Ingegroeide haren zijn haren die niet goed naar buiten groeien en hierdoor vast komen te zitten in de huid. Ingegroeide haren kunnen pijnlijk en erg vervelend zijn.

Algemene informatie Fill 1
Ontstaan ingegroeide haren
Voorkomen van ingegroeide haren
Behandelmethodes
Afspraak maken

Gratis huidintake

Niemand blijft graag rondlopen met een huidprobleem. Maak daarom snel een afspraak voor een gratis huidintake. Onze huidtherapeuten helpen je graag van jouw huidprobleem af.

Anna

Verwijder definitief jouw ingegroeide haren bij Smooth Laser Clinic

Ontstaan ingegroeide haren

Hoe ontstaan ingegroeide haartjes? Een ingegroeid haartje is een haar die niet goed door het huidoppervlak komt en als het ware vast komt te zitten. Dit kan gaan irriteren. Ingegroeide haren verschillen dus niet van de andere haren op jouw lichaam of gezicht; het haartje is alleen niet goed naar buiten gegroeid. Dit komt vaker voor bij krullende haren en ook bij mensen of lichaamszones met dikker haar. Hierdoor kunnen de haren namelijk minder goed de huid uit groeien. 

Hoe ontstaan ingegroeide haartjes?
Wat is de oorzaak van ingegroeide haren in je oksel?

Iedereen kan in meerdere of mindere mate last krijgen van ingegroeide haren. Dit kan verschillende redenenen hebben. Vaak ontstaan ingegroeide haren na epileren, waxen of scheren. Maar te strakke of knellende kleding kan ook een oorzaak zijn van het ontstaan van ingegroeide haren. Ook kan een teveel aan dode huidcellen de poriën verstoppen waardoor haartjes minder goed hun weg naar buiten kunnen vinden. 

Ingegroeide haren voorkomen

Om ingegroeide haren te voorkomen is het belangrijk om eerst te achterhalen wat voor jou de oorzaak kan zijn van de ingegroeide haartjes. Daarna weet je pas wat je kunt doen tegen ingegroeide haartjes. Het geven van tips tegen ingegroeide haartjes hangt dus af van jouw situatie. Heb je veel ingegroeide haren op jouw benen? Of gaat het bij jou om rode bultjes en ingegroeide haren? Onze specialisten geven je in een gratis en vrijblijvende huidintake graag tips tegen ingegroeide haartjes. Maak dus snel een afspraak voor een huidadvies! 

Afspraak maken
Ingegroeide haren voorkomen door laserontharing
Maak snel een afspraak voor een gratis huidadvies en reken af met ingegroeide haren.

Er bestaan ook producten of crèmes tegen ingegroeide haartjes. Deze helpen soms, al dan niet in combinatie met een scrub, tegen ingegroeide haartjes. Maar het is geen definitief middel tegen ingegroeide haartjes. Probeer ook vooral niet zelf de ingegroeide haar te verwijderen! Hierdoor kunnen bacteriën bij het haarzakje komen waardoor je infecties krijgt en het haarzakje kan ontsteken. Hierdoor wordt deze rood en gezwollen. 

Nooit meer ingegroeide haren na een laser behandeling

Laser ontharen en ingegroeide haren
Laser ontharen en ingegroeide haren

Laser ontharen is de beste manier om ingegroeide haren te voorkomen. De laser zorgt er namelijk voor dat haarzakjes volledig verwijderd worden. Hierdoor groeien er geen nieuwe haren terug uit het haarzakje. En haren die niet teruggroeien, kunnen ook niet ingroeien en irriteren!

Laser ontharen zorgt er helaas niet voor dat je voor altijd 100% haarvrij blijft, want er kunnen altijd (een paar) nieuwe haartjes teruggroeien. Maar deze haren zijn na een laserbehandeling dunner en lichter dan voor de behandeling, waardoor de kans op ingegroeide haren flink verminderd wordt. Hierdoor is laser ontharen een perfecte oplossing om definitief afscheid te nemen van die vervelende ingegroeide haren!

Intakegesprek om ingegroeide haren definitief verwijderen
Ingegroeide haren definitief verwijderen

Wil je voorgoed van jouw vervelende ingegroeide haren af? Laser dan jouw haren weg bij Smooth Laser Clinic. Onze specialisten zijn medisch geschoold en hebben veel ervaring met laserontharing. Zij kunnen je ook een goede inschatting geven van de te behalen resultaten van een laserbehandeling en het aantal behandelingen dat jij nodig zult hebben.

Plan nu online of telefonisch een vrijblijvend intakegesprek in waarbij je een gratis proefbehandeling krijgt bij één van je oksels!

Wij zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars

zilveren-kruis-logo
unive-logo
menzis-logo
logo-ohra
VGZ-logo
fbto-logo
CZ-logo

Gratis huidintake

Niemand blijft graag rondlopen met een huidprobleem. Maak daarom snel een afspraak voor een gratis huidintake. Onze huidtherapeuten helpen je graag van jouw huidprobleem af.

Melanie
Onze klinieken in Enschede en Zwolle

Smooth Laser Clinic verwelkomt je graag in één van onze klinieken. Op dit moment zijn we te vinden in Enschede en Zwolle. Daarnaast hebben we ook een kliniek in de Duitse stad Keulen.

Over ons
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Dermalux LED
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Soprano Titanium laser
Afspraak maken
whatsapp-logo