Donkere pigmentvlekken in mijn gezicht!

In deze blog vertelt één van onze huidtherapeuten graag meer over de behandelmogelijkheden bij pigmentproblematiek. Donkere vlekken in het gezicht komen ontzettend vaak voor en kunnen meerdere oorzaken hebben. Een veelgehoorde klacht is de donkere verkleuringen van de huid ten gevolge van acne, een beschadiging van de huid door bijvoorbeeld het hebben van wondjes, het krabben aan de huid of verbranding.

 

Zelf heb ik acht jaar geleden een grote pigmentvlek ontwikkeld op mijn rechterwang door een verbranding van de huid. De pigmentvlek trok mijn aandacht en zorgde ervoor dat ik mij continu bewust was van mijn huid. Het dagelijks camoufleren van deze vlek vond ik veel werk en onprettig, waardoor ook ik bij een huidtherapeut terecht ben gekomen.

Omdat ik mij er bewust van ben wat een verandering van de huid teweeg kan brengen (door mijn werk als huidtherapeut, maar ook mijn eigen ervaringen) deel ik graag mijn tips en adviezen en behandelmogelijkheden met jullie!

Welke behandeling zijn er voor het verwijderen van pigmentvlekken bij Smooth Laser Clinic?
Peelings
Lasertherapie

Zelf ben ik behandeld door middel van een reeks van 6 peelings. De peelings zorgde ervoor dat mijn huid zich ging vernieuwen (in plaats van de 28 dagen die de gemiddelde huid nodig heeft om te vernieuwen, gebeurt dit nu in ongeveer 5 tot 7 dagen). Bij deze peelings was er sprake van roodheid direct na de behandeling, maar dit trok snel weg en hierna enkele dagen schilfering van de huid (het vernieuwingsproces). Het pigment komt hierdoor langzaam omhoog (hierdoor lijkt het eerst een stuk donkerder) en uiteindelijk zal ook deze huid aan de oppervlakte vernieuwen waardoor de pigmentvlek steeds minder zichtbaar zal worden. De ingrediënten in de peeling zorgen ervoor dat het pigment gedurende dit proces ook oplicht. Vaak bevatten peelings voor pigment onder andere melkzuur en melkzuur pakt dan het pigment aan!
Een belangrijk pluspunt van de peelings is dat niet alleen het pigment vermindert, maar ook je gehele huidstructuur verbetert en je huid weer laat stralen!

Een andere mogelijkheid is lasertherapie. Bij Smooth Laser Clinic staat de ALMA-Q laser die pigmentproblematiek aanpakt. De laser zoekt een bron in de huid. Door de juiste diepte van de laser is deze bron het pigment. Hier geeft de laser zijn warmte op af waardoor het pigment kapot gaat en uiteindelijk opgeruimd zal worden.

Ontdek de voordelen van Smooth Laser Clinic

Deskundig personeel
Onze specialisten zijn medisch geschoold en hebben veel ervaring
Gratis advies
Plan een gratis en vrijblijvende intake in bij één van onze klinieken
Veilige apparatuur
Onze lasers zijn van hoge kwaliteit en werken zeer effectief
Alle zorgverzekeraars
Een deel van onze behandelingen wordt vergoed door verzekeraars

Wat kan je zelf doen aan pigmentvlekken?

Bescherm je huid! Het allerbelangrijkste is om je huid goed te beschermen tegen de zon met een factor 30 of hoger! Hierdoor worden je pigmentcellen minder actief gemaakt door de zonnestralen en verminder je het risico op de vorming van pigment! Zelf gebruik ik hiervoor in de zomer de matte moisturizer met zonbescherming van IMAGE Skincare en in de winter de hydraterende moisturizer met zonbescherming van IMAGE Skincare (je leest het goed! Ook in de winter is het belangrijk om jouw huid te beschermen).

Gebruik producten die zijn afgestemd op jouw specifieke huidbehoefte. Zoals je voor je lichaam het dieet-voedingspatroon volgt wat het beste bij je past is dit ook belangrijk voor je huid. Gebruik bij donkere vlekjes huidverzorging die erop is gericht pigment en donkere vlekken aan te pakken! Zelf gebruik ik hiervoor het serum van de ILUMA productlijn van IMAGE Skincare. Dit serum bevat onder andere melkzuur dat de donkere vlekjes effectief aanpakt. Van deze lijn zijn verschillende producten verkrijgbaar.

Mochten de pigmentvlekken een bepaalde oorzaak hebben, bijvoorbeeld acne, dan is het slim om ook producten te gebruiken die de acne aanpakken (een fijne reiniging hiervoor is bijvoorbeeld de CLEAR CELL of de AGELESS reiniging van IMAGE Skincare).

Bij Smooth Laser Clinic ben je altijd van harte welkom voor een vrijblijvende huidintake met huidadvies. Je kan hiervoor een afspraak inplannen bij één van onze huidspecialisten om goed naar je huid te laten kijken en wensen te bespreken zodat ze het juiste ‘huiddieet’ voor je kunnen aanmeten!

Hopelijk tot snel in onze kliniek!

Wij zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars

zilveren-kruis-logo
unive-logo
menzis-logo
logo-ohra
VGZ-logo
fbto-logo
CZ-logo
Afspraak maken
whatsapp-logo