Acne is een veel voorkomend huidprobleem waarbij de huid veel onzuiverheden bevat. Veel mensen ervaren acne als vervelend en willen hier vanaf. Gelukkig kan je acne effectief behandelen bij Smooth Laser Clinic.

Algemene informatie Fill 1
Algemene informatie
Hoe ontstaat acne?
Behandelmethode
Tarieven
Afspraak maken

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Daniek

Acne behandeling bij Smooth Laser Clinic

Hoe werkt een acne behandeling?

Acne is een vervelend huidprobleem, maar gelukkig vaak goed te behandelen. 

Smooth Laser Clinic biedt de volgende behandelmethoden om acne te verminderen:

Er bestaat geen standaardbehandeling voor acne, omdat de behandeling onder meer afhangt van de ernst van de acne. In een vrijblijvende afspraak geven onze specialisten hier graag advies over en samen met jou stellen we een passend behandelplan op voor de beste resultaten. 

Hoe werkt een acne behandeling?
behandelplan-acne-opstellen-aspect

Samen met jou stellen we een plan op, we letten hierbij uiteraard op jouw type huid en de mate van acne die je hebt. We gaan er alles aan doen om de acne onder controle te krijgen en zoveel mogelijk te verminderen.

Wanneer je acne achter de rug is en je alleen nog last hebt van acne littekens,  dan kan de laser een goede uitkomst bieden. Uiteraard bieden wij ook andere behandelingen aan zoals peelings, deze kunnen een goede ondersteuning bieden bij het traject om acne te behandelen. Onze huidtherapeut kan je hier tijdens het intakegesprek meer over vertellen.

Wordt een acne behandeling vergoed?

acne-behandeling-vergoed

Wij werken met de beste apparatuur die er op de markt beschikbaar is. Verder hebben wij de best opgeleide huidtherapeuten in dienst. Hierdoor hebben wij een goede naam opgebouwd bij zorgverzekeraars. Een acne behandeling wordt in veel gevallen vergoed door de verzekeraar. De hoogte van de vergoeding is uiteraard afhankelijk van je zorgverzekeraar en je polis. Neem voor meer informatie hierover contact op met je eigen zorgverzekeraar.

Onze klinieken zijn te vinden in Enschede, Zwolle en Keulen. Onze Nederlandse klinieken zijn dagelijks geopend van 08:00 tot 21:00. Op zaterdag zijn we geopend van 10:00 tot 17:00. Heb je vragen over het laten laseren van acne of een van de andere behandelingen die wij aanbieden? Neem dan uiteraard contact met ons op.

Je kunt ons bereiken via mail op info@smoothlaserclinic.nl en telefonisch. Verder kun je ons online contactformulier invullen. Blijf niet langer lopen met de storende gevolgen van acne, neem zo snel mogelijk met ons contact op en we gaan er samen met jou wat aan doen!

Kies voor de beste verzorging van jouw acne huid

Heb je veel last van acne? Dan is een goede huidverzorging ontzettend belangrijk. Wanneer je bezig gaat met het verzorgen van je huid, zorg er dan voor dat je milde producten gebruikt. Jouw huid is snel geïrriteerd en verdraagt veel producten niet, want zoals we schreven, je huid is bij acne ontstoken. Uiteraard kunnen we je ook voor, tijdens en na de behandeling meer informatie geven over het verzorgen van je huid.

Bij de Acne Lift voeren we een peeling uit met een combinatie van BHA (salicylzuur) en AHA (glycolzuur). Salicylzuur werkt kalmerend op de talgklieren en zorgt ervoor dat de poriën worden gezuiverd. Glycolzuur exfolieert de huid, dode huidcellen verminderen en er vindt celvernieuwing plaats. De werking van deze zuren zorgt voor een grondige reiniging van de huid tot in de diepere huidlagen, waardoor er verbetering optreedt bij bestaande ontstekingen en waarbij nieuwe ontstekingen minder snel kunnen ontstaan.

acne-peeling-tegen-acne-aspect
acne-behandelen-peeling

De peeling is een milde peel die eerst opgebouwd moet worden met één (of meerdere) oppervlakkige peelings. Deze peeling is niet geschikt voor zwangere vrouwen. Vier weken voor en na de behandeling raden we je aan om de zon te vermijden, omdat de huid kwetsbaar is na een peeling en er risico op pigmentvorming bestaat.

Als je wilt weten wat de prijzen zijn van een laserbehandeling voor acne littekens, een acne peeling of een van de andere behandelingen die we hier noemen, dan verwijzen we je graag naar onze tarieven pagina. Hier vind je alle tarieven die wij hanteren terug. Twijfel niet langer over de behandeling en vraag vandaag nog een gratis intakegesprek aan.

Afspraak maken

Wat is acne?

Acne is een huidaandoening waarbij de huid veel onzuiverheden bevat, zoals mee–eters, puistjes en ontstekingen. Acne uit zich met name op delen waar de huid veel talgklieren heeft, zoals het gelaat, de borst, rug, nek en schouders. Talgklieren maken talg aan om de huid soepel te houden. Tevens dient talg als barrièrefunctie voor de huid. 

wat-is-acne

ontstaan-acne-aspect
Hoe ontstaat acne?

Er ontstaat acne als er verstopping of ontsteking van een talgklier optreedt. Talg kan door het opstapelen van dode huidcellen niet meer naar buiten en gaat zich ophopen. Tevens bevatten talgklieren de bacterie propionibacterium acnes, welke ervoor zorgt dat de wand van het afvoerkanaal beschadigd raakt, waardoor het afvoerkanaaltje uiteindelijk knapt. Het talg komt in de omliggende huid terecht en veroorzaakt op deze manier een ontsteking. 

Acne of puistjes zijn erg vervelend. Ze ontstaan vaak in je gezicht en vooral in de tienerjaren maar het kan zomaar zijn dat je hier langer last van houdt. Je herkent acne aan mee-eters, rode bultjes en in sommige gevallen kunnen er flinke ontstekingen ontstaan.

Gelukkig is acne heel goed te behandelen, zodat de rode bultjes en andere verschijnselen een stuk verminderen. Zoals we schreven, zien we acne vooral veel terug in het gezicht. Het kan ook gebeuren dat je acne op een andere plek op je lichaam krijgt, denk dan aan je benen, schouders en rug. Een heftige vorm van acne, conglobata kan zorgen voor diepe littekens. Vrijwel iedereen krijgt een keer in zijn leven met een vorm van acne te maken. Bij de ene persoon is dit een lichte vorm en bij anderen kan het in zwaardere vorm voorkomen, hier is het dan ook vaak storend.

Je kunt acne natuurlijk goed verbergen met make-up. Misschien vermijd je net dat feestje of kom je wat minder buiten omdat je zwaar acne hebt. Je kunt er in ieder geval goed onzeker van worden. Verder kan acne op een gegeven moment ook echt pijn gaan doen. Ongetwijfeld heb je al veel middeltjes geprobeerd om er vanaf te komen.

eenvoudig-acne-behandelen
hoe-krijg-je-acne
Hoe krijg je acne?

Bij acne raken de talgklieren van de huid verstopt. De rode kleur ontstaat omdat de verstopte talgklieren ontstoken raken. De klieren raken verstopt omdat er overmatige talgproductie plaatsvindt en omdat oude huidcellen de klieren en poriën van de huid verstoppen. Voor acne zijn er ontzettend veel namen, variaties en ook medische benamingen te vinden. Toch kennen de meeste mensen het als puistjes, jeugdpuistjes of acne vulgaris.

Het vervelende van acne zijn de bultjes en rode plekken die ontstaan tijdens de ontstekingen. Maar het kan ook gebeuren dat je huidoneffenheden krijgt en littekens aan de acne overhoudt. Acne kan bij iedereen voorkomen, bij jonge mensen, ouderen, mannen en vrouwen. Hoe dan ook, het is vrijwel altijd vervelend en storend. Wij bij Smooth Laser Clinic begrijpen dat en willen je hier graag af helpen, dat kan door acne littekens bij ons met laser te laten behandelen.

Het begint met een intakegesprek. Onze gespecialiseerde huidtherapeut gaat met je in gesprek en maakt een analyse van je huid. We bespreken hoe je nu de huid verzorgt en uiteraard kun je vragen aan ons stellen over de behandeling.

acne-littekens-behandelen-dermapen4

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Nikita

Waarom kiezen voor een acne behandeling?

Tot nu toe heeft niets gewerkt en blijf je achter met vervelende en pijnlijke plekken. Met een effectieve laserbehandeling bij ons in de kliniek kunnen we je goed helpen en je definitief van de pijnlijke plekken af laten komen.

Wanneer je bij Smooth Laser Clinic je acne laat behandelen, gaan we samen met jou er alles aan doen om de acne onder controle te krijgen. Op deze manier kunnen we in veel gevallen nieuwe ‘uitbraken’ voorkomen.

Wanneer het lukt om je acne onder controle te krijgen, zullen de rode plekken en de ontstekingen van de huid verminderen. Op lange termijn kunnen we met een behandeling littekenvorming voorkomen.

pigmentvlekken-gezicht

Ontdek de voordelen van Smooth Laser Clinic

Deskundig personeel
Onze specialisten zijn medisch geschoold en hebben veel ervaring
Gratis advies
Plan een gratis en vrijblijvende intake in bij één van onze klinieken
Veilige apparatuur
Onze lasers zijn van hoge kwaliteit en werken zeer effectief
Alle zorgverzekeraars
Een deel van onze behandelingen wordt vergoed door verzekeraars

Onze werkwijze

Bij Smooth Laser Clinic hanteren we de volgende werkwijze om het beste resultaat te behalen en jouw acne aan te pakken.

01
Intakegesprek

In een vrijblijvend intakegesprek voorziet onze huidtherapeut je van alle informatie over acne en wordt er gekeken welk type behandeling (bijv. laseren of een peeling) het beste bij jou zou passen.

02
Voorbereiding

Zorg ervoor dat je gezicht schoon is en alle make-up verwijderd is. Controleer eventueel of jouw behandeling vergoed kan worden door de zorgverzekeraar.

03
De behandeling

Er bestaat geen standaardbehandeling voor acne, omdat de behandeling onder meer afhangt van de ernst van de acne. Jouw behandeling bij Smooth Laser Clinic kan een combinatie zijn van een chemische peeling, dermapen, product therapie of LED therapie.

04
Na de behandeling

De huidtherapeut vertelt je na afloop hoe je jouw huid verder dient te verzorgen en waar je rekening mee moet houden (denk aan zongebruik en make-up). Indien je aanvullend verzekerd bent kan je eventueel jouw behandeling declareren bij jouw zorgverzekeraar.

Tarieven van
huidbehandelingen

De prijs per huidbehandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. De kosten voor jouw acne behandeling hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet zodat je precies weet wat een huidbehandeling kost bij Smooth Laser Clinic.

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Meike
Afspraak maken
whatsapp-logo