Als je jouw lichaam of gezicht permanent wilt ontharen, is laserontharing de beste definitieve ontharingsmethode die er is. Een ontharingslaser vernietigt de ongewenste haren inclusief haarzakje. Hierdoor wordt ongewenste haargroei definitief vernietigd.

Algemene informatie Fill 1
Algemene informatie
Werkwijze
Tarieven
Veelgestelde vragen
Afspraak maken

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Daniek

Wat is laser ontharen?

Effectief gebruik van verschillende soorten lasers

Laserontharing is een effectieve manier om ongewenste haargroei permanent te verwijderen. Niet voor niets dat laser ontharen steeds meer aan populariteit wint. Bij zowel vrouwen als ook bij mannen.

We zijn ons steeds meer bewust van hoe we er bijlopen. Gladde benen, mooie gelaserde baarden, we willen er allemaal keurig bijlopen. Geen gedoe en nooit meer scheren, epileren of waxen. Laser ontharen is effectief met de Soprano ICE laser of de GentleLase Pro laser die wij bij Smooth Laser Clinic gebruiken.

verschillende-lasers-smoothlaserclinic
Wat is het verschil tussen laserontharing en ipl?
Laser ontharen is effectiever dan IPL

Laser ontharen en IPL zijn beide methodes om je ongewenste haargroei definitief te verminderen. Echter is er tussen deze twee methodes wel een verschil in de effectiviteit van de behandeling. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat laserontharing effectiever is dan IPL, omdat de lichtbundel die een laserapparaat afgeeft sterker en gerichter is dan die van een IPL-apparaat. Hierdoor kan een laserapparaat beter bij de dieper gelegen haarzakjes komen. 

Met laser ontharen ben je definitief van onwelkome haren af op je lichaam. Of je nu kiest voor een laserbehandeling van je gezicht, oksels, of een laserbehandeling voor je schaamstreek. Bij Smooth Laser Clinic ben je aan het juiste adres voor het ontharen via laser.

Meer informatie
Laserontharing met de Soprano ICE en GentleLase Pro

Het is mogelijk geworden om af te komen van ongewenste haargroei op je lichaam. Laserontharing is nog nooit zo eenvoudig geweest. Plan direct een gratis intakegesprek inclusief proefbehandeling op één van je oksels. Op die manier maak jij kennis met ons team van specialisten en met het laserapparaat, zodat je echt kunt ervaren dat haar weg laten laseren echt effectief is.

Veel mensen denken dat het laseren van lichaamshaar erg pijnlijk is. Vrees niet, laser ontharen bij Smooth Laser Clinic is pijnloos en effectief. Het laserapparaat Soprano ICE beschikt over een gepatenteerde ‘in motion’ lasertechniek die lagere energie afgeeft in meerdere pulsen. Dit staat in groot contrast met laserontharing met andere laserapparaten. Door deze techniek verloopt laser ontharen geheel pijnloos. Dit is een ware innovatie gebleken.

Laserontharing met de GentleLase Pro

Daarnaast gebruiken wij ook de GentleLase Pro voor laserontharing. Dit laserapparaat is ontzettend krachtig, maar toch zeer huidvriendelijk.

Voorheen was het niet mogelijk om laserontharing toe te passen op ieder huidtype. Dankzij de geweldige apparaten van Smooth Laser Clinic is dat wel mogelijk. Of je nu donker haar hebt of blond bent. Laser ontharen is mogelijk.

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Marlin

Effectief laser ontharen

De Soprano ICE is een revolutionaire ontharingslaser en dankzij de unieke eigenschappen van het apparaat heeft het ook een prijs in de wacht gesleept, de Aesthetics Award. Laserontharing met dit apparaat is de meest effectieve manier en vele gerenommeerde cosmetische bedrijven en organisaties maken tegenwoordig gebruik van het apparaat. Welk deel van je lichaam je ook wilt laser ontharen, je zult merken dat het laserapparaat op een effectieve manier het gewenste gebied glad maakt.

Zelfs op lichaamsdelen die gevoelig kunnen zijn, zoals het laseren van de schaamstreek of de haren in de oren laten laseren, zul je het effect merken. Voorheen werd er ook nog wel gebruik gemaakt van IPL ontharen. Dit is ontharen met behulp van lichtflitsen.

haar-weglaseren-met-soprano

Je ziet vaak dat een laserapparaat zoals de Soprano ICE in een adem genoemd wordt met een IPL laserapparaat. Laat je echter niet misleiden. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat laserontharing met een Soprano ICE veel effectiever is. IPL wordt ten onrechte ook wel eens als laseren aangeduid, maar dit is niet het geval. Bij Smooth Laser Clinic ontdek je de kracht van onze laserapparaten tijdens de gratis proefbehandeling op één van je oksel tijdens het intakegesprek.

Bij de Soprano ICE laser dien je een week voor en na de behandeling uit de zon te blijven. Bij de GentleLase Pro is dat zes weken. Houd hier rekening mee als je jouw laserontharing voor een zonvakantie wilt laten plaatsvinden. Bij Smooth Laser Clinic adviseren we je hier graag over als je hier vragen over hebt.

Ontdek de voordelen van Smooth Laser Clinic

Deskundig personeel
Onze specialisten zijn medisch geschoold en hebben veel ervaring
Gratis advies
Plan een gratis en vrijblijvende intake in bij één van onze klinieken
Veilige apparatuur
Onze lasers zijn van hoge kwaliteit en werken zeer effectief
Alle zorgverzekeraars
Een deel van onze behandelingen wordt vergoed door verzekeraars

Werkwijze

Bij Smooth Laser Clinic hanteren we de volgende werkwijze om het beste resultaat te behalen uit jouw laserontharing.

01
Intakegesprek

In een vrijblijvende intake legt de specialist alles uit over laser ontharen. Na afloop van het intakegesprek kan je een gratis proefbehandeling ondergaan bij één van je oksels.

02
Voorbereiding laserontharing

Het te behandelen gebied dient 24 uur voor de laserontharing schoon en geschoren te zijn. Alleen scheren is hierbij toegestaan, waxen en epileren dus niet.

03
De laserbehandeling

De laserspecialist tekent het te behandelen gebied af en werkt alle behandelzones één voor één af met de laser. Het laserapparaat wordt ingesteld op jouw huidtype en behandelstatus.

04
Na de behandeling

Na de laserbehandeling dien je voorzichtig om te gaan met de zon en is het belangrijk om je huid goed te verzorgen.

Tarieven laser
ontharen

De prijs per laserbehandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. De kosten van laser ontharen hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet zodat je precies weet wat een laserbehandeling kost bij Smooth Laser Clinic.

Haar laseren voor ieder type

Laser ontharen is geschikt voor ieder haartype. Je kunt last hebben van overbeharing of ongewenste haargroei. Je kunt ook gewoon het gemak willen ervaren van nooit meer scheren, epileren of waxen. Als je kiest voor een laserontharing behandeling bij Smooth Laser Clinic, dan zal de behandeling uitgevoerd worden met de meest effectieve laserontharing apparaten.

Met acht tot tien behandelingen ben je voorgoed af van beharing op verschillende plekken op jouw lichaam. Uiteraard is dit wel afhankelijk van je haartype en -kleur. Hoe donkerder je haar, hoe effectiever de behandeling zal zijn. Dit heeft te maken met het pigment dat in je haar zit en waar het laserapparaat goed doorheen kan.

Bovendien kun je bij onze kliniek gebruikmaken van de eventuele vergoeding vanuit de zorgverzekering voor het ontharen met laser in het gezicht of de hals. Dit geldt alleen voor vrouwen waarbij er sprake is van overmatige haargroei. Wij adviseren je hierin graag.

Al je ongewenste haargroei zal zorgvuldig verwijderd worden. Permanent ontharen en je haar verwijderen via laser geeft een aangenaam resultaat, omdat je dan niet meer wekelijks zelf aan de slag hoeft. Je hebt geen omkijken meer naar je benen, bikinilijn, baard of welk lichaamsdeel je ook maar wilt laten laseren. Laser ontharen is misschien wat duurder dan scheren, epileren of waxen, maar bedenk dat je het zelf niet meer hoeft te doen. Daarnaast heb je een leven lang resultaat en is laserontharing de ideale oplossing als je last hebt van ongewenste haargroei. Haar laseren was nog nooit zo effectief als bij Smooth Laser Clinic. Ben je op zoek naar een goede laserontharing kliniek?

Maak bij Smooth Laser Clinic gebruik van de eventuele vergoeding vanuit de zorgverzekering voor het ontharen met laser in het gezicht of de hals
Maak kennis met definitief laser ontharen in een gratis intakegesprek

Smooth Laser Clinic heeft meerdere vestigingen en heeft de beste huidtherapeuten en laserspecialisten in dienst. Zij helpen je graag bij het definitief ontharen van je lichaam. Op een effectieve manier vernietigen wij ongewenste haargroei met de Soprano ICE laser of de GentleLase Pro.

Laser ontharen is de ideale manier om van ongewenste en overmatige haargroei af te komen. Om kennis met ons te maken zullen wij tijdens het gratis intakegesprek al jouw vragen beantwoorden over laser ontharen. We laten je bovendien kennismaken met onze Soprano ICE laser en zullen een van je oksels ontharen. Op die manier maak jij veilig kennis met het effectief ontharen van jouw lichaam. Ben jij op zoek naar de mogelijkheden voor ontharen met laser? Neem contact op met Smooth Laser Clinic of maak direct online een afspraak. We staan voor je klaar om je te helpen bij laserontharing.

Ons team van huidtherapeuten werkt enkel met hoogwaardige merken en apparatuur

Veelgestelde vragen

Wil je ongewenst haar weglaseren maar heb je nog vragen over bijvoorbeeld het laserapparaat waar wij gebruik van maken of de behandelingsduur? Bekijk hier de meest voorkomende vragen over laserontharing.

Uiteraard staan onze specialisten in onze klinieken in Zwolle en Enschede je ook graag te woord over alles wat met permanente ontharing te maken heeft.

Hoe verloopt een laserbehandeling met de Soprano of GentleLase laser?

Om te beginnen controleert één van onze specialisten het gebied dat je wilt laten behandelen. Er wordt gekeken of er huidbeschadigingen, pigmentaties en te lange haren aanwezig zijn.
Vervolgens worden er vakken van ongeveer 10 cm bij 10 cm afgetekend waarbinnen gelaserd gaat worden.

Op dit gebied wordt een speciaal ontwikkelde gel aangebracht welke verkoelend werkt en een betere geleiding tot stand brengt.

Ieder vak wordt in een korte periode met een bewegende methode gelaserd.

Na de behandeling wordt de gel verwijderd en wordt de huid ingesmeerd met een verzachtende gel.

Hoeveel laserbehandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er tussen de 8 tot 10 behandelingen nodig. Er is geen standaard aantal behandelingen: ieder mens, iedere huid en iedere haargroei is anders en wij zullen ervoor zorgen dat het ontharingstraject optimaal verloopt voor jou.

Ben ik na een laserbehandeling voor altijd van mijn haren af?

Helaas is een vermindering van 100% is niet realistisch i.v.m. de slapende haarzakjes die geactiveerd kunnen worden. Hier hebben wij helaas geen invloed op.
Het effect is afhankelijk van het haartype en de hormoonhuishouding van het lichaam. In veel gevallen kan de beharing tussen de 80% en 95% verminderen.

Het te verwachten resultaat in combinatie met haartype/huidtype:
·      Bij zwarte tot donker gepigmenteerde haren is 80% – 95% haarreductie haalbaar
·      Indien het haar donkerblond is, wordt het percentage haarreductie minder: namelijk 70%
·      Bij rode of blonde haren zal de reductie rond de 40% liggen
·      Een grijze (witgrijze haar) heeft 0 % slagingskans
·      Is de haar grijs gepigmenteerd? (dus bevat het nog pigment?) Dan heb je nog enige kans op slagen, maximaal 40%

Daarnaast is de groeifase is de enige fase waarin een haar effectief kan worden behandeld met de laser. Daarom zijn er altijd meerdere behandelingen nodig.

Doet de behandeling pijn?

Veel mensen denken bij het woord ‘laser’ aan pijn. Maar met de Soprano laser en haar ‘in-motion’ techniek is pijn verleden tijd. Er is wat warmte/hitte, prikkeling of tinteling te ervaren en wij zoeken soms wat de grens op maar wij werken nooit over de grens heen. Het is altijd in overleg met elkaar wat haalbaar is. Behandelingen worden altijd aangepast aan de desbetreffende persoon.

Wat is het verschil tussen bikinilijn klein en bikinilijn groot?

Bikinilijn klein is enkel de liezen en groot is het gehele schaamgedeelte.

Wanneer mag er niet behandeld worden met de laser?

Een laserbehandeling wordt onder andere afgeraden als je:
· zwanger bent
· borstvoeding geeft
· aan epilepsie lijdt
· koorts of een infectie hebt
· medicijnen gebruikt die je huid lichtgevoelig maken
· ontstekingsremmers slikt
· een pacemaker hebt
· piercings, tatoeages of een implantaat hebt in het te behandelen gebied

Neem bij vragen over jouw specifieke situatie gerust contact met ons op.

Vanaf welke leeftijd kan er behandeld worden?

Wij kunnen behandelen vanaf 18 jaar en ouder. Tot de leeftijd van 18 is het lichaam nog onder invloed van hormonale veranderingen die het laser resultaat kunnen beïnvloeden.

Krijg ik laserbehandelingen vergoed door mijn zorgverzekering?

Ja, Smooth Laser Clinic is aangesloten bij de meeste verzekeringsmaatschappijen. Afhankelijk van jouw verzekeringspakket kan je bepaalde behandelingen vergoed krijgen.

Bespreek eerst jouw situatie met je zorgverzekeraar en bekijk wat jouw mogelijkheden zijn.

Kan ik sporten/zweten na een laserbehandeling?

Je kan jouw training op de dag van de laserbehandeling gewoon herpakken. Wel dien je op te passen met hete douches. Warme baden en sauna’s kan je pas 24 uur na de laserbehandeling oppakken.

Kan ik samen met mijn intake ook gelijk een behandeling inplannen?

Ja, dit is in de meeste gevallen mogelijk. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik direct make-up aanbrengen na een laserbehandeling?

Nee, het gebruik van make-up is pas vanaf de dag na de behandeling weer mogelijk. Dit geldt ook voor bodylotion en -crème, deodorant en zonneproducten. Minerale make-up van het merk Colorescience kan je wel na een laserbehandeling gebruiken. Onze laserspecialisten geven je hier graag informatie over.

Kan ik blijven ontharen als ik in een laser behandelingstraject zit?

Wanneer je bij ons onder behandeling bent, dien je het te behandelen gebied niet te epileren, waxen of gebruik te maken van ontharingscrème. Dit heeft namelijk een nadelig effect op het resultaat van de laserbehandeling. Alleen scheren is toegestaan.
Voor de eerste behandeling mag je 3 weken niet epileren, waxen of gebruikmaken van ontharingscrème.

Kan er gelaserd worden tijdens een zwangerschap?

Nee, Smooth Laser Clinic raadt behandelingen tijdens en na een zwangerschap af. Dit omdat zwangerschapshormonen het resultaat van de behandeling beïnvloeden.

Kan er gelaserd worden op een zongebruinde huid?

Ja, ook een zongebruinde huid kan worden behandeld met de Soprano laser. Dit komt omdat de laser zich op effectieve wijze richt op de eiwitten in de haarzak en niet alleen op het pigment. Je kan bij Smooth Laser Clinic in ieder jaargetijde behandeld worden.

Let op: het advies is om 1 week voor en 1 week na de behandeling niet te gaan zonnen of gebruik te maken van een zonnebank of zelfbruiner. Dit om de huid tot rust te laten komen.

Is een laserbehandeling veilig?

Ja, een laserbehandeling is volledig veilig.
In tegenstelling tot andere apparaten werkt de Soprano ICE laser met een bewegende methode die ervoor zorgt dat de huid veilig en voorzichtig wordt opgewarmd tot een temperatuur waarbij de haarzak vernietigd wordt. Door de nauwkeurigheid van de laser is het onmogelijk dat zweet- of lymfeklieren in de huid worden beschadigd.

Is een laserbehandeling geschikt voor alle huidtypen?

Ja, Smooth Laser Clinic werkt met de Soprano lasers en deze kan ieder huidtype behandelen. Het maakt niet uit of je een lichte huid of een donker getinte huid hebt want de laser richt zich op effectieve wijze op de eiwitten van de haarzaak en niet alleen op het pigment.

Is de behandeling geschikt voor alle haartypen/-kleuren?

Ja, maar er zijn ook uitzonderingen. Smooth Laser Clinic werkt met de Soprano lasers en deze kunnen de meeste haartypes en haarkleuren behandelen. Wij beoordelen bij het intakegesprek of er bij u een goed resultaat behaald kan worden.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

Niet alle ongewenste haren kunnen in één keer worden vernietigd. De haren moeten in de groeicyclus zitten om definitief verwijderd te kunnen worden. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden, moet je meerdere behandelingen nemen om de ongewenste haargroei definitief te verminderen.

De tijdsduur tussen de behandelingen:
Gezicht: 4 tot 6 weken
Lichaam: 8 tot 10 weken

Hoe bereid ik mij voor op een laserbehandeling?

Voor de eerste behandeling mag je 3 weken niet epileren, waxen of gebruikmaken van een ontharingscrème. Tussen de behandelingen door is dit ook niet toegestaan.

Het te behandelen gebied dien je 24 uur van tevoren te scheren, dit om extra irritatie van het gebied te voorkomen.

Op de dag van de behandeling dien je geen verzorgings-/bruiningsproducten, zoals bodycrème, foundation of deodorant te gebruiken op het te behandelen gebied (zowel voor als na de behandeling).

Tot slot mag je 1 week voor en 1 week na de behandeling het te behandelen gebied niet aan de zon of zonnebank blootstellen (bij behandeling met de Soprano laser). Dit geldt ook voor bruiningsproducten.

Gaat een laserbehandeling samen met de zon?

Bij een behandeling met de Soprano laser mag je 1 week voor en 1 week na de behandeling het te behandelen gebied niet aan de zon of een zonnebank blootstellen. Dit geldt ook voor bruiningsproducten.

Bij een behandeling met de GentleLase Pro mag je 6 weken voor en 6 weken na de behandeling het te behandelen gebied niet aan de zon of een zonnebank blootstellen. Indien je het gelaat en/of hals laat behandelen, verzoeken wij je om 4 weken voor en 4 weken na de laserbehandeling het gelaat en/of hals niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank. Dit geldt ook voor zelfbruiningsproducten.

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Jet

Onze klinieken in Enschede en Zwolle

Smooth Laser Clinic verwelkomt je graag in één van onze klinieken. Op dit moment zijn we te vinden in Enschede en Zwolle. Daarnaast hebben we ook een kliniek in de Duitse stad Keulen.

Over ons
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Dermalux LED
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Soprano Titanium laser
Afspraak maken
whatsapp-logo