Vragen laserontharing

Hoe verloopt een laserbehandeling met de Soprano of GentleLase laser?

Om te beginnen controleert één van onze specialisten het gebied dat je wilt laten behandelen. Er wordt gekeken of er huidbeschadigingen, pigmentaties en te lange haren aanwezig zijn.
Vervolgens worden er vakken van ongeveer 10 cm bij 10 cm afgetekend waarbinnen gelaserd gaat worden.

Op dit gebied wordt een speciaal ontwikkelde gel aangebracht welke verkoelend werkt en een betere geleiding tot stand brengt.

Ieder vak wordt in een korte periode met een bewegende methode gelaserd.

Na de behandeling wordt de gel verwijderd en wordt de huid ingesmeerd met een verzachtende gel.

Hoeveel laserbehandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er tussen de 8 tot 10 behandelingen nodig. Er is geen standaard aantal behandelingen: ieder mens, iedere huid en iedere haargroei is anders en wij zullen ervoor zorgen dat het ontharingstraject optimaal verloopt voor jou.

Als ik na mijn laserbehandelingen zwanger raak, komen dan alle haren weer terug?

Het kan zijn dat er door de zwangerschap wat slapende haarzakjes actief worden. Dit is per persoon en per zwangerschap verschillend. Het kan dus zo zijn dat er enkele haren teruggroeien, maar dit hoeft geen reden te zijn om te wachten met een laserbehandeling.

Ben ik na een laserbehandeling voor altijd van mijn haren af?

Helaas is een vermindering van 100% is niet realistisch i.v.m. de slapende haarzakjes die geactiveerd kunnen worden. Hier hebben wij helaas geen invloed op.
Het effect is afhankelijk van het haartype en de hormoonhuishouding van het lichaam. In veel gevallen kan de beharing tussen de 80% en 95% verminderen.

Het te verwachten resultaat in combinatie met haartype/huidtype:
·      Bij zwarte tot donker gepigmenteerde haren is 80% – 95% haarreductie haalbaar
·      Indien het haar donkerblond is, wordt het percentage haarreductie minder: namelijk 70%
·      Bij rode of blonde haren zal de reductie rond de 40% liggen
·      Een grijze (witgrijze haar) heeft 0 % slagingskans
·      Is de haar grijs gepigmenteerd? (dus bevat het nog pigment?) Dan heb je nog enige kans op slagen, maximaal 40%

Daarnaast is de groeifase is de enige fase waarin een haar effectief kan worden behandeld met de laser. Daarom zijn er altijd meerdere behandelingen nodig.

Doet de behandeling pijn?

Veel mensen denken bij het woord ‘laser’ aan pijn. Maar met de Soprano laser en haar ‘in-motion’ techniek is pijn verleden tijd. Er is wat warmte/hitte, prikkeling of tinteling te ervaren en wij zoeken soms wat de grens op maar wij werken nooit over de grens heen. Het is altijd in overleg met elkaar wat haalbaar is. Behandelingen worden altijd aangepast aan de desbetreffende persoon.

Gaat een laserbehandeling samen met de zon?

Bij een behandeling met de Soprano laser mag je 1 week voor en 1 week na de behandeling het te behandelen gebied niet aan de zon of een zonnebank blootstellen. Dit geldt ook voor bruiningsproducten.

Bij een behandeling met de GentleLase Pro mag je 6 weken voor en 6 weken na de behandeling het te behandelen gebied niet aan de zon of een zonnebank blootstellen. Indien je het gelaat en/of hals laat behandelen, verzoeken wij je om 4 weken voor en 4 weken na de laserbehandeling het gelaat en/of hals niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank. Dit geldt ook voor zelfbruiningsproducten.

Geeft Smooth Laser Clinic garantie?

Nee. Dit kunnen wij niet doen omdat ieder persoon uniek is. De laser werkt op ieder persoon anders waardoor wij geen garanties kunnen geven.

Hoe bereid ik mij voor op een laserbehandeling?

Voor de eerste behandeling mag je 3 weken niet epileren, waxen of gebruikmaken van een ontharingscrème. Tussen de behandelingen door is dit ook niet toegestaan.

Het te behandelen gebied dien je 24 uur van tevoren te scheren, dit om extra irritatie van het gebied te voorkomen.

Op de dag van de behandeling dien je geen verzorgings-/bruiningsproducten, zoals bodycrème, foundation of deodorant te gebruiken op het te behandelen gebied (zowel voor als na de behandeling).

Tot slot mag je 1 week voor en 1 week na de behandeling het te behandelen gebied niet aan de zon of zonnebank blootstellen (bij behandeling met de Soprano laser). Dit geldt ook voor bruiningsproducten.

Hoelang duurt een behandeling?

De behandelduur is afhankelijk van het te behandelen gebied. Onze kortste behandelingen van bijvoorbeeld beide oksels of de bakkebaarden duren 15 minuten. Een grotere lichaamszone, bijvoorbeeld de gehele benen laseren, duurt ongeveer een uur.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

Niet alle ongewenste haren kunnen in één keer worden vernietigd. De haren moeten in de groeicyclus zitten om definitief verwijderd te kunnen worden. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden, moet je meerdere behandelingen nemen om de ongewenste haargroei definitief te verminderen.

De tijdsduur tussen de behandelingen:
Gezicht: 4 tot 6 weken
Lichaam: 8 tot 10 weken

Ik heb elders eerdere laserbehandelingen gehad die niet voldoende aansloegen, waarom zou het bij jullie wel effect hebben?

Wij weten natuurlijk niet hoe er elders is behandeld. Het kan zijn dat de golflengte van onze lasers en onze behandelmethode wel aanslaat. Uit ervaring zien wij goede resultaten bij klanten die bijvoorbeeld van IPL naar ons zijn overgestapt.

Ik heb erg veel huidirritaties, kunnen jullie dan wel laseren?

Ook met scheerirritaties kunnen wij gewoon laseren. Het kan zijn wanneer er veel irritaties aanwezig zijn dat het laseren wat gevoeliger is. Met open wondjes laseren wij echter niet. Deze moeten we dan even ontzien.

Is de behandeling geschikt voor alle haartypen/-kleuren?

Ja, maar er zijn ook uitzonderingen. Smooth Laser Clinic werkt met de Soprano lasers en deze kunnen de meeste haartypes en haarkleuren behandelen. Wij beoordelen bij het intakegesprek of er bij u een goed resultaat behaald kan worden.

Is een laserbehandeling geschikt voor alle huidtypen?

Ja, Smooth Laser Clinic werkt met de Soprano lasers en deze kan ieder huidtype behandelen. Het maakt niet uit of je een lichte huid of een donker getinte huid hebt want de laser richt zich op effectieve wijze op de eiwitten van de haarzaak en niet alleen op het pigment.

Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Smooth Laser Clinic biedt de optie om in termijnen te kunnen betalen. Dit geldt voor alle pakketten, niet bij afzonderlijke behandelingen.

Is een laserbehandeling veilig?

Ja, een laserbehandeling is volledig veilig.
In tegenstelling tot andere apparaten werkt de Soprano ICE laser met een bewegende methode die ervoor zorgt dat de huid veilig en voorzichtig wordt opgewarmd tot een temperatuur waarbij de haarzak vernietigd wordt. Door de nauwkeurigheid van de laser is het onmogelijk dat zweet- of lymfeklieren in de huid worden beschadigd.

Is laser ontharen effectiever dan IPL?

IPL ontharen en laser ontharen zijn beide geschikte methodes om van ongewenste haargroei af te komen. Echter is er een groot verschil tussen deze twee behandelingen. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat laser ontharen vele malen effectiever is dan IPL ontharen. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een laserbehandeling bij Smooth Laser Clinic.

Kan er betaald worden met een pinpas?

Het is mogelijk om bij Smooth Laser Clinic te betalen met een pinpas. Contant betalen is uiteraard ook geen probleem.

Kan er gelaserd worden op een zongebruinde huid?

Ja, ook een zongebruinde huid kan worden behandeld met de Soprano laser. Dit komt omdat de laser zich op effectieve wijze richt op de eiwitten in de haarzak en niet alleen op het pigment. Je kan bij Smooth Laser Clinic in ieder jaargetijde behandeld worden.

Let op: het advies is om 1 week voor en 1 week na de behandeling niet te gaan zonnen of gebruik te maken van een zonnebank of zelfbruiner. Dit om de huid tot rust te laten komen.

Kan er gelaserd worden tijdens een zwangerschap?

Nee, Smooth Laser Clinic raadt behandelingen tijdens en na een zwangerschap af. Dit omdat zwangerschapshormonen het resultaat van de behandeling beïnvloeden.

Kan ik blijven ontharen als ik in een laser behandelingstraject zit?

Wanneer je bij ons onder behandeling bent, dien je het te behandelen gebied niet te epileren, waxen of gebruik te maken van ontharingscrème. Dit heeft namelijk een nadelig effect op het resultaat van de laserbehandeling. Alleen scheren is toegestaan.
Voor de eerste behandeling mag je 3 weken niet epileren, waxen of gebruikmaken van ontharingscrème.

Kan ik direct make-up aanbrengen na een laserbehandeling?

Nee, het gebruik van make-up is pas vanaf de dag na de behandeling weer mogelijk. Dit geldt ook voor bodylotion en -crème, deodorant en zonneproducten. Minerale make-up van het merk Colorescience kan je wel na een laserbehandeling gebruiken. Onze laserspecialisten geven je hier graag informatie over.

Kan ik een afspraak annuleren?

Indien je verhinderd bent, verzoeken wij om minimaal 48 uur voorafgaand aan de behandeling de afspraak per mail of telefonisch te annuleren. Doe je dit niet, dan zijn wij genoodzaakt om 40% van het te betalen bedrag te factureren.

Kan ik samen met mijn intake ook gelijk een behandeling inplannen?

Ja, dit is in de meeste gevallen mogelijk. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik sporten/zweten na een laserbehandeling?

Je kan jouw training op de dag van de laserbehandeling gewoon herpakken. Wel dien je op te passen met hete douches. Warme baden en sauna’s kan je pas 24 uur na de laserbehandeling oppakken.

Krijg ik laserbehandelingen vergoed door mijn zorgverzekering?

Ja, Smooth Laser Clinic is aangesloten bij de meeste verzekeringsmaatschappijen. Afhankelijk van jouw verzekeringspakket kan je bepaalde behandelingen vergoed krijgen.

Bespreek eerst jouw situatie met je zorgverzekeraar en bekijk wat jouw mogelijkheden zijn.

Vanaf welke leeftijd kan er behandeld worden?

Wij kunnen behandelen vanaf 18 jaar en ouder. Tot de leeftijd van 18 is het lichaam nog onder invloed van hormonale veranderingen die het laser resultaat kunnen beïnvloeden.

Wanneer mag er niet behandeld worden met de laser?

Een laserbehandeling wordt onder andere afgeraden als je:
· zwanger bent
· borstvoeding geeft
· aan epilepsie lijdt
· koorts of een infectie hebt
· medicijnen gebruikt die je huid lichtgevoelig maken
· ontstekingsremmers slikt
· een pacemaker hebt
· piercings, tatoeages of een implantaat hebt in het te behandelen gebied

Neem bij vragen over jouw specifieke situatie gerust contact met ons op.

Wat is het verschil tussen bikinilijn klein en bikinilijn groot?

Bikinilijn klein is enkel de liezen en groot is het gehele schaamgedeelte.

Wat kosten de laserbehandelingen?

Bekijk onze tarieven.

Vragen huidverbetering

Welke huidproblemen kunnen behandeld worden?

De huidtherapeuten van Smooth Laser Clinic zijn specialist in het behandelen van onder meer de volgende huidproblemen: acne, eczeem, vaatafwijkingen, pigmentvlekken, couperose en rosacea. Maar met het brede behandelaanbod kunnen ze ook bij andere huidproblemen helpen. In een vrijblijvende afspraak geven onze specialisten hier graag advies over en stellen samen met jou een passend behandelplan op. 

Hoe kan ik mijn huid het beste verzorgen?

Dagelijkse reiniging en hydratatie is zeer belangrijk. Ook adviseren we om voldoende water te drinken, te zorgen voor genoeg slaap en je huid te beschermen tegen de zon. 

Daarnaast zijn er verschillende behandelingen om jouw huid weer stralend en egaal te krijgen, elk met een ander effect. Dit zijn bijvoorbeeld peelings, skinboosters en huidbehandelingen met een laser. Ook als jouw huid er al goed uitziet kan een huidbehandeling helpen deze er nóg beter en egaler uit te laten zien. Een huidbehandeling verbetert namelijk de gehele huidstructuur en laat deze weer stralen! 

Kan ik samen met mijn huidintake ook gelijk een behandeling inplannen?

Ja, dit is in de meeste gevallen mogelijk. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Is een peeling ook geschikt voor mensen zonder huidprobleem?

Ook als je geen zichtbaar huidprobleem hebt, is het nog steeds mogelijk om een peeling te ondergaan. Deze werken namelijk ook preventief door pigmentatie of fijne lijntjes te voorkomen. De structuur van je huid wordt verbeterd en je huid gaat weer stralen. 

Kan ik direct make-up aanbrengen na een huidbehandeling of peeling?

We raden je aan om op de dag van de peeling of huidbehandeling geen make-up producten meer aan te brengen. Een uitzondering hierop is de minerale en zuurstof doorlatende make-up van Colorescience.

Hoe je jouw huid verder dient te verzorgen na een behandeling zal de behandelend specialist je vertellen na afloop van de behandeling.

Wordt een huidbehandeling/huidproducten vergoed door mijn zorgverzekering?

Veel zorgverzekeraars vergoeden acnebehandelingen, maar bijvoorbeeld ook behandelingen voor eczeem. Informeer naar de exacte vergoeding bij jouw eigen zorgverzekeraar. Smooth Laser Clinic is aangesloten bij alle zorgverzekeraars. 

Wat voor huidtype heb ik?

Bij Smooth Laser Clinic bepalen we het huidtype volgens de Fitzpatrick classificatie:

Huidtype I: Zeer lichte huid, vaak sproeten, rood/lichtblond haar, blauwe ogen.
Huidtype II: Lichte huid, blond haar, grijze, groene of lichtbruine ogen.
Huidtype III: Licht getinte huid, donkerblond tot bruin haar, vrij donkere ogen.
Huidtype IV: Meestal een getinte huid, donker haar, donkere ogen (Mediterraan en Aziatisch).
Huidtype V: Donkere huid, donker tot zwart haar, donkere ogen (Aziatisch).
Huidtype VI: Zeer donkere huid, zwart haar, donkere ogen (Negroïde)

Het is soms lastig om het juiste huidtype te bepalen. Daarom kijken onze specialisten altijd naar het totaalplaatje. De kleur van de huid is niet alleen leidend; ook de kleur van de ogen, afkomst en eerdere ervaring met zonnebaden spelen een rol. In een gratis huidintake kunnen we vertellen wat jouw huidtype is.

Is de make-up van Colorescience getest op dieren?

Nee, de producten zijn niet getest op dieren. Het merk is dan ook te vinden in de lijst van de website Cruelty-Free Collections.

Kan je rosacea behandelen?

Rosacea is te behandelen door middel van Dermalux LED therapie, een peeling of een vaatlaserbehandeling. Welke behandeling voor jou het meest effectief is, hangt af van de mate van jouw rosacea klachten. Onze specialisten zullen aan de hand van jouw rosacea een passend behandelplan opstellen. 

Kan melasma terugkomen na een behandeling?

Het kan gebeuren dat de vlekken van melasma weer terugkomen bij een volgende zwangerschap. Uiteraard ben je weer van harte welkom in onze kliniek als je opnieuw last krijgt van zwangerschapsmasker bij een volgende zwangerschap.

Komen pigmentvlekken terug nadat ze verwijderd zijn?

Wanneer we de pigmentvlekken behandelen met een laser, dan zullen deze vrijwel altijd compleet verdwijnen. Het kan wel gebeuren dat je op nieuwe plekken pigmentvlekken krijgt. Uiteraard ben je ook dan weer van harte welkom in een van onze klinieken om ze te laten behandelen.

Kunnen rimpels of fijne lijntjes blijvend verminderd worden?

De wrinkle lift vermindert direct oppervlakkige rimpels en de eerste tekenen van huidveroudering. Het resultaat is een gladde, strakke en egale huid.

Waarom mag ik niet zelf puistjes uitknijpen?

De kans op blijvende littekens is groot als je regelmatig puistjes uitknijpt. Hoe dat kan? Een puistje is in feite een kleine ontsteking. Elke keer als je een puistje uitknijpt kan je dit verergeren en ook je huid beschadigen. Doe je dit vaak, dan vergroot je de kans op littekentjes. Littekens kunnen wel een beetje wegtrekken in de loop der jaren, maar de kans is groot dat je ze altijd zal blijven zien. Probeer er daarom zoveel mogelijk vanaf te blijven.

Wat is het verschil tussen couperose en rosacea?

Couperose en rosacea zijn beiden huidziekten en lijken op het eerste oog ook veel op elkaar. Dit komt doordat rosacea net als couperose de opvallende bloedvaatjes in rood en blauw heeft. Bij rosacea is er echter ook sprake van rode bultjes en puistjes.

Wat is het verschil tussen een peeling en een scrub?

Een peeling werkt dieper op de huid dan een scrub, doordat de werkstoffen van een peeling dieper tot de huid doordringen. Daarom is het ook belangrijk dat een peeling uitgevoerd wordt door een specialist. 

Bij Smooth Laser Clinic wordt je uitsluitend behandeld door medisch geschoold personeel.

Welk product is het beste voor mijn huid?

Elke huid is anders, daarom nodigen we iedereen uit om langs te komen voor een gratis en vrijblijvende huidintake. Zo kunnen onze specialisten jouw huid goed bekijken en adviseren welke verzorgingsproducten en -routing het beste bij jouw huid passen.

Zijn jullie gezichtsbehandelingen ontspanningsbehandelingen?

De gezichtsbehandelingen van Smooth Laser Clinic zijn gericht op het verbeteren van de huidkwaliteit. Deze worden dan ook uitgevoerd door een gecertificeerde huidtherapeut. 

Hebben jullie veel ervaring op het gebied van huidverbetering?

Het team van Smooth Laser Clinic bevat uitsluitend medisch geschoold personeel. Hierdoor weet je zeker dat jouw huidbehandeling altijd door een gecertificeerde huidtherapeut wordt uitgevoerd. Onze specialisten doen in het vakgebied ruime ervaring op en volgen daarnaast ook regelmatig trainingen en cursussen. 

Zitten er schadelijke stoffen in de make-up van Colorescience?

Nee! Alle Colorescience producten zijn 100% vrij van parabenen, ftalaten, synthetische parfum, talk, kleurstoffen, minerale oliën, alcohol met uitdrogende werking en agressieve chemische ingrediënten.

Kan ik een afspraak annuleren?

Indien je verhinderd bent, verzoeken wij om minimaal 48 uur voorafgaand aan de behandeling de afspraak per mail of telefonisch te annuleren. Doe je dit niet, dan zijn wij genoodzaakt om 40% van het te betalen bedrag te factureren.

Vragen XL Hair

Is een XL Hair behandeling pijnlijk?

We begrijpen dat het er pijnlijk uitziet maar dat is het niet. Het naaldje is heel fijn en gaat niet diep. Bovendien is de hoofdhuid veel minder gevoelig waardoor je geen pijn ervaart. Onze klanten voelen dat er wat gebeurt maar ervaren geen pijn.

Wanneer zie je resultaat van een XL Hair behandeling?

De meeste mensen ervaren na 4 à 5 behandelingen dat hun haar niet meer uitvalt. Na 6-9 weken zijn er vaak wat witte haartjes zichtbaar (een goed teken!). Na ongeveer 6 maanden kan er echt goed en objectief geëvalueerd worden hoeveel nieuwe haargroei er is ontstaan. Dit omdat de levenscyclus van een haarfollikel 3 maanden is en het kost tijd voordat nieuw geproduceerde haren zijn uitgegroeid en zichtbaar worden.

Wat is het verschil tussen XL Hair en een PRP behandeling?

De uitvoering van beide behandeling lijkt grotendeels op elkaar, want wij maken ook gebruik van een mesoinjector. Het grote verschil zit in de samenstelling van het product.

XL Hair bevat:
-Hyaluronzuur (0,005 mg/ 5 ml)
-Groeifactoren bFGF (Rh-polipeptide-1, koperpeptide)
-Desoxyribonucleïnezuur
-Aminozuren (alanine, foliumzuur, leucine, valine, tyrosine, glycine, histidine, isoleucine, lysine, methionine, fenylalanine, proline, serine, threonine, enz.)
-Spoorelementen (Ca, Fe,K, Mg, Mn, Na,P, Se)
-Vitaminen (A, PP, B, H, enz.)
-Terpenen (quercetine)
-Vetzuren (oliezuur, linolzuur)
-Flavonoïden (rutine, kampferol)
-Antioxidanten (quercetine, citroenzuur, ginkgolides A-B-C-M)
-NAD
-NADP

Wat zit er in XL Hair?

XL Hair bevat:
-Hyaluronzuur (0,005 mg/ 5 ml)
-Groeifactoren bFGF (Rh-polipeptide-1, koperpeptide)
-Desoxyribonucleïnezuur
-Aminozuren (alanine, foliumzuur, leucine, valine, tyrosine, glycine, histidine, isoleucine, lysine, methionine, fenylalanine, proline, serine, threonine, enz.)
-Spoorelementen (Ca, Fe,K, Mg, Mn, Na,P, Se)
-Vitaminen (A, PP, B, H, enz.)
-Terpenen (quercetine)
-Vetzuren (oliezuur, linolzuur)
-Flavonoïden (rutine, kampferol)
-Antioxidanten (quercetine, citroenzuur, ginkgolides A-B-C-M)
-NAD
-NADP

Zijn de resultaten van XL Hair blijvend?

Nadat de kuur van behandelingen is gedaan, zal dit in de meeste gevallen voor permanente duur zijn. Soms is het noodzakelijk om een jaarlijkse onderhoudsbehandeling te doen maar dit is in de meeste gevallen niet noodzakelijk.

Vragen tatoeage verwijdering

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om een tattoo te verwijderen?

Het slagen van het verwijderen van een tatoeage is afhankelijk van de dikte van de inktlagen, de leeftijd van de tattoo en jouw eigen lymfesysteem. Zonder de tattoo gezien te hebben is het lastig inschatten hoeveel behandelingen er benodigd zijn. Daarom adviseren we altijd om eerst langs te komen voor een gratis huidintake zodat onze specialisten de tatoeage goed kunnen bekijken. 

Kunnen zowel zwarte als meerkleurige tattoo’s verwijderd worden?

Ja, met onze PicoLO Premium laser kunnen zowel gekleurde als zwarte tattoo’s verwijderd worden. Dit omdat er tijdens de behandeling van verschillende golflengtes gebruik wordt gemaakt.

Is het pijnlijk om een tattoo te verwijderen?

Het verwijderen van een tatoeage wordt wel eens vergeleken met prikjes in je huid of elastiekjes die tegen je huid geschoten worden. Dit is uiteraard per persoon verschillend en hangt ook af van de plek van een tattoo.

Kan een tatoeage volledig verwijderd worden?

Het is zeker mogelijk om een gave, inktloze huid terug te krijgen. Dit is echter van verschillende factoren afhankelijk: de hoeveelheid inktlagen, het inktpigment en de werking van jouw lymfesysteem. Daarom adviseren we eerst een huidintake met onze specialisten in te plannen, dan leggen we uit hoe wij jouw behandeling het beste kunnen vormgeven.

Kan ik een afspraak annuleren?

Indien je verhinderd bent, verzoeken wij om minimaal 48 uur voorafgaand aan de behandeling de afspraak per mail of telefonisch te annuleren. Doe je dit niet, dan zijn wij genoodzaakt om 40% van het te betalen bedrag te factureren.

Kan ik samen met mijn intake ook gelijk een behandeling inplannen?

Ja, dit is in de meeste gevallen mogelijk. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Gratis & vrijblijvend intakegesprek

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Marlin
Afspraak maken
whatsapp-logo