Een pigmentvlek is een vlek die afwijkt van jouw eigen huidskleur. Dit kan zowel donkerder als lichter zijn. De oorzaak van pigmentvlekken is een overproductie van pigmentcellen.

Algemene informatie Fill 1
Ontstaan van pigmentvlekken
Werkwijze
Tarieven
Behandelmethodes
Afspraak maken

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Marlin

Pigmentvlekken verwijderen kan bij Smooth Laser Clinic

Pigmentvlekken verwijderen kan bij Smooth Laser Clinic
Ontstaan van pigmentvlekken

Wanneer je last hebt van pigmentvlekken, dan wil je deze het liefste laten verwijderen. Gelukkig is dit met een laser eenvoudig mogelijk. We kunnen pigmentvlekken laseren, waardoor deze minder en uiteindelijk helemaal niet meer zichtbaar zijn.

Een pigmentvlek, het woord zegt het al, is een plaatselijk overschot van pigment in de huid. Vaak horen we dat deze vlekken als storend worden ervaren. Zoals gezegd, deze vlekken zijn goed te behandelen met een laser, maar het is ook mogelijk om deze met een peeling minder zichtbaar te maken.

Onze huidtherapeuten kiezen aan de hand van hoe de pigmentvlek(ken) eruit zien welke behandeling het meest geschikt is. Over het algemeen zijn pigmentvlekken met een groot contrastverschil goed met de laser te behandelen. Pigmentvlekken die niet scherp begrensd zijn kunnen goed met een peeling behandeld worden. Bij een peeling krijgt de huid minder stress dan bij een laserbehandeling.

Ook bij melasma heeft de voorkeur eerst met peelings te behandelen en wanneer nodig wordt de laser ingezet. Onze huidtherapeuten kunnen hier uiteraard meer over vertellen en zullen je adviseren wat het beste is voor jouw situatie.

hoe-krijg-je-pigmentvlekkenn
Hoe krijg je pigmentvlekken?

Pigmentvlekken ontstaan door een overproductie van pigmentcellen. Hierdoor ontstaat er een donkere of lichtere vlek die afwijkt van je eigen huidskleur. Er zijn verschillende oorzaken waardoor pigmentvlekken ontstaan. De vlekken ontstaan vooral door zonlicht. Verder zien we de vlekken vaker terug bij mensen met een lichtere huid. Andere oorzaken van pigmentvlekken zijn ontstekingen van de huid of het verouderen van de huid. Het kan gebeuren dat er een onregelmatige structuur in de vlek ontstaat, hij is vaak bruinig of gelig van kleur. Het is heel goed mogelijk om de vlekken met een laser in onze kliniek te laten verwijderen.

Wanneer we de pigmentvlekken behandelen met laser, dan zullen we tijdens het intakegesprek de situatie met je bekijken. Hoeveel vlekken zijn het, zijn ze heel donker van kleur en zijn er grote of kleine vlekken? Onze huidtherapeut zal dan een indicatie geven van het aantal behandelingen dat nodig is. Zijn de pigmentvlekken klein en heel licht van kleur, dan zijn ze heel goed met één behandeling te verwijderen. Heb je veel pigmentvlekken en zijn deze donkerder van kleur, dan kan het nodig zijn om meer behandelingen toe te passen.

pigmentvlekken-gezicht

In eerste instantie zul je na de behandeling zien dat de vlekken donkerder van kleur worden.

Na ongeveer twee weken zullen de pigmentvlekken gaan vervagen en in veel gevallen compleet verdwijnen. Mocht het nodig zijn, dan plannen we een vervolgbehandeling. Zoals eerder geschreven, onze huidtherapeut gaat hierover met je in gesprek en zal een voor jou passend advies geven. Bij Smooth Laser Clinic doen we er alles aan om jouw vlekken te verminderen. Ze komen meestal ook niet meer terug nadat je een behandeling met laser hebt ondergaan. Uiteraard kunnen we dit laatste niet helemaal voorkomen, het kan gebeuren dat je op nieuwe plekken pigmentvlekken krijgt. Uiteraard ben je ook dan weer van harte welkom in een van onze klinieken om ze te laten behandelen.

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Annemiek

huidverjongen
Pigmentvlekken voorkomen

Helemaal voorkomen van pigmentvlekken is helaas niet mogelijk. Wat wel is bewezen, is dat direct zonlicht invloed heeft op de vorming van pigmentvlekken. Wil je ze dus voorkomen, dan is het aan te raden om direct zonlicht op de huid te vermijden. Ben je een liefhebber van de zon en wil je toch graag buiten zitten en in de zon liggen? Gebruik dan een goede zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor, wij raden aan om te kiezen voor een crème die tenminste een factor van 50 of hoger heeft.

Het kan ook gebeuren dat pigmentvlekken ontstaan als bijwerking van een bepaald medicijn dat je gebruikt. Ga in dit geval altijd in gesprek met je huisarts om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Misschien is het een optie om met het geneesmiddel te stoppen of over te stappen op een alternatief. Zoals gezegd, doe dit altijd in overleg met je arts.

Zijn alle typen huid te behandelen?

We kunnen heel veel doen met de laser als het gaat om pigmentvlekken. De laser werkt op basis van contrastverschillen. Lichte pigmentvlekken verwijderen is daarom makkelijker om met laser te behandelen. Heb je een donkere huid, dan is het voor de laser moeilijker om het onderscheid te ‘zien’ tussen pigmentvlekken en gezonde huid. Hoe groter het contrast, hoe beter het resultaat is. Onze goed getrainde huidtherapeuten kunnen je hier tijdens een intakegesprek meer over vertellen. Ze kunnen je huid beoordelen, zodat je weet wat je te wachten staat en wat de te verwachten resultaten zullen zijn.

Zijn alle soorten pigmentvlekken te behandelen?
Hoe kan je pigmentvlekken het beste behandelen?

Verder is het aan te raden om voor, tussen en na de behandelingen niet teveel in de zon te zitten. Omdat je huid bruiner wordt door de zon, kan dit een nadelig effect hebben op de effectiviteit van de laser. Na de behandeling van pigmentvlekken met laser, kan de huid nog gevoelig zijn. Daarom raden we je ook dan af om in de zon te gaan. Is het niet mogelijk om de zon compleet te vermijden, dan raden we je aan om de huid in te smeren met een goede crème met beschermingsfactor van tenminste 50 of meer.

Ontdek de voordelen van Smooth Laser Clinic

Deskundig personeel
Onze specialisten zijn medisch geschoold en hebben veel ervaring
Gratis advies
Plan een gratis en vrijblijvende intake in bij één van onze klinieken
Veilige apparatuur
Onze lasers zijn van hoge kwaliteit en werken zeer effectief
Alle zorgverzekeraars
Een deel van onze behandelingen wordt vergoed door verzekeraars

Onze werkwijze

Bij Smooth Laser Clinic hanteren we de volgende werkwijze om het beste resultaat te behalen uit jouw behandeling.

01
Intakegesprek

In een vrijblijvend intakegesprek voorziet onze huidtherapeut je van alle informatie over pigmentvlekken en het verwijderen hiervan.

02
Voorbereiding

Zorg ervoor dat het te behandelen gebied schoon is en alle make-up verwijderd is. Ook mag je de plek van je pigmentvlek 6 weken van tevoren niet blootstellen aan de zon of zonnebank. Controleer eventueel of jouw behandeling vergoed kan worden door de zorgverzekeraar.

03
De behandeling

Onze specialist verwijdert de pigmentvlekken door middel van een chemische peeling, laserbehandeling of product therapie.

04
Na de behandeling

Gebruik de eerste 12 uur na de behandeling geen make-up of andere huidverzorging. Vermijd de komende 24-48 uur hoge temperaturen van bijv. een sauna of hete douche en stel het behandelde gebied 6 weken na de behandeling niet bloot aan de zon of zonnebank. Indien je aanvullend verzekerd bent kan je eventueel jouw behandeling declareren bij jouw zorgverzekeraar.

Tarieven
huidbehandelingen

De prijs per huidbehandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. De kosten hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet zodat je precies weet wat een huidbehandeling kost bij Smooth Laser Clinic.

Behandelmethodes voor pigmentvlekken verwijderen
Behandelmethodes voor pigmentvlekken verwijderen

Binnen Smooth Laser Clinic bieden wij de volgende behandelmethoden aan om pigmentafwijkingen te reduceren of verwijderen:

 • Chemische peeling
 • Laserbehandeling
 • Product therapie

Wanneer we de pigmentvlekken behandelen met laser, dan zullen we tijdens het intakegesprek de situatie met je bekijken. Hoeveel vlekken zijn het, zijn ze heel donker van kleur en zijn er grote of kleine vlekken? Onze huidtherapeut zal dan een indicatie geven van het aantal behandelingen dat nodig is.

Doorgaans ziet het er als volgt uit. Oppervlakkige (epidermale) pigmentvlekken zijn met 2-4 behandelingen te verwijderen. Dieper (dermale) gelegen pigmentvlekken zijn met 4-6 behandelingen minder zichtbaar te maken.

Zijn de pigmentvlekken klein en heel licht van kleur, dan zijn ze heel goed met één behandeling te verwijderen. Heb je veel pigmentvlekken en zijn deze donkerder van kleur, dan kan het nodig zijn om meer behandelingen toe te passen.

huidintake
Hoe werkt het verwijderen van een pigmentvlek met laser?

Onze huidtherapeuten beoordelen de grootte van de pigmentvlek. Hierna zullen ze de huid desinfecteren. De volgende stap is het daadwerkelijk laseren van de pigmentvlek. De laserstraal van de pigmentlaser gaat over de pigmentvlek. Hierbij kan lasersnow en een ‘tak’ geluid ontstaan.

Daarna wordt Bepanthen met een gaasje en tape aangebracht. Eventueel smeren we de huid in met Prevention (spf50) en koelen we de huid als dat nodig is. Na de behandeling kan er een korstje ontstaan.

De pigmentvlek kan in eerste instantie donkerder verkleuren, dit is een normale reactie. Na enkele weken wordt de pigmentvlek vanzelf lichter van kleur, of kan na één behandeling zijn verdwenen. Dit is afhankelijk van de kleur van de pigmentvlek.

Tussen de behandelingen door mag het gebied niet aan de zon of zonnebank blootgesteld worden. De behandelduur is tussen de 15 en 45 minuten, dit is afhankelijk van de grootte van de pigmentvlek.

Pigmentvlekken verwijderen met Lightening Lift

Met een Lightening Lift behandeling is het mogelijk om vlekken te verwijderen en een egale teint te bereiken. De Lightening Lift is een peeling die in verschillende sterktes uitgevoerd kan worden. 

De Lightening Lift kan worden uitgevoerd in level 1 en 2. Level 1 bestaat uit 30% melkzuur en 2% kojic zuur. De Lightening Lift forte (level 2) bestaat uit 50% melkzuur en 2% kojic zuur.

Lightening lift Kosten
Zijn alle soorten pigmentvlekken te behandelen?

Door het gebruik van innovatieve en effectieve plantaardige ingrediënten ontstaat er verlichting op donkere huidverkleuringen. Deze combinatie van ingrediënten richt zich op iedere vorm van pigment of roodheid in de huid en zorgt voor directe vermindering. De basis van aloë vera kalmeert, hydrateert en verzacht de huid. 

Hoe ziet deze behandeling eruit:
 1. Reinigen van de huid met twee verschillende reinigingsproducten. 
 2. Ontvetten van de huid zodat de peeling beter zal inwerken. 
 3. De peelingvloeistof die wordt gebruikt zal 2 tot 3 minuten inwerken bij de eerste behandeling. Dit kan per behandeling worden opgebouwd (tot een maximum van 7 minuten). Tijdens het inwerken van de peeling kan een prikkend gevoel worden ervaren. Hierbij helpt het om in het gezicht te waaieren.  
 4. Hierna volgt een masker: inwerktijd hiervan is 5 minuten om de huid te kalmeren. 
 5. Om de huid te herstellen wordt een serum en een enhancer aangebracht afgestemd op het huidtype. 
 6. Het laatste onderdeel is bescherming: om de huid na een peeling zo goed mogelijk te beschermen wordt er een dagcrème met SPF aangebracht.
Werkwijze pigmentvlekken verwijderen
Gesichtspeeling Kosten

De peeling is een milde peel die eerst opgebouwd moet worden met een (of meerdere) oppervlakkige peeling. Deze peeling is niet geschikt voor zwangere vrouwen. 4 weken voor en na de behandeling adviseren we om de zon te vermijden omdat de huid kwetsbaar is na een peeling en er risico op pigmentvorming bestaat. 

De behandelduur is 30 minuten en in de meeste gevallen zijn er 6 behandelingen met een interval van 2-3 weken nodig. Afhankelijk van de diepte van het pigment worden de peelings opgebouwd in duur of sterkte. In sommige gevallen is er een intensievere peel nodig, zoals een TCA peeling.

Pigmentvlekken verwijderen met TCA peeling

De Easy TCA Pain control peeling bestaat uit 50% trichloorazijnzuur, waarvan 0,7 ml opgelost wordt in een basis oplossing met een klein beetje fenol. Hierdoor ontstaat er een oplossing van 15% TCA. De toevoeging van fenol zorgt voor pijnstilling, waardoor de peeling als minder pijnlijk ervaren kan worden. Easy TCA is geschikt voor de meeste huidtypen, inclusief de donkere huid.

Ervaring met TCA peeling
Resultaat TCA peeling
Hoe ziet de behandeling eruit:
 1. Reiniging van de huid.
 2. De huidtherapeut verdeelt het gezicht met potlood in zones zodat deze één voor één afgewerkt kunnen worden. 
 3. De TCA peeling wordt aangebracht met twee wattenstaven, in één of meerdere laagjes totdat de gewenste huidreactie is bereikt. Hierbij is er ‘frosting’ te zien op de huid. De huid zal hierbij wit verkleuren. Dit is van korte duur. 
 4. Hierna zullen we een post peel mask aanbrengen.
 5. Belangrijk: Op de dag van de peeling blijft het Post Peel Mask op de huid. Er is geen contact met water. De behandelde huid mag tot de volgende ochtend niet gereinigd worden. Het is belangrijk dat de huid tot 48 uur na de peeling niet met sieraden in contact komt.

Nazorg is erg belangrijk na deze peeling, om je huid goed te laten herstellen. Onze huidtherapeuten zullen adviseren welke producten je hiervoor het beste kunt gebruiken. Ook gebruik van de eigen dag- en nachtcrèmes wordt afgeraden in de peelingperiode, deze crèmes bevatten vaak ingrediënten zoals parfums die een negatief effect op de genezing hebben.

Direct na de eerste peelingsessie en tot twee weken na de laatste peelingsessie kun je thuis geen peelings of scrubs gebruiken of gelijksoortige behandelingen ondergaan. Daarna raden we af om producten te gebruiken die retinol, fruitzuren (of producten met deze werkstoffen) bevatten, en ook geen aromatherapie- of essentiële oliën. Binnen twee maanden na de laatste peelingsessie kunnen geen ontharingsbehandelingen uitgevoerd worden op de 

behandelde plekken. Verder raden we aan om 6 weken na de behandeling het gebied niet bloot te stellen aan de zon.

De behandelduur is 45 minuten en in de meeste gevallen zijn er 4 nodig met een interval van 2 tot 3 weken. Bij een Easy TCA peeling vindt er vervelling van de bovenste huidlagen plaats. De meeste vervelling zie je doorgaans het meeste tussen dag 3 en 5 na de peeling. 

Wanneer je beter niet kunt kiezen voor een TCA peeling? Bij een zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft. En ook bij een beschadigde huid, bij ontstekingen/infecties (dus ook actieve acne en koortslip) of bij overgevoeligheid voor een van de bestanddelen van de peeling.

Uiteraard zullen onze huidtherapeuten met je in gesprek gaan om er zeker van te zijn dat we een TCA peeling bij je uit kunnen voeren. Kom je ook voor ontharen met laser bij ons? Houd er dan rekening mee dat deze behandelingen niet gecombineerd kunnen worden.

TCA pain control

Kies voor Smooth Laser Clinic

We leren je graag beter kennen tijdens het intakegesprek, bovendien kun je tijdens dit gesprek ons ook beter leren kennen. We kunnen je meer over de behandeling vertellen en de te verwachten resultaten. Eventuele vragen die je hebt over het pigmentvlekken verwijderen kunnen we direct beantwoorden. Neem gemakkelijk contact met ons op en ervaar zelf het gemak van een laserbehandeling. We plannen graag een afspraak met je in bij een van onze klinieken.

Onze klinieken zijn te vinden in Enschede en Zwolle. Beide klinieken zijn dagelijks geopend van 08:00 tot 21:00. Op zaterdag zijn we geopend van 10:00 tot 17:00. Heb je vragen over het laten laseren van pigmentvlekken of een van de andere behandelingen die wij aanbieden? Neem dan uiteraard contact met ons op. Je kunt ons bereiken via mail op info@smoothlaserclinic.nl en telefonisch. Verder kun je ons online contactformulier invullen.

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Jet

Onze klinieken in Enschede en Zwolle

Smooth Laser Clinic verwelkomt je graag in één van onze klinieken. Op dit moment zijn we te vinden in Enschede en Zwolle. Daarnaast hebben we ook een kliniek in de Duitse stad Keulen.

Over ons
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Dermalux LED
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Soprano Titanium laser
Afspraak maken
whatsapp-logo