Keratosis pilaris is een onschuldige huidaandoening waarbij rode bobbeltjes of bultjes ontstaan op plekken waar de haartjes uit de huid komen. De huid met keratosis pilaris kan een beetje lijken op kippenvel.

Algemene informatie Fill 1
Algemene informatie
Behandelmethode
Verzorgingsproducten
Afspraak maken

Gratis huidintake

Niemand blijft graag rondlopen met een huidprobleem. Maak daarom snel een afspraak voor een gratis huidintake. Onze huidtherapeuten helpen je graag van jouw huidprobleem af.

Esmee

Keratosis pilaris behandelen bij Smooth Laser Clinic

Wat is keratosis pilaris?

Bij keratosis pilaris ontstaan er kleine ruwe, rode bobbeltjes op plekken waar haartjes uit de huid komen. Het lijkt op kippenvel. De aandoening is vooral aanwezig op de bovenarmen, bovenbenen en billen, maar kan ook in het gezicht voorkomen. 

De precieze oorzaak van keratosis pilaris is onbekend, maar de afwijking wordt vaak gezien bij mensen met aanleg om allergisch te reageren (waaronder astma en hooikoorts). De huidaandoening ontstaat meestal al op jonge leeftijd en de hoeveelheid verschilt ook van persoon tot persoon. Het kan dus voorkomen dat iemand al in meer of mindere mate te maken heeft met keratosis pilaris als peuter of kind. 

Wat is keratosis pilaris?

Keratosis pilaris behandeling met een peeling of scrub
Keratosis pilaris behandeling

Een peeling of product therapie kan een goede oplossing zijn om keratosis pilaris te behandelen. Met het juiste product zal de keratosis pilaris verminderen. Om er achter te komen wat het meest geschikt is voor jou, geven de specialisten van Smooth Laser Clinic hier graag advies over in een vrijblijvende afspraak. Zij weten namelijk als geen ander wat de beste huidverzorging is bij keratosis pilaris. Boek snel een afspraak voor een gratis huidadvies zodat we jou tips kunnen geven voor de keratosis pilaris, maar ook kunnen vertellen wat goede huidverzorging voor jouw huidtype is en hoe je jouw huid het beste kan verzorgen. 

Verzorgingsproducten

Keratosis pilaris scrub

Een scrub of crème is een eenvoudige manier om de keratosis pilaris op jouw armen of andere lichaamszone te behandelen. De Body Spa Exfoliating Body Scrub van IMAGE Skincare is heel goed geschikt hiervoor. Deze stimuleert namelijk de celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen zodat jouw huid gaat stralen. Daarnaast bevat de body scrub fruitzuren die ervoor zorgen dat de talgproductie in jouw huid vermindert. Als je een tijdje gebruikmaakt van deze scrub zal je merken dat je hiermee de keratosis pilaris kan verminderen.
De Body Spa producten van IMAGE Skincare kan je, net als de andere IMAGE Skincare lijnen, aanschaffen bij Smooth Laser Clinic. 

IMAGE Skincare
Keratosis pilaris scrub van IMAGE Skincare

Gratis huidintake

Niemand blijft graag rondlopen met een huidprobleem. Maak daarom snel een afspraak voor een gratis huidintake. Onze huidtherapeuten helpen je graag van jouw huidprobleem af.

Meike
Afspraak maken