of donkerder kleuren als deze goed is geraakt door de laser.
  4. Nadat de vaatjes in de huid zijn behandeld, zal op de huid een spf worden aangebracht om de huid na de behandeling extra te beschermen.
Vergoeding voor spider naevus laser behandeling vanuit je zorgverzekering

De vaatjes worden door de laser gecoaguleerd. De ALMA-Q laser werkt met een golflengte die zich richt op het bloedvaatje. Het bloedvaatje wordt door de laser verwarmd. De vaatwanden plakken vervolgens aan elkaar, waarna deze door het lichaam worden afgevoerd. Afhankelijk van de dikte van het vaatje kan deze gelijk na de behandeling verdwijnen of zal deze eerst donkerder verkleuren. De voordelen van een laserbehandeling met de ALMA-Q is dat deze laser doelgericht werkt. De omliggende huid wordt niet aangetast.

Wanneer je kiest voor een behandeling met laser tegen spider naevus, is het goed om te weten dat je de zon moet vermijden, zes weken voor en zes weken na de behandeling. Houd hier dus rekening mee als je bijvoorbeeld nog vakantieplannen hebt.

De behandeling zoals hierboven beschreven neemt niet meer dan 15 minuten in beslag. Gaat het om meerdere spider naevi plekken, dan kan het zijn dat er meer tijd nodig is. Onze huidtherapeuten kunnen je altijd een goede indicatie geven. De behandelingen kunnen vaker worden toegepast. Hiervoor is ten minste vier tot zes weken tijd nodig, tussen de behandelingen.

De behandeling zelf is niet pijnlijk. Er kunnen verschillende huidreacties optreden: zoals de kans op roodheid, zwelling, paarse verkleuring van het vaatje en pigmentverschuivingen (het risico op pigmentverschuiving kan enorm verminderd worden door de zon zoveel mogelijk te vermijden en een goede zonnebrandcrème te gebruiken). Tevens kunnen er na de behandeling schilfertjes of korstjes optreden. Deze huidreacties kunnen gemiddeld 1 tot 2
weken aanhouden.

Tarieven
huidbehandeling

De prijs per huidbehandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. De kosten hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet zodat je precies weet wat een huidbehandeling kost bij Smooth Laser Clinic.

Wat zijn de kosten van een laserbehandeling voor spider naevus?

De spider naevi behandeling kosten hangen af van het aantal behandelingen dat je nodig hebt om de spider naevi te verwijderen. Hoe erger het in je gezicht zit, hoe meer behandelingen je nodig hebt. Toch kunnen wij vaak stellen dat er niet meer dan vier behandelingen nodig zijn om de spinnaevi te verwijderen. Tijdens het intakegesprek zullen onze huidtherapeuten een huidanalyse maken en daarbij ontdekken hoeveel behandelingen je naar alle waarschijnlijkheid nodig hebt.

Eventueel kun je voor een spider naevus verwijderen laser behandeling in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit je zorgverzekering. Dit is uiteraard afhankelijk van je zorgverzekeraar en de polis die je hebt. Laserbehandelingen bij ernstige huidaandoeningen in het gezicht komen hier vaak voor in aanmerking. Onze huidspecialisten adviseren je hier graag over.

Uiteraard kijken we naar het effect van de eerste behandeling om te kijken hoeveel spider naevus laserbehandelingen je erna nog nodig hebt. De ene spinnenkop in het gezicht laat zich nu eenmaal makkelijker weglaseren dan de andere. Geen huid is hetzelfde, daarom passen wij onze behandelingen ook aan op jouw gezicht en huidtype. Je kunt bij Smooth Laser Clinic kiezen voor losse behandelingen of jouw Spider naevus verwijderen met een pakket behandelingen.

Onze werkwijze

Bij Smooth Laser Clinic hanteren we de volgende werkwijze om het beste resultaat te behalen uit jouw huidbehandeling.

01
Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek bekijkt de huidtherapeut de spider naevus en geeft je informatie over jouw huidprobleem.

02
Voorbereiding

Zorg ervoor dat je gezicht schoon is en alle make-up verwijderd is. Controleer eventueel of jouw behandeling vergoed kan worden door de zorgverzekeraar. Vermijd 6 weken voor de behandeling de zon in het te behandelen gebied.

03
De behandeling

De huidtherapeut zal door middel van een laser de spider naevus verwijderen. Hier zijn gemiddeld 1 tot 3 behandelingen voor nodig.

04
Na de behandeling

Gebruik de eerste 12 uur na de behandeling geen make-up of andere huidverzorging. Vermijd 6 weken na de behandeling de zon in behandelde gebied. Indien je aanvullend verzekerd bent kan je eventueel jouw behandeling declareren bij jouw zorgverzekeraar.

Smooth Laser Clinic voor een succesvolle spinnaevi behandeling

De behandeling van een spinnenkop of spinnaevi is relatief eenvoudig uit te voeren door middel van een laser. Dit geeft doorgaans geen littekenvorming. De specialisten van Smooth Laser Clinic maken hierbij gebruik van de ALMA-Q laser. Dit is één van de beste lasers van dit moment voor het uitvoeren van een spinnaevi behandeling. Uit ervaring weten we dat er gemiddeld slechts 1 tot 3 behandelingen nodig zijn voor een optimaal resultaat. Uiteraard is dit per situatie verschillend en onze huid- en laserspecialisten zullen tijdens een vrijblijvende intake goed in kunnen schatten hoeveel behandelingen jij nodig hebt om je spinnenkop te verwijderen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. 

Smooth Laser Clinic voor een succesvolle spinnaevi behandeling

Bij Smooth Laser Clinic werken wij met de meest professionele en huidvriendelijke lasers die er zijn. Onze laserbehandelingen zijn pijnloos en zeer effectief. Spider naevus laseren betekent dat je binnen no time af bent van de spinnekop spatadertjes die je hebt. Waar je ze ook hebt. Onze lasers zijn geschikt voor ieder huidtype. Onze huidtherapeuten hebben jarenlange ervaring op het gebied van succesvolle spider naevus laser behandelingen.

Wil jij jouw spider naevus laseren en je er geen zorgen meer over maken? Maak direct een afspraak en ontvang tijdens het intakegesprek gratis huidadvies. Heb je nog andere vragen of wil je weten of je last hebt van spider naevus of toch couperose? Neem contact met ons op, we helpen je graag! Bij Smooth Laser Clinic ben je aan het juiste adres voor een succesvolle spider naevus verwijderen laser behandeling.

Gratis huidintake

Niemand blijft graag rondlopen met een huidprobleem. Maak daarom snel een afspraak voor een gratis huidintake. Onze huidtherapeuten helpen je graag van jouw huidprobleem af.

Jet
Onze klinieken in Enschede en Zwolle

Smooth Laser Clinic verwelkomt je graag in één van onze klinieken. Op dit moment zijn we te vinden in Enschede en Zwolle. Daarnaast hebben we ook een kliniek in de Duitse stad Keulen.

Over ons
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Dermalux LED
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Soprano Titanium laser
Afspraak maken
whatsapp-logo