Sproeten zijn kleine, goedaardige pigmentvlekjes die veel voorkomen op aan de zon blootgestelde huiddelen. Denk hierbij aan het gelaat of de armen.

Algemene informatie Fill 1
Ontstaan van sproeten
Behandelmethode
Onze werkwijze
Afspraak maken

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Evy

Wat zijn sproeten en hoe ontstaan ze?

Sproeten zijn kleine bruine vlekjes op je huid. Sproeten of pigmentvlekken en sproeten en moedervlekken, ze worden vaak in een adem met elkaar genoemd. Logisch ook wel, want beiden zijn bruine vlekjes op de huid. Sproeten ontstaan door ophopingen van melanine onder de huid. Melanine is het pigment dat kleur geeft aan je huid, haar en ogen. Sproeten zijn vaak klein. Pigmentvlekken zijn vaak groter, maar dat hoeft niet. Sproeten ontstaan vaak al op jonge leeftijd net als moedervlekken. Of je veel of weinig sproeten krijgt en hebt, is genetisch bepaald.

wat-zijn-sproeten

Veel mensen kloppen bij onze klinieken aan met de vraag ‘kan je sproeten weg laten halen?’. Het antwoord op die vraag is een volmondig ja. Sproeten verwijderen kan met een huidvriendelijke laserbehandeling. Dankzij de lasers zullen sproeten verbleken en vervagen, waardoor jij er een stuk minder echt zichtbaar hebt. Rode sproetjes op de huid kunnen je een onzeker zelfbeeld geven. En dat onzekere zelfbeeld is niet nodig.

Je hebt twee soorten sproeten, namelijk genetische en zomersproeten. Hoeveel sproeten je krijgt hangt ook af van hoe je met je huid omgaat. Hoe meer jouw huid verbrandt door de zon, hoe meer sproeten je kunt ontwikkelen. Deze zomersproeten vervagen vaak zodra de huid niet meer continu aan zonlicht wordt blootgesteld. Genetische sproeten (ook wel epheliden genoemd) ontstaan op jonge leeftijd en komen meer bij vrouwen voor dan bij mannen. Baby’s hebben geen sproeten.

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Daniek

Behandelingen om sproeten te verwijderen

behandeling-voor-sproeten-verwijderen

De specialisten van Smooth Laser Clinic hebben veel ervaring in sproeten weg laten laseren. Zij maken hiervoor gebruik van de Alma-Q laser. Dit is een huidvriendelijke pigmentlaser die de sproeten zal verbleken en vervagen, waardoor ze direct een stuk minder zichtbaar worden. Uit ervaring weten wij dat er veelal 1 tot 3 sessies nodig zijn om een optimaal resultaat te bereiken. In een vrijblijvende afspraak geven onze specialisten hier graag advies over en samen met jou stellen we een passend behandelplan op. 

Sproeten weghalen wordt vaak met crèmes aangepakt, maar dit raden wij af. Sproeten staan bekend als een van de zeven schoonheden. Dat wil niet zeggen dat je er per se blij mee moet zijn. Sproeten verwijderen als je overmatige sproeten hebt, kan je zelfbeeld aanzienlijk verhogen. Sproeten kun je laten weglaseren met de ALMA-Q laser van Smooth Laser Clinic. Met deze zeer huidvriendelijke laser wordt de huid als het ware laag voor laag afgepeld en wordt de sproet tijdens de behandeling al minder zichtbaar. Het pigment wordt door de laser behandeling vernietigd.

Maak direct een afspraak voor het verwijderen van je sproeten. Tijdens het vrijblijvende intakegesprek ontvang je ook een gratis huidanalyse. Met deze analyse weet jij wat je wel en niet kunt gebruiken om je huid in topconditie te krijgen en/of te houden. Onze huidtherapeut zal je verder voorzien van tips voor het verzorgen van je huid. Hoe kun je omgaan met zon en ervoor zorgen dat je sproeten niet terugkomen of alsnog verergeren?  Ze zullen je graag van kloppend advies voorzien. Ga vooral niet zelf aan de slag met blekende middelen en crèmes die je op je huid smeert.

Dergelijke middelen om sproeten te bleken kunnen ontzettend veel schade aanbrengen aan je huid. Je hebt bovendien kans dat je littekens krijgt die je daarna ook niet meer wegkrijgt.

Daarnaast kunnen er juist door het blekende effect van de crèmes, witte pigmentvlekken ontstaan. Ook die kun je laten verwijderen in onze kliniek, maar voorkomen is in dit geval echt beter dan genezen.

Onze huidtherapeut voorziet je graag van een passend advies, toegespitst op de mate van de sproeten of pigmentvlekken op jouw huid. Om sproeten te voorkomen die niet genetisch aangelegd zijn kun je uit de zon blijven. Uit de zon blijven zorgt ervoor dat je sproeten niet donkerder worden. We kunnen ons echter voorstellen dat je niet dagelijks met een paraplu of hoed op wilt rondlopen. Een goede zonbescherming met SPF factor zal je al een een groot deel beschermen.

sproeten-verwijderen-door-huidtherapeut

Deskundig personeel
Onze specialisten zijn medisch geschoold en hebben veel ervaring
Gratis advies
Plan een gratis en vrijblijvende intake in bij één van onze klinieken
Veilige apparatuur
Onze lasers zijn van hoge kwaliteit en werken zeer effectief
Alle zorgverzekeraars
Een deel van onze behandelingen wordt vergoed door verzekeraars

Onze werkwijze

Bij Smooth Laser Clinic hanteren we de volgende werkwijze om het beste resultaat te behalen uit jouw huidbehandeling.

01
Intakegesprek

In een vrijblijvend intakegesprek voorziet onze huidtherapeut je van alle informatie over het verwijderen van sproeten. Het intakegesprek is de ideale gelegenheid om te laten zien om hoeveel sproeten het gaat.

02
Voorbereiding

Zorg ervoor dat het te behandelen gebied schoon is en evt. alle make-up verwijderd is. Stel het te behandelen gebied 6 weken voor de behandeling niet bloot aan de zon of zonnebank.

03
De behandeling

De Alma-Q pigmentlaser zal de sproeten verbleken en vervagen, waardoor ze direct een stuk minder zichtbaar worden.

04
Na de behandeling

Na de behandeling zal de huid eerst wat wit verkleuren en vervolgens zal er roodheid en zwelling optreden. Deze huidreacties zullen na een aantal uren afnemen. In veel gevallen zal er een korstje op de huid komen, welke vanzelf van de huid af zal vallen. Het is voor een goede genezing belangrijk om niet aan deze korstjes te krabben. Gebruik de eerste 12 uur na de behandeling geen make-up of andere huidverzorging.

De sproeten worden met laser één voor één behandeld. Per puls kan er een kort en branderig gevoel aanwezig zijn en is er een akoestisch ‘tak’ geluid te horen. Het gevoel trekt na de behandeling gelijk weg. De huid kan enkel nog warm aanvoelen.

De sproeten worden tijdens het behandelen wit van kleur en zullen er na de tijd eerst
donkerder uit zien. Daarnaast kan er roodheid en zwelling aanwezig zijn. Na 1-2
weken zullen de sproeten lichter zijn geworden of soms volledig zijn verdwenen.

Na de behandeling kan er gekoeld worden met een koud kompres en wordt er een
herstellende crème met een zonbescherming aangebracht. Het is belangrijk om de zon 6 weken voor en na de behandeling te vermijden en gebruik te maken van minimaal SPF 30.

De behandelduur is afhankelijk van het aantal sproeten. De behandeling duurt gemiddeld tussen de 15 en 45 minuten. Voor de beste resultaten zijn er 2 tot 4 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 6 weken.

Tarieven
huidbehandeling

De prijs per huidbehandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. De kosten hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet zodat je precies weet wat een huidbehandeling kost bij Smooth Laser Clinic.

Kies voor Smooth Laser Clinic om je sproeten te verwijderen

Sproeten verwijderen kan je bij Smooth Laser Clinic laten doen. Wij gebruiken de ALMA-Q laser die zeer professioneel en huidvriendelijk is. Vaak zie je direct na de eerste behandeling al resultaat dat je de sproeten ziet vervagen. Uiteraard is het wel belangrijk dat je voor en na de behandeling van de huid, uit de zon blijft. Je huid en de sproeten worden ‘beschadigt’’ en zijn daarmee extra gevoelig voor zonlicht. Zorg er dus altijd voor dat als je jouw sproeten laat verwijderen dat je dit niet net voor een zonvakantie doet. Maak vandaag nog een afspraak bij onze huidtherapeut en ontdek hoe jij voorgoed van sproeten af kunt komen. Naast het weghalen van sproeten kun je bij ons ook terecht om je hals te laseren.

Doorlopen met sproeten die jou niet blij maken hoeft niet meer. Je kunt sproeten weg laten laseren zodat je er weinig tot geen last meer van hebt. De oplossing is binnen handbereik, maak direct een afspraak in een van onze klinieken. Tijdens het intakegesprek zullen we je ook een gratis huidanalyse aanbieden. Zo weet jij direct hoe je jouw huid in topconditie kunt maken en houden. Daarnaast is er alle ruimte om ons ook allerlei vragen te stellen. Waar wacht je nog op? Maak direct een afspraak en ervaar zelf het gemak en de professionaliteit van onze huidspecialisten. Neem voorgoed afscheid van veel sproeten.

Afspraak maken

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Melanie
Onze klinieken in Enschede en Zwolle

Smooth Laser Clinic verwelkomt je graag in één van onze klinieken. Op dit moment zijn we te vinden in Enschede en Zwolle. Daarnaast hebben we ook een kliniek in de Duitse stad Keulen.

Over ons
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Dermalux LED
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Soprano Titanium laser
Afspraak maken
whatsapp-logo