Keratosis pilaris is een onschuldige huidaandoening waarbij rode bobbeltjes of bultjes ontstaan op plekken waar de haartjes uit de huid komen. De huid met keratosis pilaris kan een beetje lijken op kippenvel.

Algemene informatie Fill 1
Algemene informatie
Behandelmethode
Verzorgingsproducten
Afspraak maken

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Esmee

Keratosis pilaris behandelen bij Smooth Laser Clinic

Wat is keratosis pilaris?

Bij keratosis pilaris ontstaan er kleine ruwe, rode bobbeltjes op plekken waar haartjes uit de huid komen. Het lijkt op kippenvel. De aandoening is vooral aanwezig op de bovenarmen, bovenbenen en billen, maar kan ook in het gezicht voorkomen.

De precieze oorzaak van keratosis pilaris is onbekend, maar de afwijking wordt vaak gezien bij mensen met aanleg om allergisch te reageren (waaronder astma en hooikoorts). De huidaandoening ontstaat meestal al op jonge leeftijd en de hoeveelheid verschilt ook van persoon tot persoon. Het kan dus voorkomen dat iemand al in meer of mindere mate te maken heeft met keratosis pilaris als peuter of kind.

Wat is keratosis pilaris?

Keratosis pilaris behandeling met een peeling of scrub
Keratosis pilaris behandeling

Een peeling of product therapie kan een goede oplossing zijn om keratosis pilaris te behandelen. Met het juiste product zal de keratosis pilaris verminderen. Om er achter te komen wat het meest geschikt is voor jou, geven de specialisten van Smooth Laser Clinic hier graag advies over in een vrijblijvende afspraak. Zij weten namelijk als geen ander wat de beste huidverzorging is bij keratosis pilaris. Boek snel een afspraak voor een gratis huidadvies zodat we jou tips kunnen geven voor de keratosis pilaris, maar ook kunnen vertellen wat goede huidverzorging voor jouw huidtype is en hoe je jouw huid het beste kan verzorgen. 

Verzorgingsproducten

Keratosis pilaris scrub

Een scrub of crème is een eenvoudige manier om de keratosis pilaris op jouw armen of andere lichaamszone te behandelen. De Body Spa Exfoliating Body Scrub van IMAGE Skincare is heel goed geschikt hiervoor. Deze stimuleert namelijk de celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen zodat jouw huid gaat stralen. Daarnaast bevat de body scrub fruitzuren die ervoor zorgen dat de talgproductie in jouw huid vermindert. Als je een tijdje gebruikmaakt van deze scrub zal je merken dat je hiermee de keratosis pilaris kan verminderen. De Body Spa producten van IMAGE Skincare kan je, net als de andere IMAGE Skincare lijnen, aanschaffen bij Smooth Laser Clinic.

IMAGE Skincare
Keratosis pilaris Scrub
BODY SPA - Exfoliating Body Scrub

Houdt je huid glad en stevig met deze exfoliërende body scrub. De scrub is ontwikkeld met
verfijnde korrels van walnootschil, zodat de huid op een zeer fijne manier wordt gepolijst.
Daarnaast zorgt vitamine E voor een optimale hydratatie, worden dode huidcellen verwijderd, celvernieuwing gestimuleerd en de pH-waarde in balans gebracht.

De geur van deze scrub is neutraal en de textuur licht korrelig. De scrub is geschikt voor alle huidtypen. Verder kent deze scrub verschillende voordelen:

  • Zorgt voor een zijdezachte huid
  • Stimuleert celvernieuwing
  • Verwijdert dode huidcellen
  • Houdt de huid in zijn natuurlijke pH-waarde
  • Verwijdert dode huidcellen
Image Skincare - Clear cell clarifying pads

De pads zijn doordrenkt met salicylzuur/glycolzuur om effectief onzuiverheden en overtollig
talg te verwijderen. De Clarifying Pads geven een dieptereiniging bij verstopte poriën en maken de huid fris en zuiver. Een mix van antioxidanten en kalmerende ingrediënten verminderen acne ontstekingen.

De pads kennen diverse voordelen:

  • Verwijdert overtollig talg en bacteriën die op de huid liggen
  • Dieptereiniging bij verstopte poriën
  • Verfrist de huid met essentiële kruidenextract
  • Ideaal op reis om de huid te reinigen
  • Krachtige formule voor huidverbetering

De beste manier om deze pads te gebruiken leggen we graag uit. Gebruik een pad op een gereinigde huid en masseer zachtjes het gezicht of aangetast gebied. Hiermee verwijder je de overtollige talgproductie. Ideaal voor acne op de rug, schouders en borst.

Breng na gebruik wanneer je de zon in gaat een olievrije zonnecrème aan zoals de Prevention+ Tinted of Matte.

Met de producten die hierboven hebben genoemd kun je op een laagdrempelige manier keratosis pilaris aanpakken, en je kan het eenvoudig verwerken in je dagelijkse routine. Mocht je vragen hebben over deze informatie, of in contact willen komen met een van onze huidtherapeuten, plan dan een gratis huidintake.

Image skincare Kosten

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Meike
Onze klinieken in Enschede en Zwolle

Smooth Laser Clinic verwelkomt je graag in één van onze klinieken. Op dit moment zijn we te vinden in Enschede en Zwolle. Daarnaast hebben we ook een kliniek in de Duitse stad Keulen.

Over ons
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Dermalux LED
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Soprano Titanium laser
Afspraak maken
whatsapp-logo