Een pigmentvlek is een vlek die afwijkt van jouw eigen huidskleur. Dit kan zowel donkerder als lichter zijn. De oorzaak van pigmentvlekken is een overproductie van pigmentcellen.

Algemene informatie Fill 1
Ontstaan van pigmentvlekken
Werkwijze
Tarieven
Behandelmethodes
Afspraak maken

Gratis huidintake

Niemand blijft graag rondlopen met een huidprobleem. Maak daarom snel een afspraak voor een gratis huidintake. Onze huidtherapeuten helpen je graag van jouw huidprobleem af.

Marlin

Pigmentvlekken verwijderen kan bij Smooth Laser Clinic

Pigmentvlekken verwijderen kan bij Smooth Laser Clinic
Ontstaan van pigmentvlekken

Wanneer je last hebt van pigmentvlekken, dan wil je deze het liefste laten verwijderen. Gelukkig is dit met een laser eenvoudig mogelijk. We kunnen pigmentvlekken laseren, waardoor deze minder en uiteindelijk helemaal niet meer zichtbaar zijn. Een pigmentvlek, het woord zegt het al, is een plaatselijk overschot van pigment in de huid. Vaak horen we dat deze vlekken als storend worden ervaren. Zoals gezegd, deze vlekken zijn goed te behandelen met een laser maar het is ook mogelijk om deze met een peeling minder zichtbaar te maken. Onze huidtherapeuten kunnen hier uiteraard meer over vertellen en zullen je adviseren wat het beste is voor jouw situatie.

Hoe krijg je pigmentvlekken?

Pigmentvlekken ontstaan door een overproductie van pigmentcellen. Hierdoor ontstaat er een donkere of lichtere vlek die afwijkt van jouw eigen huidskleur. Er zijn verschillende oorzaken waardoor pigmentvlekken ontstaan. De vlekken ontstaan vooral door zonlicht. Verder zien we de vlekken vaker terug bij mensen met een lichtere huid. Andere oorzaken van pigmentvlekken zijn ontstekingen van de huid of het verouderen van de huid. Het kan gebeuren dat er een onregelmatige structuur in de vlek ontstaat, hij is vaak bruinig of gelig van kleur. Het is heel goed mogelijk om de vlekken met een laser in onze kliniek te laten verwijderen.

Pigmentvlekken ontstaan door een overproductie van pigmentcellen.

Wanneer we de pigmentvlekken behandelen met laser, dan zullen we tijdens het intakegesprek de situatie met je bekijken. Hoeveel vlekken zijn het, zijn ze heel donker van kleur en zijn er grote of kleine vlekken? Onze huidtherapeut zal dan een indicatie geven van het aantal behandelingen dat nodig is. Zijn de pigmentvlekken klein en heel licht van kleur, dan zijn ze heel goed met één behandeling te verwijderen. Heb je veel pigmentvlekken en zijn deze donkerder van kleur, dan kan het nodig zijn om meer behandelingen toe te passen.

In eerste instantie zul je na de behandeling zien dat de vlekken donkerder van kleur worden.

Na ongeveer twee weken zullen de pigmentvlekken gaan vervagen en in veel gevallen compleet verdwijnen. Mocht het nodig zijn, dan plannen we een vervolgbehandeling. Zoals eerder geschreven, onze huidtherapeut gaat hierover met je in gesprek en zal een voor jou passend advies geven. Het voordeel van een behandeling met laser bij Smooth Laser Clinic, we garanderen dat de vlekken compleet verdwijnen. Ze komen meestal ook niet meer terug nadat je een behandeling met laser hebt ondergaan. Uiteraard kunnen we dit laatste niet helemaal voorkomen, het kan gebeuren dat je op nieuwe plekken pigmentvlekken krijgt. Uiteraard ben je ook dan weer van harte welkom in een van onze klinieken om ze te laten behandelen.

Gratis huidintake

Niemand blijft graag rondlopen met een huidprobleem. Maak daarom snel een afspraak voor een gratis huidintake. Onze huidtherapeuten helpen je graag van jouw huidprobleem af.

Annemiek

Pigmentvlekken voorkomen
Pigmentvlekken voorkomen

Helemaal voorkomen van pigmentvlekken is helaas niet mogelijk. Wat wel is bewezen, is dat direct zonlicht invloed heeft op de vorming van pigmentvlekken. Wil je ze dus voorkomen, dan is het aan te raden om direct zonlicht op de huid te vermijden. Ben je een liefhebber van de zon en wil je toch graag buiten zitten en in de zon liggen? Gebruik dan een goede zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor, wij raden aan om te kiezen voor een crème die tenminste een factor van 50 of hoger heeft.

Het kan ook gebeuren dat pigmentvlekken ontstaan als bijwerking van een bepaald medicijn dat je gebruikt. Ga in dit geval altijd in gesprek met je huisarts om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Misschien is het een optie om met het geneesmiddel te stoppen of over te stappen op een alternatief. Zoals gezegd, doe dit altijd in overleg met je arts.

Zijn alle typen huid te behandelen?

We kunnen heel veel doen met de laser als het gaat om pigmentvlekken. De laser werkt op basis van contrastverschillen. Lichte pigmentvlekken verwijderen is daarom makkelijker om met laser te behandelen. Heb je een donkere huid, dan is het voor de laser moeilijker om het onderscheid te ‘zien’ tussen pigmentvlekken en gezonde huid. Hoe groter het contrast, hoe beter het resultaat is. Onze goed getrainde huidtherapeuten kunnen je hier tijdens een intakegesprek meer over vertellen. Ze kunnen je huid beoordelen, zodat je weet wat je te wachten staat en wat de te verwachten resultaten zullen zijn.

Zijn alle soorten pigmentvlekken te behandelen?
Hoe kan je pigmentvlekken het beste behandelen?

Verder is het aan te raden om voor, tussen en na de behandelingen niet teveel in de zon te zitten. Omdat je huid bruiner wordt door de zon, kan dit een nadelig effect hebben op de effectiviteit van de laser. Na de behandeling van pigmentvlekken met laser, kan de huid nog gevoelig zijn. Daarom raden we je ook dan af om in de zon te gaan. Is het niet mogelijk om de zon compleet te vermijden, dan raden we je aan om de huid in te smeren met een goede crème met beschermingsfactor van tenminste 50 of meer.

Ontdek de voordelen van Smooth Laser Clinic

Deskundig personeel
Onze specialisten zijn medisch geschoold en hebben veel ervaring
Gratis advies
Plan een gratis en vrijblijvende intake in bij één van onze klinieken
Veilige apparatuur
Onze lasers zijn van hoge kwaliteit en werken zeer effectief
Alle zorgverzekeraars
Een deel van onze behandelingen wordt vergoed door verzekeraars

Onze werkwijze

Bij Smooth Laser Clinic hanteren we de volgende werkwijze om het beste resultaat te behalen uit jouw behandeling.

01
Intakegesprek

In een vrijblijvend intakegesprek voorziet onze huidtherapeut je van alle informatie over pigmentvlekken en het verwijderen hiervan.

02
Voorbereiding

Zorg ervoor dat het te behandelen gebied schoon is en alle make-up verwijderd is. Ook mag je de plek van je pigmentvlek 6 weken van tevoren niet blootstellen aan de zon of zonnebank. Controleer eventueel of jouw behandeling vergoed kan worden door de zorgverzekeraar.

03
De behandeling

Onze specialist verwijdert de pigmentvlekken door middel van een chemische peeling, laserbehandeling of product therapie.

04
Na de behandeling

Gebruik de eerste 12 uur na de behandeling geen make-up of andere huidverzorging. Vermijd de komende 24-48 uur hoge temperaturen van bijv. een sauna of hete douche en stel het behandelde gebied 6 weken na de behandeling niet bloot aan de zon of zonnebank. Indien je aanvullend verzekerd bent kan je eventueel jouw behandeling declareren bij jouw zorgverzekeraar.

Tarieven
huidbehandelingen

De prijs per huidbehandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. De kosten hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet zodat je precies weet wat een huidbehandeling kost bij Smooth Laser Clinic.

Behandelmethodes voor pigmentvlekken verwijderen
Behandelmethodes voor pigmentvlekken verwijderen

Binnen Smooth Laser Clinic bieden wij de volgende behandelmethoden aan om pigmentafwijkingen te reduceren of verwijderen:

  • Chemische peeling
  • Laserbehandeling
  • Product therapie

Wanneer we de pigmentvlekken behandelen met laser, dan zullen we tijdens het intakegesprek de situatie met je bekijken. Hoeveel vlekken zijn het, zijn ze heel donker van kleur en zijn er grote of kleine vlekken? Onze huidtherapeut zal dan een indicatie geven van het aantal behandelingen dat nodig is.

Zijn de pigmentvlekken klein en heel licht van kleur, dan zijn ze heel goed met één behandeling te verwijderen. Heb je veel pigmentvlekken en zijn deze donkerder van kleur, dan kan het nodig zijn om meer behandelingen toe te passen.

Als je wilt weten weten wat de prijzen zijn van een laserbehandeling voor pigmentvlekken, dan verwijzen we je graag naar onze tarieven pagina, hier vind je alle tarieven die wij hanteren terug. Twijfel niet langer over de behandeling en vraag vandaag nog een gratis intakegesprek aan.

huidintake
Kies voor Smooth Laser Clinic

We leren je graag beter kennen tijdens het intakegesprek, tevens kun je tijdens dit gesprek ons ook beter leren kennen. We kunnen je meer over de behandeling vertellen en de te verwachten resultaten. Eventuele vragen die je hebt over het pigmentvlekken verwijderen kunnen we direct beantwoorden. Neem gemakkelijk contact met ons op en ervaar zelf het gemak van een laserbehandeling. We plannen graag een afspraak met je in bij een van onze klinieken.

Afspraak maken

Onze klinieken zijn te vinden in Enschede en Zwolle. Beide klinieken zijn dagelijks geopend van 08:00 tot 21:00. In het weekend zijn we geopend van 10:00 tot 17:00. Heb je vragen over het laten laseren van pigmentvlekken of een van de andere behandelingen die wij aanbieden? Neem dan uiteraard contact met ons op. Je kunt ons bereiken via mail op info@smoothlaserclinic.nl en telefonisch. Verder kun je ons online contactformulier invullen.

Contact

Gratis huidintake

Niemand blijft graag rondlopen met een huidprobleem. Maak daarom snel een afspraak voor een gratis huidintake. Onze huidtherapeuten helpen je graag van jouw huidprobleem af.

Jet

Afspraak maken