Rosacea is een chronische aandoening van de huid die bij veel mensen voorkomt. De belangrijkste kenmerken van rosacea zijn roodheid in het gezicht. Verder kun je hier ook een branderig gevoel door krijgen.

Algemene informatie Fill 1
Algemene informatie
Wat doen tegen rosacea
Tarieven
Behandelmethode
Afspraak maken

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Daniek

Smooth Laser Clinic helpt jou van je rosacea klachten af

Wat is rosacea?

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening. De voornaamste kenmerken van rosacea zijn roodheden, ontstekingen, een branderig gevoel en verslapte vaatjes in het gelaat. Ook gaat rosacea gepaard met zowel tijdelijke als blijvende veranderingen van de huid, waarbij de wangen, neus, ogen, kin en voorhoofd zijn aangedaan. Denk hierbij aan bultjes, puistjes en uitgezette bloedvaatjes. De kleur van rosacea is meestal rozerood, maar soms ook wat paarsrood. Rosacea komt bij mannen en bij vrouwen voor en komt voor bij alle huidtypen, maar wordt het vaakst gezien bij mensen met een licht huidtype. 

Klachten van rosacea kunnen toenemen door externe factoren, zoals UV-straling, alcohol, roken en voeding. Maar ook warmte, kou, gekruid voedsel, warme dranken en bepaalde medicijnen kunnen rosacea triggeren. 

Wat is rosacea?
Behandelwijze voor rosacea
Rosacea behandeling

Rosacea concentreert zich vooral in het gezicht en dit maakt het een storende en vervelende aandoening waar je graag vanaf wilt komen, bij Smooth Laser Clinic begrijpen we dat als geen ander en onze specialisten helpen je graag met een passende behandeling. Rosacea is een hardnekkige aandoening die eigenlijk nooit zomaar vanzelf over gaat.

Het is nog niet goed duidelijk waardoor deze aandoening van de huid in het gezicht ontstaat. De roodheid wordt wel gezien als een vorm van ontsteking die wordt veroorzaakt door een bacterie. Onze huid zit vol met bacteriën die er ook voor zorgen dat we een gezonde huid hebben, maar bij rosacea neemt een slechte bacterie de overhand.

In veel gevallen valt in eerste instantie de keuze op antibiotica om rosacea te behandelen. Alleen pakt deze vorm van behandelen ook de gezonde bacteriën op de huid aan, dit is uiteraard niet de bedoeling en kan op lange termijn voor nog meer problemen met de huid zorgen. Er zijn wel factoren bekend die het ontstaan van rosacea kunnen uitlokken, denk dan aan uv-straling, stress, bepaalde voedingsmiddelen, geneesmiddelen en veel overgang van koude naar warmte van het gezicht. Wanneer je last hebt van rosacea is het goed om in onze kliniek een afspraak te maken. Onze specialisten analyseren je huid en gaan met je in gesprek over een passende behandeling om goed en permanent van rosacea af te komen.

Rosacea op wang
Wat doet rosacea met de huid?

Misschien ontstaat in eerste instantie het gevoel dat de roodheid wel wegtrekt wanneer je last hebt van rosacea. Zo kan het goed gebeuren dat je al jarenlang bezig bent met de zoektocht naar een goede oplossing voor rosacea. Zoals we al even kort beschreven, de huid in het gezicht wordt rood en verkleurt. Daarnaast kunnen er verwijde vaatjes ontstaan, wat ook wel als couperose wordt gezien. Bij langdurige rosacea kan het ook zijn dat er puistjes en rode bultjes op de huid ontstaan. Het kan zo zijn dat je het gevoel hebt dat het om acne van de huid gaat.

Het verschil met deze aandoening is dat rosacea op latere leeftijd ontstaat, acne krijg je vaak in de tienerjaren. Het begint met rosacea heel geleidelijk, de huid in het gezicht krijgt een rode kleur, de vaatjes worden beter zichtbaar en pas in een later stadium ontstaan de ontstekingen in het gezicht. Wanneer de aandoening langer aanhoudt, dan wordt de huid onrustig en wat grover van structuur, rond de neus zal de huid wat dikker worden. Rosacea kan zorgen voor jeuk in het gezicht, het ziet er niet zo mooi uit en je kan je er gewoonweg heel erg aan storen.

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Meike

Behandelingen om rosacea te verwijderen

Ongetwijfeld heb je zelf al veel geprobeerd om van rosacea af te komen. Als je er zelf niet meer uitkomt, dan kunnen wij bij Smooth Laser Clinic je goed helpen. Je wilt niet blijven lopen met de vervelende rode plekken in je gezicht en dat is ook nergens voor nodig. We kunnen je goed helpen met verschillende behandelingen. Zo hebben we in onze kliniek de beste apparatuur en middelen om rosacea te lijf te gaan. Uiteraard is het resultaat van de behandelingen afhankelijk van de mate van rosacea die je hebt. Wanneer je een afspraak bij ons maakt, dan zal onze huidtherapeut een goede huidanalyse maken en met je in gesprek gaan voor een passend behandelplan. Zo kunnen we jou het beste resultaat geven en je rosacea zoveel mogelijk verminderen.

In de meeste gevallen zal er een combinatie van behandelingen nodig zijn. We kunnen rode, oppervlakkige vaatjes en ontstekingen goed aanpakken met een laserbehandeling. Hiervoor gebruiken we de meest geavanceerde lasers die op dit moment beschikbaar zijn. Onze specialisten kunnen je hierover nog veel meer vertellen.

Verder kunnen we de rosacea ook verder terugdringen door een lichte peeling toe te passen op de huid van je gezicht. Hierbij zullen we met een zuur de ontstekingen van de huid verminderen en zullen we de verjonging van de bovenste huidlaag in het gezicht stimuleren. Alles natuurlijk om de rosacea zoveel mogelijk te verminderen.

Wat te doen tegen rosacea?

Smooth Laser Clinic biedt de volgende behandelmethoden aan om rosacea te verwijderen:

Eerst maken we huidscan om de huid goed van buiten en van binnen te bekijken en te beoordelen. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan en productadvies samengesteld. Met de juiste producten kun je de rosacea aanzienlijk verminderen. De Vital C productlijn van IMAGE Skincare is zeer geschikt voor een huid met rosacea.

Uiteraard is de methode van jouw rosacea behandeling afhankelijk van de ernst en de klachten. Onze specialisten helpen je graag om jouw rosacea te behandelen. Maak daarom snel een afspraak voor een gratis huidintake. Onze specialisten kunnen je verder voorzien van tips voor het verzorgen van je huid.

Welke producten gebruik je nu en welke producten zijn het beste geschikt voor jouw huid?
De huid die last heeft van rosacea is snel geïrriteerd en daarom is het goed om milde producten te gebruiken. Daarnaast is zonlicht iets wat van invloed kan zijn, maar zoals gezegd, onze specialisten kunnen je hier meer over vertellen en je voorzien van een passend advies.

We zullen de verschillende behandelingen hier toelichten.

Deskundig personeel
Onze specialisten zijn medisch geschoold en hebben veel ervaring
Gratis advies
Plan een gratis en vrijblijvende intake in bij één van onze klinieken
Veilige apparatuur
Onze lasers zijn van hoge kwaliteit en werken zeer effectief
Alle zorgverzekeraars
Een deel van onze behandelingen wordt vergoed door verzekeraars

Onze werkwijze

Bij Smooth Laser Clinic hanteren we de volgende werkwijze om het beste resultaat te behalen uit jouw huidbehandeling.

01
Intakegesprek

In een vrijblijvend intakegesprek voorziet onze huidtherapeut je van alle informatie over rosacea en wordt de mate van jouw rosacea beoordeeld.

02
Voorbereiding

Afhankelijk van jouw type behandeling zal de specialist adviseren hoe lang je de zon dient te vermijden voorafgaand aan jouw behandeling.
Zorg ervoor dat de behandelzone schoon is en eventuele make-up verwijderd is. Controleer eventueel of jouw behandeling vergoed kan worden door de zorgverzekeraar.

03
De behandeling

De huidtherapeut zal jouw rosacea verwijderen met een peeling, vaatlaserbehandeling of dermalux LED therapie.

04
Na de behandeling

Indien je een vaatlaserbehandeling hebt gehad, kan de huid warm en branderig aanvoelen. Dit mag je koelen. Na de behandeling zal het vaatje wegtrekken of donkerder verkleuren. Huidreacties zullen na een aantal uren afnemen. Let ook op met zongebruik en make-up na jouw behandeling. De huidtherapeut zal je hierover adviseren.
Indien je aanvullend verzekerd bent kan je eventueel jouw behandeling declareren bij jouw zorgverzekeraar.

Tarieven
huidbehandeling

De prijs per huidbehandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. De kosten hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet zodat je precies weet wat een huidbehandleing kost bij Smooth Laser Clinic.

Dermalux behandeling

Wat is een dermalux behandeling?

De Dermalux maakt gebruik van 3 verschillende LED lampen: blauw, rood en nabij infrarood licht. Blauw licht reguleert de talgproductie, zorgt voor een zuivere huid, en heeft een kalmerend effect op de probleemhuid. Rood licht stimuleert collageen en elastine in de huid, celvernieuwing, hydratatie, verbetert de structuur en zorgt voor stimulatie van het lymfatisch systeem. Nabij infrarood licht: kalmeert roodheid en irritatie, vermindert pigmentatie, verbetert het herstellend vermogen van de huid en gevoelige huid.

Doordat de verschillende LED lampen een positief effect hebben op rosacea kunnen alle 3 de LED lampen tegelijkertijd worden aangezet. De behandelingen zijn volledig veilig voor alle huidtypen.

 

dermapen-4
Hoe gaat een behandeling in zijn werk?
 1. We starten met het reinigen van de huid.
 2. De Dermalux LED wordt ingesteld op de juiste klinische golflengte of een combinatie hiervan.
 3. We starten met behandelen. De behandeling duurt 10-20 minuten. De duur is afhankelijk van het behandelplan, maar is in de meeste gevallen 20 minuten. 
 4. Nadien wordt er een voedende en beschermende crème aangebracht.

De interval van de behandeling kan 1 x per week of 2 x per week zijn. De behandelingen worden ondergaan in kuurverband, voor rosacea wordt het power plan geadviseerd.

Dit zijn 12 behandelingen in 8 weken tijd. De eerste 6 behandelingen 2x per week, de laatste 6 behandelingen 1x per week. De gemiddelde behandelduur is 20 minuten.

De Dermalux kan ook gecombineerd worden met andere huidbehandelingen voor rosacea, om de huid sneller te laten herstellen. De dermalux wordt dan ingezet als ‘Treatment enhancer’. Deze behandeling duurt 10 minuten en er wordt gebruikgemaakt van het nabij infrarode licht, evt. in combinatie met blauw licht om de huid te kalmeren na een intensieve behandeling zoals een vaatlaserbehandeling of peeling.

Voordelen van de Dermalux zijn o.a. relatief snelle behandeling, niet prijzig en geen gevaar in combinatie met de zon.

Peeling

Er kunnen verschillende peelings ingezet worden om rosacea te behandelen, we lichten ze hier stuk voor stuk toe.

Ormedic Lift Peel

De Ormedic Lift peeling is een combinatie van pompoen-, passievrucht-, papaya- en ananas-enzym en peptiden verwerkt in een aloë vera gel-substantie. Deze behandeling (zonder zuren) brengt de huid in balans en herstelt en vernieuwt de huid. Tegelijkertijd worden de stamcellen in de huid, die verantwoordelijk zijn voor een jonge, stralende en gezonde huid weer opgeladen. De Ormedic Lift vermindert doelgericht roodheid en irritatie. Na de behandeling is de huid gekalmeerd en voelt zacht en gevoed aan.

Deze peel is geschikt voor alle huidtypen. Met name de geïrriteerde, gevoelige en gedehydrateerde huid of de huid met inflammatoire huidproblemen en de huid in disbalans kunnen hier profijt van hebben. Deze peeling is geschikt om te doen tijdens de zwangerschap/borstvoeding.

peelings
The signature facelift

Eén van onze populairste peelings, ontwikkeld op basis vitamine C, hyaluronzuur en fruit enzymen. Dit zijn ingrediënten die verantwoordelijk zijn voor directe celvernieuwing en het herstel van de natuurlijke balans van de huid. Door de stamcel-technologie wordt de huid direct gehydrateerd, verstevigd, geremodelleerd en geëgaliseerd. 

De peeling werkt bovendien kalmerend en ontstekingsremmend op zichtbare ontstekingsreacties van de huid. De Signature Facelift behandeling vermindert zeer effectief ongewenste roodheid. De huid is geëgaliseerd en heeft een prachtige glow na afloop, zelfs al na één behandeling!

Geschikt voor alle huidtypen. Met name de gedehydrateerde huid, de huid met roodheden / couperose, rosacea, gevoelige huid en lichte vormen van acne. Deze peeling is ook geschikt na cosmetische ingrepen en microdermabrasie.

Acnelift

Deze peeling biedt een combinatie van BHA (salicylzuur) en AHA (glycolzuur). Het salicylzuur werkt remmend op de talgklieren en zorgt ervoor dat de poriën gezuiverd worden. Glycolzuur zorgt voor exfoliatie van de dode huidcellen en voor celvernieuwing. Deze tweeledige werking zorgt voor een grondig gereinigde huid tot in de diepere huidlagen, waardoor er verbetering optreedt bij bestaande ontstekingen en nieuwe ontstekingen minder snel kunnen ontstaan.

Deze peeling is geschikt voor gecombineerde tot vette huidtypen, bij (actieve) acne, acne gevoelige huid, verwijde poriën, huid in disbalans en onzuiverheden.

Voordelen van een peeling? De huid wordt intensief behandeld. Bij oppervlakkige peelings is het slechts nodig om een korte periode de zon te vermijden (2 weken na de behandeling).

acne-littekens-verwijderen
Hoe gaat een peeling in zijn werk?
 1. Reiniging van de huid met 2 verschillende cleansers
 2. De huid wordt ontvet met een prep lotion, zodat de peeling beter in de huid kan inwerken. (bij rosacea wordt deze stap in sommige gevallen overgeslagen wanneer de huid erg gevoelig is).
 3. De peelingvloeistof wordt aangebracht, om vervolgens aantal minuten te laten inwerken. Tijdens het inwerken van de peeling kan een prikkend gevoel worden ervaren. Hierbij helpt het om in het gezicht te waaieren. 
 4. Een masker, afgestemd op de huidconditie, wordt aangebracht om de huid te kalmeren. 
 5. Een serum, afgestemd op de huidconditie in combinatie met de toevoeging van een enhancer, wordt aangebracht. 
 6. Prevention (spf zonbescherming) wordt aangebracht.

Het is van belang om 2 weken voor de behandeling het gebied niet bloot te stellen aan de zon en 2-4 weken na de behandeling. De behandelduur is ongeveer 30 minuten en de behandeling is met een interval van minimaal 2 weken te herhalen.

gezichtspeeling-behandeling
Hoe verloopt een vaatlaserbehandeling?
 1. We reinigen de huid vooraf met een cleanser.
 2. De ALMA-Q laser wordt ingesteld op basis van de hoeveelheid vaatjes en het huidtype. 
 3. Na de behandeling wordt de huid gekoeld en wordt er een beschermende crème aangebracht. 

Het is aan te raden om 6 weken voor en na de behandeling het gebied niet bloot te stellen aan de zon. De behandelduur is afhankelijk van de grootte van het gebied. Voor het gehele gelaat duurt de behandeling ongeveer 45 minuten. 

Bovenstaande behandelingen zijn allemaal geschikt om rosacea te behandelen, het is echter afhankelijk van de klachten welke behandeling het meest geschikt is. Onze specialisten adviseren hierin graag. Ben je zwanger? Tijdens een zwangerschap kan alleen de Ormedic lift peeling worden ingezet.

We geven je graag nog enkele tips met betrekking tot rosacea. Belangrijk is om de de huid tot rust te brengen. Bij een huid met rosacea geldt: less is more. Gebruik milde producten die geen irriterende ingrediënten zoals parfum bevatten.

Zorg voor een goede basis routine die de huidbarrière versterkt en herstelt. Ingrediënten als vitamine B3 (niacinamide), allantoïne en vitamine E helpen bij het herstel van de huid. Bescherm de huid elke dag en elk seizoen met een SPF 30 of hoger. Wanneer je make-up gebruikt, houd er dan rekening mee dat ook je make-up geen irriterende stoffen bevat.

Wees voorzichtig met gekruid eten en het gebruik van alcohol. Dit staat erom bekend dat het roodheid (tijdelijk) kan verergeren. Uiteraard kunnen onze specialisten je adviseren wat de beste methode is om rosacea te verminderen.

Kies voor Smooth Laser Clinic om van rosacea af te komen

Voor het behandelen van rosacea in je gezicht ben je van harte welkom in onze kliniek in Enschede of Zwolle. Naast verschillende peelings en oplossingen om van rosacea af te komen kun je bij ons ook terecht voor het permanent ontharen met laser of andere behandelingen voor huidverbetering.

Er zijn tal van mogelijkheden in onze kliniek en we hebben een duidelijk overzicht van de tarieven van alle behandelingen op onze site.

Voor het behandelen van rosacea in het gezicht maken we gebruik van de meest geavanceerde apparatuur en producten, daarnaast hebben wij ervaren specialisten in dienst. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek hoe jij voorgoed van rosacea af kunt komen. Jij wilt toch ook een frisse en gezonde uitstraling krijgen? Tijdens het intakegesprek laten we je kennis maken met onze behandeling en krijg je de mogelijkheid om eventuele vragen die je hebt over het behandelen van rosacea aan onze specialisten te stellen. Waar wacht je nog op? Maak direct een afspraak en ervaar zelf het gemak en de professionaliteit van onze specialisten.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om rosacea te verwijderen? Bekijk hier de meest voorkomende vragen over rosacea verwijderen.

Hebben jullie veel ervaring op het gebied van huidverbetering?

Het team van Smooth Laser Clinic bevat uitsluitend medisch geschoold personeel. Hierdoor weet je zeker dat jouw huidbehandeling altijd door een gecertificeerde huidtherapeut wordt uitgevoerd. Onze specialisten doen in het vakgebied ruime ervaring op en volgen daarnaast ook regelmatig trainingen en cursussen. 

Hoe kan ik mijn huid het beste verzorgen?

Dagelijkse reiniging en hydratatie is zeer belangrijk. Ook adviseren we om voldoende water te drinken, te zorgen voor genoeg slaap en je huid te beschermen tegen de zon. 

Daarnaast zijn er verschillende behandelingen om jouw huid weer stralend en egaal te krijgen, elk met een ander effect. Dit zijn bijvoorbeeld peelings, skinboosters en huidbehandelingen met een laser. Ook als jouw huid er al goed uitziet kan een huidbehandeling helpen deze er nóg beter en egaler uit te laten zien. Een huidbehandeling verbetert namelijk de gehele huidstructuur en laat deze weer stralen! 

Wat is het verschil tussen couperose en rosacea?

Couperose en rosacea zijn beiden huidziekten en lijken op het eerste oog ook veel op elkaar. Dit komt doordat rosacea net als couperose de opvallende bloedvaatjes in rood en blauw heeft. Bij rosacea is er echter ook sprake van rode bultjes en puistjes.

Kan je rosacea behandelen?

Rosacea is te behandelen door middel van Dermalux LED therapie, een peeling of een vaatlaserbehandeling. Welke behandeling voor jou het meest effectief is, hangt af van de mate van jouw rosacea klachten. Onze specialisten zullen aan de hand van jouw rosacea een passend behandelplan opstellen. 

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Kimberly
Onze klinieken in Enschede en Zwolle

Smooth Laser Clinic verwelkomt je graag in één van onze klinieken. Op dit moment zijn we te vinden in Enschede en Zwolle. Daarnaast hebben we ook een kliniek in de Duitse stad Keulen.

Over ons
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Dermalux LED
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Soprano Titanium laser
Afspraak maken
whatsapp-logo