Zodra de eerste zonnestralen zich weer laten zien, genieten we hier graag weer volop van. Helaas is te veel onbeschermde blootstelling aan de zon niet goed voor de huid en kan dit zonneschade veroorzaken.

Algemene informatie Fill 1
Ontstaan zonneschade
Zonneschade voorkomen
Behandelmethode
Afspraak maken

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Evy

Zonneschade kan je behandelen bij Smooth Laser Clinic

Oorzaak zonneschade

Te veel of te lang in de felle zon doorbrengen is niet goed voor de huid. Hoewel zonlicht noodzakelijk is voor de aanmaak van vitamine D, zorgt de zon (of de zonnebank!) ook voor huidveroudering. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust en gaan te vaak onbeschermd de zon in. Door een jarenlange blootstelling aan de zon kunnen pigmentvlekken en rimpels optreden, maar een ander gevolg kan huidkanker zijn als gevolg van overmatige blootstelling aan zonlicht. Vooral mensen met een licht huidtype die vaak in de zon komen, lopen een hoog risico.

Wat is de oorzaak van zonneschade?

Hoe kan je zonneschade voorkomen?
Zonneschade voorkomen

Goede bescherming van de huid is erg belangrijk om zonneschade te voorkomen. Helaas wordt dit nog door te weinig mensen gedaan. 

Een goede zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor is essentieel om je huid goed te beschermen tegen UV-straling en zonneschade te voorkomen. Smooth Laser Clinic biedt producten aan van IMAGE Skincare en Colorescience make-up. Deze bieden een optimale bescherming tegen schadelijke UV-stralen. 

Behandeling zonneschade

Zonneschade is goed te behandelen met één van onze peelings. Deze pakken de tekenen van huidveroudering aan of hebben een basis van aloë vera, wat de huid kalmeert, hydrateert en verzacht. Binnen Smooth Laser Clinic worden de volgende peelings aangeboden die goed samengaan met een huid met zonneschade: 

  • Wrinkle Lift
  • Lightening Lift
  • TCA Pain Control
  • Easy Phen Very Light

Ook is de RRS HA injectable skinbooster bijzonder goed geschikt voor een huid met zonneschade. 

Blijf vooral niet lopen met jouw zonneschade. Onze specialisten geven graag advies over jouw huidprobleem en kunnen adviseren over passende beschermingsproducten. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om een vrijblijvende huidintake in te plannen waarbij je meer te weten kan komen over onze huidbehandelingen. 

Behandeling om je zonneschade te verminderen

Wij zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars

zilveren-kruis-logo
unive-logo
menzis-logo
logo-ohra
VGZ-logo
fbto-logo
CZ-logo

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Melanie
Afspraak maken
whatsapp-logo