Laser ontharen effectiever dan IPL?

IPL ontharen en laser ontharen zijn beide geschikte methodes om van ongewenste haargroei af te komen. Echter is er een groot verschil tussen deze twee behandelingen. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat laser ontharen vele malen effectiever is dan IPL ontharen. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een laserbehandeling bij Smooth Laser Clinic.

Bij IPL ontharen dringen de lichtflitsen minder diep door in de huid dan bij laser ontharen. Hierdoor heeft u bij IPL ontharen minder resultaat dan u bij laser ontharen  zou hebben. IPL staat voor Intense Pulsed Light en deze techniek is ontstaan in de jaren 90. Met deze ontharingsmethode kunt u dus ook van ongewenste haargroei afkomen alleen is deze methode tegenwoordig achterhaald. U kunt beter kiezen voor permanente ontharing door middel van de laser ontharen methode. Bij Smooth Laser Clinic maken we gebruik van de Soprano ICE Platinum ontharingslaser. U heeft de mogelijkheid om een gratis proefbehandeling bij de oksels te ondergaan waardoor u kennis kunt maken met deze methode. U komt erachter hoe het voelt als we met deze laser uw ongewenste haargroei gaan verwijderen. Als de proefbehandeling goed bevalt dan kunt u direct een afspraak inplannen om op andere plekken ook de behandeling met de ontharingslaser toe te passen. Neem contact op voor een proefafspraak!

Wat houdt IPL ontharen en laser ontharen in?

Bij ontharen met IPL worden sterke lichtflitsen ‘afgevuurd’ op de te behandelen huid. Deze sterke lichtflitsen geven energie af op de huid en deze energie wordt via de haren getransporteerd naar het haarzakje. Door deze energie wordt het haarzakje vernietigd en zullen hier geen nieuwe haren uitgroeien. Over het algemeen zijn IPL ontharingsbehandelingen goedkoper dan laser behandelingen. Dit komt omdat IPL ontharen minder effectief is dan laser ontharen. IPL behandelingen zullen dus vaker uitgevoerd moeten worden, waardoor u aan het eind duurder uit bent dan bij laser behandelingen en daarnaast nog minder resultaat heeft.

Bij laser ontharen worden sterke laserstralen ‘afgeschoten’ op de huid met haargroei. Het verschil met IPL ontharen is alleen dat een laserstraal krachtiger is en veel verder in de huid kan doordringen dan de lichtflitsen van IPL. Daarnaast is laserstraling doeltreffender en nauwkeuriger. Hierdoor heeft u bij laser ontharen minder behandelingen nodig dan bij IPL ontharen en zal er ook meer resultaat te zien zijn.

Laserontharing moet altijd zeer zorgvuldig worden uitgevoerd. Laat u daarom altijd behandelen door een specialist bij een betrouwbare kliniek. Bij Smooth Laser Clinic hebben wij een team specialisten die ruime ervaring hebben met laserontharing.

Laser ontharen bij Smooth Laser Clinic in Enschede

Smooth Laser Clinic in Enschede is dé specialist op het gebied van laser ontharen. Wij werken met de Soprano ICE Platinum. Dit is de meest effectieve ontharingslaser die op dit moment op de markt beschikbaar is. Laser ontharen met de Soprano ICE Platinum brengt grote voordelen met zich mee. Zo is dit apparaat zeer effectief tegen ongewenste haargroei en zijn behandelingen met de Soprano ICE 100% pijnloos. De Soprano ICE is daarom ook benoemd tot het beste ontharingsplatform tijdens de Aesthetic Awards.

Bij Smooth Laser Clinic aan de Kuipersdijk in Enschede wordt u uitsluitend behandeld door medisch geschoold personeel. Wij hechten een grote waarde aan patiëntveiligheid en de kwaliteit van onze behandelingen met de Soprano ICE. Bij Smooth Laser Clinic in Enschede bent u aan het juiste adres voor uw 100% pijnloze laserbehandelingen.

Onze werkwijze bij laser behandelingen

Bij Smooth Laser Clinic geven wij veel om de patiëntveiligheid en kwaliteit van onze behandelingen. Daarom hanteren wij de volgende werkwijze om dit te waarborgen:

  1. Intakegesprek

Wij zullen altijd eerst een intakegesprek met u inplannen alvorens wij beginnen met de behandelingen. Tijdens dit gesprek leggen wij u uit wat u kunt verwachten van onze behandelingen, hoe het pijnloos ontharen met de Soprano ICE werkt en wat de voordelen zijn van onze behandelingen.

  1. Voorbereiding op uw eerste behandeling

Op de dag van uw behandeling dient het te behandelen gebied schoon en geschoren te zijn. Het te behandelen gebied dient 24 uur van tevoren geschoren te zijn. Daarnaast mag u het te behandelen gebied niet epileren of waxen voor of tijdens de behandelingskuur. Scheren is wel toegestaan. Ook raden wij aan het te behandelen gebied niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank één week voor en één week na een behandeling.

  1. De behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd door één van onze huidtherapeuten en laserspecialisten. Tijdens de behandeling wordt een verkoelende gel op de huid aangebracht wat zorgt voor een goede geleiding van de laser en daarnaast een verkoelende werking heeft.

  1. Na de behandeling

Wij raden u aan om minimaal één week na de behandeling de zon te vermijden. Na deze week kunt u weer zonnen. Gebruik hierbij wel een hoge factor zonnebrandcrème.

Twijfelt u nog tussen IPL ontharen en laser ontharen ? Onze specialisten adviseren u graag over onze effectieve laserbehandelingen. U kunt hier contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!

De beste methode

IPL ontharen en laser ontharen zijn dus twee methodes om van ongewenste haargroei af te komen. Tussen de beide methodes zit wel degelijk een verschil. De laatste tijd is er flink wat onderzoek gedaan en uit dit onderzoek is gebleken dat laser ontharen met de Soprano ICE Platinum de beste methode is om binnen een aantal behandelingen van uw ongewenste haargroei af te komen. IPL ontharen is minder effectief en daarom maken wij bij Smooth Laser Clinic gebruikt van de kwalitatieve ontharingslaser de Soprano ICE Platinum. Dit is op dit moment de beste laser die er op de markt is. Onze gediplomeerde huidtherapeuten en laserspecialisten voeren de laserontharing behandelingen uit in de kliniek in Enschede. Vanaf eind 2018 heeft u ook de mogelijkheid om een laserontharing behandeling te ondergaan in onze nieuwe kliniek die momenteel gereed wordt gemaakt in Zwolle. Onze laser hair removal service kunnen we zeer binnenkort dus ook aanbieden in Salland. De adresgegevens: Assendorperstraat 57. 8012 DG Zwolle. Bij interesse kunt u alvast een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek waarbij u een gratis proefbehandeling krijgt bij één van uw oksels. Zo kunt u ervaren dat de laserontharing behandeling met de Soprano ICE Platinum 100% pijnloos is.