Vaatafwijkingen is een verzamelnaam van verschillende huidproblemen als couperose, spider naevus en beenvaatjes. Deze zijn gelukkig goed te behandelen met de lasers van Smooth Laser Clinic.

Algemene informatie Fill 1
Soorten vaatafwijkingen
Vaatafwijkingen behandeling
Onze werkwijze
Afspraak maken

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Meike

Soorten vaatafwijkingen

Couperose

Couperose is een ongevaarlijke huidaandoening waarbij een netwerk van dunne rode adertjes zichtbaar is in de huid van het gezicht. De vaatjes zijn zichtbaar omdat ze verwijden, en eigenlijk geen functie meer hebben. De couperose veroorzaakt een rood ogende huid en kan als erg storend worden ervaren. Gelukkig is couperose goed te verwijderen door gebruik te maken van laser. In de meeste gevallen zijn er vier tot zes laserbehandelingen nodig om couperose goed te kunnen verwijderen.

Meer over couperose
Spider naevus

Spider naevus (ook wel spider neavi genoemd) is een onschuldige vaataandoening van de huid. Een spider naevus ontstaat door een plaatselijke verwijding van een klein huidvaatje. Vaak gebeurt dit onder invloed van hormoonschommelingen. Spider naevus wordt in de volksmond ook wel ‘spider’ of spinnenkop genoemd.
Spider naevus is niet hetzelfde als couperose, ondanks dat dit vaak door elkaar gebruikt wordt. Spider naevus kan uit zichzelf namelijk weer verdwijnen, dat hoeft niet. Bij Smooth Laser Clinic kunnen onze huidtherapeuten door middel van een laser de spider naevus verwijderen. Hier zijn gemiddeld één tot drie behandelingen voor nodig.

Meer over spider naevus
Beenvaatjes

Beenvaten kunnen lelijke plekken geven op de benen. Ze worden ook wel varices of berkentakjes genoemd. Het kan gebeuren dat hierdoor rode, blauwe of in sommige gevallen paarse plekken op de benen ontstaan. De mate waarin het voorkomt is heel verschillend per persoon. Het kan zijn dat je aanleg hebt voor zichtbare beenvaatjes of dat het erger is geworden omdat je veel staat of moet lopen.
Bij Smooth Laser Clinic maken we gebruik van de beste lasers die er op de markt zijn om beenvaatjes te verwijderen. De behandeling met laser is veilig en uitermate effectief. In de meeste gevallen zijn er twee à vier behandelingen nodig voor het beste resultaat voor het verwijderen van de beenvaatjes.

Meer over beenvaatjes

Vaatafwijkingen behandeling

De Alma-Q laser wordt ingezet voor het behandelen van vaatafwijkingen zoals couperose, spider naevus en beenvaatjes. Tijdens de laserbehandeling wordt het bloedvat verwarmd, waardoor de vaatwand aan elkaar plakt en de resten worden opgeruimd door het lichaam.

Na het behandeling is er kans op roodheid, donkere verkleuring van de vaatjes, zwelling, puntbloedingen en pigmentverschuivingen (het risico op pigmentverschuiving kan enorm verminderd worden door de zon zoveel mogelijk te vermijden en de door ons geadviseerde zonnebrandcrème te gebruiken). Deze huidreacties kunnen 1 tot 2 weken aanhouden. De huid kan na de behandeling warm en branderig aanvoelen. Je mag hiertegen koelen met een koud kompres of coolpack.

De AlmaQ laser wordt ingezet voor het behandelen van vaatafwijkingen zoals couperose, spider naevus en beenvaatjes.

Ontdek de voordelen van Smooth Laser Clinic

Deskundig personeel
Onze specialisten zijn medisch geschoold en hebben veel ervaring
Gratis advies
Plan een gratis en vrijblijvende intake in bij één van onze klinieken
Veilige apparatuur
Onze lasers zijn van hoge kwaliteit en werken zeer effectief
Alle zorgverzekeraars
Een deel van onze behandelingen wordt vergoed door verzekeraars

Onze werkwijze

Bij Smooth Laser Clinic hanteren we de volgende werkwijze om het beste resultaat te behalen uit jouw huidbehandeling.

01
Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek kijkt de huidtherapeut naar jouw vaatafwijking en geeft je informatie hierover. Uiteraard kan je ook vragen stellen over jouw probleem.

02
Voorbereiding

Zorg ervoor dat je gezicht schoon is en alle make-up verwijderd is. Controleer eventueel of jouw behandeling vergoed kan worden door de zorgverzekeraar.
Tot slot mag je 6 weken voor de behandeling het te behandelen gebied niet blootstellen aan de zon of zonnebank.

03
De behandeling

Tijdens deze laserbehandeling wordt het bloedvat verwarmd, waardoor de vaatwand aan elkaar plakt. Het vat trekt vervolgens weg of wordt donkerder van kleur. In de weken na de behandeling worden de resten opgeruimd door het lichaam.

04
Na de behandeling

Gebruik de eerste 12 uur na de behandeling geen make-up of andere huidverzorging. Pas tot 6 weken na de behandeling op met zon en de zonnebank. Indien je aanvullend verzekerd bent kan je eventueel jouw behandeling declareren bij jouw zorgverzekeraar.

Tarieven vaatafwijkingen
verwijderen

De prijs per behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. De kosten hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet zodat je precies weet wat een behandeling kost bij Smooth Laser Clinic.

Gratis intakegesprek & huidanalyse

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Daniek
Afspraak maken
whatsapp-logo