Heb jij last van (goedaardige) huidoneffenheden die je graag wilt laten verwijderen? Voorbeelden van huidoneffenheden zijn steelwratten (fibromen), ouderdomswratten (verruca seborrhoica) of gerstekorrels (milia). Dit zijn onschuldige ‘huidaangroeisels’ die cosmetisch en/of fysiek storend kunnen zijn. Goedaardige huidoneffenheden kunnen snel, veilig en effectief worden behandeld via elektrocoagulatie middels de Zapper.

Algemene informatie Fill 1
Algemene informatie
Werkwijze
Tarieven
Afspraak maken

Gratis huidadvies

Onze huidtherapeuten staan voor je klaar en geven je graag advies over onze effectieve behandelmethodes en onze huidverzorgingsproducten. Wacht dus niet langer met het maken van een afspraak voor een gratis huidadvies.

Wat is elektrocoagulatie?

Elektrocoagulatie is een behandelmethode dat wordt ingezet bij het verwijderen van goedaardige huidoneffenheden. Goedaardige huidoneffenheden zijn onschuldige plekken die over het gehele lichaam en/of gelaat kunnen voorkomen, zowel bij vrouwen als mannen. Voorbeelden zijn ouderdomswratten, steelwratten of gerstekorrels. Deze huidoneffenheden zijn meestal onschuldig, maar worden vaak toch als cosmetisch storend ervaren. De oorzaak van goedaardige huidoneffenheden is niet altijd duidelijk. Meestal spelen factoren zoals erfelijkheid, hormonen, leeftijd en een overmatige blootstelling aan UV-straling een rol bij het ontstaan van goedaardige huidoneffenheden.

Naast het feit dat goedaardige huidoneffenheden cosmetisch storend kunnen zijn, kunnen deze plekjes ook fysiek belastend zijn. Zo kan een steelwratje bijvoorbeeld net bij het BH-randje zitten en hierdoor langs de huid schuren. Daarnaast kan een ouderdomswrat bijvoorbeeld net langs de rand van je kraag zitten. Dit zorgt voor een drukkend, wrijvend gevoel wat veel mensen als een ongemak ervaren. Middels elektrocoagulatie kunnen wij op een gemakkelijke, veilige en effectieve manier huidoneffenheden behandelen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de Zapper. 

Welke huidoneffenheden kunnen worden behandeld middels elektrocoagulatie?

De volgende huidoneffenheden kunnen worden behandeld met elektrocoagulatie middels de Zapper:

  • Steelwratten (fibromen)
  • Ouderdomswratten (verruca seborrhoica)
  • Dermatosis papulosa nigra
  • Xanthelasma
  • Milia (gerstekorrel)
  • Talgklierhyperplasie (vergrote talgklieren)
  • Cherry angioma
  • Goedaardige huidtumoren

Onze huidspecialisten zijn erin getraind om voor jou het beste behandelplan op te stellen afhankelijk van jouw wensen. Dit doen we tijdens de huidintake. Hier krijg je een gratis huidadvies met de OBSERV 520X. Hiermee kunnen we jouw huidprobleem nog beter in kaart brengen. Maak nu snel een afspraak voor een vrijblijvend huidadvies.

Afspraak maken
De OBSERV 520X maakt onderliggende huidproblemen in een vroeg stadium zichtbaar.

Hoe werkt een elektrocoagulatie behandeling?

Zapper

Voor het toepassen van elektrocoagulatie maken wij gebruik van de Zapper. De Zapper is een klein apparaat dat werkt op basis van veilige laagstroom. De Zapper is voorzien van een puntige elektrode, die net boven de huidoneffenheden gehouden wordt. De laagstroom van deze elektrode kan iets worden gevoeld op het moment dat het apparaat in aanraking komt met de huid. De huidoneffenheid wordt met behulp van de laagstroom als het ware verbrand, waardoor direct korstvorming plaatsvindt. Door de elektrode van de Zapper wordt de omliggende gezonde huid niet aangetast. De duur van de behandeling is afhankelijk van het aantal huidoneffenheden en de grootte hiervan.

Vóór de behandeling

Tijdens het intakegesprek inspecteert de huidspecialist allereerst de huid waarna vervolgens een behandelplan op maat wordt opgesteld. Gedurende het intakegesprek wordt alle informatie rondom de behandeling besproken. Mocht er twijfel zijn over de goedaardigheid van een oneffenheid, dan zal een verwijzing naar de huisarts plaatsvinden.

Bij de eerste behandeling worden alle medische gegevens en de belangrijkste informatie rondom de behandeling nog een keer doorgenomen. Vervolgens wordt de huid gedesinfecteert. Daarna wordt de huidoneffenheid ‘aangestipt’ met de Zapper. Dit kan een warm en prikkerig gevoel geven. De huidspecialist kan de huidoneffenheid meerdere keren ‘aanstippen’ om de huidoneffenheid optimaal te kunnen behandelen. 

Na de behandeling

De huid zal er direct na de behandeling roze en gezwollen uitzien en kan nog wat bloeden. De volgende dag zal een korstje gevormd zijn en deze zal na een aantal dagen vanzelf van de huid vallen. 

Daarnaast dient tot 4 weken na de behandeling zorgvuldig om te worden gegaan met de zon, zonnebank en bruiningsproducten om pigmentvorming te voorkomen. Je dient de zon zo veel mogelijk te vermijden en de huid te beschermen met minimaal factor 30. Bescherm de huid in ieder geval elke 2 uur tegen blootstelling aan de zon. 

Tarieven

Op onze tarieven pagina vind je de prijzen van onze elektrocoagulatie behandelingen.

Gratis intakegesprek met huidadvies

Onze huidtherapeuten staan voor je klaar en geven graag advies over jouw huidprobleem of huidtype. Maak snel een afspraak voor een gratis huidintake.

Afspraak maken
whatsapp-logo