HELP! S.O.S. Acne!

Hoogstwaarschijnlijk herkent iedereen zich hierin: je verheugt je al weken of misschien wel maanden op dat éne feestje, die sollicitatie of date. Je staat je voor de spiegel klaar te maken voor het moment en je ziet die grote ontsteking al opkomen in je gezicht, op je rug of decolleté waar je nét dat laag uitgesneden topje voor had uitgezocht.

HELP, wat ga ik doen, wat heb ik nog in huis?
Vaak grijpt iedereen naar tandpasta of een uitdrogende crème om aan te brengen op de ontsteking wanneer daar nog tijd voor is. Op hoop van zegen dat de ontsteking morgen verdwenen is. Een ander scenario is dat je geen tijd hebt om wat aan de ontsteking te doen, veel vrouwen grijpen op dat moment naar de meest dekkende foundation die zij tot hun beschikking hebben om de ontsteking zo goed als mogelijk te verbloemen.
Alleen lukt verbloemen niet meer omdat je de puist met je nagels uit hebt gedrukt, waardoor er een wondje is ontstaan. Ja, je weet dat je nu verder van huis bent en je dit eigenlijk niet had moeten doen. Kortom; voorbereiden op onverwachte puistjes wordt door menig mens niet gedaan, maar wel bereiden zij zich voor door leuke kleding te kopen of een extra bezoekje aan de kapper te brengen. Bizar, maar waar. Alleen wat de meeste mensen vergeten is dat eerste indruk wordt gemaakt met jouw gezicht en niet met dat nieuw gekochte t–shirtje.

Waarom wordt hier dan te weinig aandacht aan besteed?
De voorbereiding om acne (puistjes) te voorkomen is juist zo ontzettend belangrijk! Wie wil er nu niet stralend naar dié belangrijke afspraak? Natuurlijk zijn er verschillende oorzaken voor acne, maar in ieder geval geldt:

‘Voorkomen is beter dan genezen’.

Er zijn veel verschillende factoren waardoor acne ontstaat, bijvoorbeeld erfelijkheid, hormonale verstoring, stress of verkeerd gebruik van cosmetica. Echter, voor de meeste oorzaken zijn passende oplossingen beschikbaar om je huid weer te laten stralen, zodat je volledig comfortabel naar die belangrijke afspraak gaat!

Om duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van jouw acne wordt er bij Smooth Laser Clinic tijdens het huidintake gesprek jouw huid door de huidtherapeut uitvoerig bekeken. Hierbij maken we gebruik van een medische foto gemaakt door de OBSERV. Op basis hiervan kan er een behandeling worden gestart.
Acne gerichte behandelingen binnen Smooth Laser Clinic zijn:

Wist je dat?

Veel verschillende huidproblemen het optreden van een ontstekingsreactie als gemeenschappelijk kenmerk hebben én dat voeding hier invloed op heeft? Met acné als bekend voorbeeld. Ga in gesprek met onze huidspecialisten en ontdek wat voeding en aanpassingen van de levensstijl hieraan kunnen doen.
Maak snel een afspraak via de afspraakmodule op de website. 

Ontdek de voordelen van Smooth Laser Clinic

Deskundig personeel
Onze specialisten zijn medisch geschoold en hebben veel ervaring
Gratis advies
Plan een gratis en vrijblijvende intake in bij één van onze klinieken
Veilige apparatuur
Onze lasers zijn van hoge kwaliteit en werken zeer effectief
Alle zorgverzekeraars
Een deel van onze behandelingen wordt vergoed door verzekeraars

Wist je dat?

Veel zorgverzekeraars acnebehandelingen zelfs vergoeden? Afhankelijk van de ernst van de acnevorming zijn er gemiddeld 2 tot 6 behandelingen noodzakelijk om de huidkwaliteit te verbeteren. Soms kun je zelfs wanneer er een milde vorm van acne is al een heel verschil zien door juist productgebruik. Onze huidtherapeuten kunnen door middel van de medische huidscan van OBSERV ook vaststellen welke producten het meest geschikt zijn voor jouw acne gevoelige huid. Voorkomen is beter dan genezen!

Op onze tarievenpagina vind je de prijzen van onze acne behandelingen.

Wij zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars

zilveren-kruis-logo
unive-logo
menzis-logo
logo-ohra
VGZ-logo
fbto-logo
CZ-logo
Afspraak maken
whatsapp-logo