Op zoek naar een oplossing voor optimale hygiëne op de intieme plekken van je lichaam? Kies dan voor het definitief verwijderen van haren in de bilnaad.

Algemene informatie Fill 1
Bilnaad ontharen
Hoe werkt het?
Behandelwijze
Kiezen voor Smooth Laser Clinic
Afspraak maken

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief en pijnloos onze ontharingsmethode is.

Evy

Pijnloos en effectief bilnaad ontharen

Laat je schaamstreek laseren bij Smooth Laser Clinic

Veel mensen kiezen voor ontharing van deze intieme plek. Ingegroeide haren en ontstekingen kunnen voorkomen op deze gevoelige plek en kunnen voor problemen zorgen. Het definitief verwijderen van haren in de bilnaad is een goede oplossing om deze problemen te voorkomen.

Met een laserbehandeling hoef je niet meer om te kijken naar het ontharen van je bilnaad. Dit is een lastige zone om te ontharen. Met een scheermesje kom je er moeilijk bij en ligt het gevaar van wondjes en infecties op de loer. Ook kan je niet goed zien of je alles meegenomen hebt. Het waxen van deze zone is erg pijnlijk en ook prijzig op den duur, omdat de resultaten niet definitief zijn. Met laserontharing heb je hier geen omkijken meer naar en kunnen we de bilspleet compleet ontharen.

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief en pijnloos onze ontharingsmethode is.

Meike

Hoe werkt het bilnaad ontharen?

Wij voeren deze behandeling alleen bij vrouwen uit. Het behandelen is in principe voor alle huidtypes mogelijk, echter is er bij huidtype 5 en 6 wel meer risico op het ontstaan van hypopigmentatie. We werken voor deze behandeling zowel met de Soprano als de GentleLase Pro laser.

De behandelingen worden om de 8 weken uitgevoerd en gemiddeld zijn er 8-10 behandelingen nodig. Wanneer de haren steeds langer wegblijven wordt de interval steeds wat verlengd; we laten er meer tijd tussen zitten. Wanneer de behandelkuur afgerond is, kan het zijn dat er soms een onderhoudsbehandeling noodzakelijk is. Er kunnen namelijk in de loop van de tijd slapende haarzakjes actief worden.

Laseren is een vorm van ontharen waarbij de haren definitief worden verminderd. Tijdens een laserontharing behandeling worden de haren vernietigd door deze bij de bron aan te pakken, namelijk het haarzakje. Met een laserapparaat wordt er een zeer krachtige lichtstraal uitgezonden. Dit laserlicht is zo ontwikkeld en afgesteld dat het alleen wordt opgenomen door het pigment van het haar.

Het haar geleidt vervolgens het laserlicht naar het haarzakje waardoor deze wordt vernietigd. Laser ontharen is door middel van een laserbehandeling dus een goede oplossing als je af wilt komen van ongewenste haargroei.

Met laser ontharen ben je definitief van onwelkome haren af op je lichaam. Of je nu kiest voor een laserbehandeling van je gezicht, oksels, of een laserbehandeling voor je bilnaad. Bij Smooth Laser Clinic ben je aan het juiste adres voor het ontharen via laser.

Ontdek de voordelen van Smooth Laser Clinic

Deskundig personeel
Onze specialisten zijn medisch geschoold en hebben veel ervaring
Gratis advies
Plan een gratis en vrijblijvende intake in bij één van onze klinieken
Veilige apparatuur
Onze lasers zijn van hoge kwaliteit en werken zeer effectief
Alle zorgverzekeraars
Een deel van onze behandelingen wordt vergoed door verzekeraars

Onze werkwijze

Bij Smooth Laser Clinic hanteren we de volgende werkwijze om het beste resultaat te behalen uit jouw laserontharing.

01
Intakegesprek

In een vrijblijvende intake legt de specialist alles uit over laser ontharen. Na afloop van het intakegesprek kan je een gratis proefbehandeling ondergaan bij één van je oksels.

02
Voorbereiding laserontharing

Het te behandelen gebied dient 24 uur voor de laserontharing schoon en geschoren te zijn. Alleen scheren is hierbij toegestaan, waxen en epileren dus niet.

03
De laserbehandeling

De laserspecialist tekent het te behandelen gebied af en werkt alle behandelzones één voor één af met de laser. Het laserapparaat wordt ingesteld op jouw huidtype en behandelstatus.

04
Na de behandeling

Na de laserbehandeling dien je voorzichtig om te gaan met de zon en is het belangrijk om je huid goed te verzorgen.

Tarieven laser
ontharen

De prijs per laserbehandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. De kosten van laser ontharen hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet zodat je precies weet wat een laserbehandeling kost bij Smooth Laser Clinic.

Vorbereitung-Ihrer-Laserenthaarung-Behandlung

Hoe onthaar je je bilnaad? Als je het zelf hebt geprobeerd, dan weet je dat het geen eenvoudige plek is om te ontharen. Daarom geven we je graag wat meer uitleg over de behandeling.

Het te behandelen gebied dient 24 uur voor de laserontharing schoon en geschoren te zijn. Alleen scheren en eventueel knippen is hierbij toegestaan, waxen en epileren is geen mogelijkheid. Daarnaast is het belangrijk om 6 weken vóór, tijdens en 6 weken ná het behandeltraject de zon, zonnebank en de zelfbruiner zoveel mogelijk te vermijden.

Als de huid namelijk te gebruind is, zal de laser geen onderscheid kunnen maken tussen het pigment van de haar en het pigment van de huid. Hierdoor is de kans op hyper- of hypopigmentatie aanwezig (donkere of juist lichte verkleuring van de huid). Bovendien is het belangrijk dat warmtebronnen zoals heet douchen/baden, sauna en (intensief) sporten vermeden worden 48 uur na de behandeling. Dit in verband met het ontstaan van te veel warmte in de huid, waardoor de huid deze warmte niet goed kwijt kan en er weer een hoger risico ontstaat op verbrandingen.

Voordat we gaan beginnen met de behandelingen wordt je medische informatie nogmaals doorgesproken. Zijn er veranderingen in medicatie of andere bijzonderheden? Dan horen wij dit graag van je, zodat wij hier rekening mee kunnen houden en het behandelplan eventueel kunnen bijstellen indien nodig. Wanneer er geen bijzonderheden zijn gaat de laserspecialist allereerst het te behandelen gebied aftekenen met een potlood, en zullen eventuele resterende haartjes worden geschoren. De laserspecialist werkt alle behandelvakjes één voor één af met de laser. Het laserapparaat wordt ingesteld op jouw huidtype en behandelstatus.

Tijdens de behandeling kan je warmte en prikjes voelen: dit trekt gelukkig weer snel weg. Uiteraard houden we rekening met je persoonlijke pijngrens en kunnen we tussen de behandeling door pauzes nemen. De behandelingen duren gemiddeld 20 minuten.

Na de laserbehandeling dien je voorzichtig om te gaan met de zon en is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. De volgende behandeling plannen we in met een interval die past bij jouw vorderingen.

Tijdens je menstruatie is het mogelijk om deze behandeling uit te voeren, mits je jezelf hier zelf prettig bij voelt. We willen je wel vragen een hulpmiddel te gebruiken om de menstruatie -inwendig- op te vangen.

Veelgestelde vragen

Wil je ongewenst haar weglaseren maar heb je nog vragen over bijvoorbeeld het laserapparaat waar wij gebruik van maken of de behandelingsduur? Bekijk hier de meest voorkomende vragen over laserontharing.

Doet de behandeling pijn?

Veel mensen denken bij het woord ‘laser’ aan pijn. Maar met de Soprano laser en haar ‘in-motion’ techniek is pijn verleden tijd. Er is wat warmte/hitte, prikkeling of tinteling te ervaren en wij zoeken soms wat de grens op maar wij werken nooit over de grens heen. Het is altijd in overleg met elkaar wat haalbaar is. Behandelingen worden altijd aangepast aan de desbetreffende persoon.

Gaat een laserbehandeling samen met de zon?

Bij een behandeling met de Soprano laser mag je 1 week voor en 1 week na de behandeling het te behandelen gebied niet aan de zon of een zonnebank blootstellen. Dit geldt ook voor bruiningsproducten.

Bij een behandeling met de GentleLase Pro mag je 6 weken voor en 6 weken na de behandeling het te behandelen gebied niet aan de zon of een zonnebank blootstellen. Indien je het gelaat en/of hals laat behandelen, verzoeken wij je om 4 weken voor en 4 weken na de laserbehandeling het gelaat en/of hals niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank. Dit geldt ook voor zelfbruiningsproducten.

Hoe bereid ik mij voor op een laserbehandeling?

Voor de eerste behandeling mag je 3 weken niet epileren, waxen of gebruikmaken van een ontharingscrème. Tussen de behandelingen door is dit ook niet toegestaan.

Het te behandelen gebied dien je 24 uur van tevoren te scheren, dit om extra irritatie van het gebied te voorkomen.

Op de dag van de behandeling dien je geen verzorgings-/bruiningsproducten, zoals bodycrème, foundation of deodorant te gebruiken op het te behandelen gebied (zowel voor als na de behandeling).

Tot slot mag je 1 week voor en 1 week na de behandeling het te behandelen gebied niet aan de zon of zonnebank blootstellen (bij behandeling met de Soprano laser). Dit geldt ook voor bruiningsproducten.

Ik heb elders eerdere laserbehandelingen gehad die niet voldoende aansloegen, waarom zou het bij jullie wel effect hebben?

Wij weten natuurlijk niet hoe er elders is behandeld. Het kan zijn dat de golflengte van onze lasers en onze behandelmethode wel aanslaat. Uit ervaring zien wij goede resultaten bij klanten die bijvoorbeeld van IPL naar ons zijn overgestapt.

Is een laserbehandeling geschikt voor alle huidtypen?

Ja, Smooth Laser Clinic werkt met de Soprano lasers en deze kan ieder huidtype behandelen. Het maakt niet uit of je een lichte huid of een donker getinte huid hebt want de laser richt zich op effectieve wijze op de eiwitten van de haarzaak en niet alleen op het pigment.

Is een laserbehandeling veilig?

Ja, een laserbehandeling is volledig veilig.
In tegenstelling tot andere apparaten werkt de Soprano ICE laser met een bewegende methode die ervoor zorgt dat de huid veilig en voorzichtig wordt opgewarmd tot een temperatuur waarbij de haarzak vernietigd wordt. Door de nauwkeurigheid van de laser is het onmogelijk dat zweet- of lymfeklieren in de huid worden beschadigd.

Is laser ontharen effectiever dan IPL?

IPL ontharen en laser ontharen zijn beide geschikte methodes om van ongewenste haargroei af te komen. Echter is er een groot verschil tussen deze twee behandelingen. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat laser ontharen vele malen effectiever is dan IPL ontharen. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een laserbehandeling bij Smooth Laser Clinic.

Kies voor Smooth Laser Clinic

Wij zijn ons er zeker van bewust dat het laseren van je bilnaad wat ongemakkelijk aan kan voelen. Je zult je bloot moeten geven, zodat we je op deze intieme zone kunnen behandelen met de laser. Onze specialisten doen er alles aan om jou op je gemak te stellen. Bij Smooth Laser Clinic ben je altijd verzekerd van professioneel opgeleid personeel en een pijnloze en effectieve laserbehandeling met de beste apparatuur.

 

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief en pijnloos onze ontharingsmethode is.

Melanie

Afspraak maken
whatsapp-logo