fbpx

Littekens zijn er in vele soorten en maten. Ze worden gevormd door wondgenezing na een beschadiging in de huid.

Algemene informatie Fill 1
Algemene informatie
Ontstaan
Behandelmethode
Afspraak maken

Gratis huidintake

Niemand blijft graag rondlopen met een huidprobleem. Maak daarom snel een afspraak voor een gratis huidintake. Onze huidtherapeuten helpen je graag van jouw huidprobleem af.

Evy

Littekens behandelen doe je bij Smooth Laser Clinic

Soorten littekens

De oorzaak van de huidbeschadiging, waardoor een litteken gevormd is, kan variëren. Over het algemeen geldt: hoe meer de huid beschadigd is en dus hoe langer de huid nodig heeft om zich te herstellen, hoe groter de kans op een litteken. Daarnaast is het per persoon verschillend hoe de wondgenezing verloopt. De ene persoon krijgt minder fraaie littekens dan de ander. Vaak voorkomende ‘soorten’ littekens zijn acne littekens en littekens na een trauma of chirurgische ingreep. 

Verschillende soorten littekens behandelen doe je bij Smooth Laser Clinic

Ontstaan van littekens

Acne littekens kunnen ontstaan als gevolg van acne. De ontstoken poriën kunnen littekens hebben achtergelaten in het gelaat of elders op het lichaam. De ontsteking van de acne zat dan zo diep dat er een blijvende groef of put is ontstaan. Ook kan door het krabben aan puistjes of acne een litteken of rood plekje ontstaan. Het is dan ook belangrijk om zo min mogelijk aan je acne of puisten te komen! In sommige gevallen blijft er zelfs een donker vlekje achter op de plek waar de ontsteking heeft gezeten. Hier is het pigment opeengehoopt. Dit wordt ook wel post inflammatoire hyperpigmentatie genoemd. 

Littekens ontstaan ook na een trauma of een chirurgische ingreep. Hoe het litteken zich vormt na zo’n gebeurtenis is afhankelijk van meerdere factoren: is er gehecht of groeit de wond vanzelf dicht, de leeftijd waarop het litteken is ontstaan, erfelijke factoren en de locatie van het litteken. 

Chirurgisch litteken

Littekens behandelen

Het kan zijn dat jij jouw littekens cosmetisch storend vindt. Veel mensen willen daarom een litteken weg laten halen. Diepe littekens verwijderen is niet altijd mogelijk, maar littekens (deels) wegwerken en verminderen lukt vaak heel goed met een laserbehandeling of peeling. 

Binnen Smooth Laser Clinic bieden wij de volgende behandelmethoden aan voor litteken vermindering: 

  • Dermapen behandeling
  • Chemische peeling
  • Qlift laserbehandeling
  • Dermalux LED therapie
  • Product therapie

In een vrijblijvende afspraak geven onze specialisten hier graag advies over en samen met jou stellen we een passend behandelplan op.

Wij zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars

zilveren-kruis-logo
unive-logo
menzis-logo
logo-ohra
VGZ-logo
fbto-logo
CZ-logo

Gratis huidintake

Niemand blijft graag rondlopen met een huidprobleem. Maak daarom snel een afspraak voor een gratis huidintake. Onze huidtherapeuten helpen je graag van jouw huidprobleem af.

Kimberly
Afspraak maken