Het is normaal om rond de 100 haren per dag te verliezen. Deze groeien doorgaans ook weer aan. Maar zijn dit er regelmatig meer, dan spreek je van haaruitval. Haaruitval kan ontstaan door verschillende factoren zoals: stress, medicatie, infecties, schommelingen in hormonen, zwangerschap, bevalling, erfelijkheid, operaties of een (auto-immuun)ziekte. Het gebruik van hairextensions of strakke haardrachten kan ook voor haaruitval zorgen. 

Haaruitval noemen we alopecia. Er zijn verschillende vormen van alopecia of haaruitval. Onze behandeling XL Hair kan hierin uitkomst bieden. Hieronder gaan we de vormen van alopecia langs die goed te behandelen zijn.

Algemene informatie Fill 1
Alopecia
Haaruitval tegen gaan
De behandeling
Verwachting behandeling
Afspraak maken

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief en pijnloos onze ontharingsmethode is.

Laurien

Alopecia areata

Bij deze vorm van alopecia gaat het om een plaatselijke, lokale ontstekingsreactie rond de haarwortels. Deze ontsteking belemmert de haarwortels in hun functie, waardoor ze alleen nog misvormde haren produceren (die snel afbreken), of helemaal geen haren meer. De haarwortels gaan echter niet verloren. Zodra de ontstekingsreactie verdwijnt (soms na jaren), kan de haargroei terugkeren.

De precieze oorzaak van alopecia areata is onbekend. Factoren als een auto-immuunziekte, medicijnen, infecties, stress en erfelijkheid kunnen een rol spelen.

Alopecia traumatica

Deze vorm van haaruitval ontstaat door externe factoren, zoals het (vaak) stijlen, krullen of verven van het haar. Maar ook een ongeluk, verbranding of het vaak dragen van een te strak haarelastiek kunnen leiden tot alopecia traumatica. De haren beschadigen door de bovengenoemde factoren en breken af. Om toekomstig haarverlies te voorkomen, is het belangrijk om de externe factor die de haaruitval veroorzaakt te stoppen en te voorkomen voor in de toekomst.

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief en pijnloos onze ontharingsmethode is.

Jet

tijdelijk-xlhair-hairbooster-home
Alopecia androgenetica

Alopecia androgenetica is de meest voorkomende vorm van haaruitval. Dit is kaalheid volgens het mannelijke beharingpatroon. De haren vallen onder invloed van het mannelijk hormoon testosteron uit. Alopecia androgenetica begint bij mannen aan de voorkant, waarbij inhammen kunnen ontstaan, en later worden mannen kaal bovenop het hoofd. 

Ook vrouwen kunnen alopecia androgenetica krijgen. Dit gebeurt echter niet vaak. Dit type kaalheid bij vrouwen, waarbij de haren bovenop het hoofd dunner worden, heet ‘haarverlies volgens het vrouwelijk patroon’. Erfelijkheid speelt bij alopecia androgenetica waarschijnlijk een grote rol.

Afspraak maken
Trichotillomanie

Bij trichotillomanie trekt de persoon dagelijks (of bijna dagelijks) zijn/haar eigen haren uit. Dit gebeurt meestal op de schedel, wenkbrauwen of wimpers. Meestal gaat het om één bepaalde plek, waar vervolgens een kale plek ontstaat. Het uittrekken kan urenlang onbewust plaatsvinden.De stoornis komt vooral voor bij vrouwen, vaak op een jongere leeftijd. Oorzaken zijn trauma’s, stress, erfelijkheid en angststoornissen. Trichotillomanie valt onder een psychische aandoening.

laserkliniek-enschede

Ontdek de voordelen van Smooth Laser Clinic

Vakkundig personeel
Onze specialisten zijn medisch opgeleid en hebben veel ervaring
Gratis advies
Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek in ons behandelcentrum
Veilige apparaten
Onze lasers zijn van hoge kwaliteit en werken zeer effectief
Alle zorgverzekeringen
Sommige van onze behandelingen worden vergoed door ziektekostenverzekeraars

Alopecia diffusa

Bij Alopecia diffusa is de gehele hoofdhuid zichtbaar door uitgevallen haar. Een groter gedeelte van de haren bevindt zich in de rustfase dan normaal. De haaruitval vindt plaats over de hele hoofdhuid en niet, zoals bij alopecia areata, pleksgewijs. Alopecia diffusa kan ontstaan door ernstige ziektes met hoge koorts, medicatie, disfunctie van de schildklier en/of hypofyse, zwangerschap of overmatig contact met thallium (rattengif), vitamine A en retinoïden. 

Deze vorm van haaruitval is meestal tijdelijk en het haar groeit weer aan wanneer de oorzaak niet meer aanwezig is.

Telogeen effluvium

Bij telogeen effluvium stoppen de haren met groeien en gaan de haren over in de telogene fase (rustfase), waarna de haren vervolgens uitvallen. Er is sprake van een gelijkmatige verlies van het hoofdhaar, dat met name bij vrouwen vanaf het 30e levensjaar ontstaat. Factoren die telogeen effluvium kunnen veroorzaken zijn ernstige voedingstekorten, hormonen, medicatie, bevalling, koorts en ernstige ziektes.

XL Hair Behandlung

Behandeling om haaruitval tegen te gaan

XL Hair is een geschikte behandeling om haaruitval tegen te gaan. De hairbooster, vol met antioxidanten, aminozuren, groeifactoren en hyaluronzuur, voedt de haarfollikels lokaal en (re)activeert deze. XL Hair is geïndiceerd bij niet-verlittekende vormen van alopecia (zoals alopecia androgenetica en alopecia areata). Bij deze vormen van alopecia is XL Hair veelal succesvol zolang er nog haarfollikels aanwezig zijn en er geen duidelijke andere oorzaak is, zoals onderliggend lijden en/of medicijngebruik.

Weet je niet zeker of jouw vorm van haaruitval geschikt is voor onze hairbooster? Onze specialisten kunnen beoordelen of de behandeling zou kunnen slagen bij jou. Het uiteindelijke effect is moeilijk te voorspellen omdat dit per persoon verschillend is. De ervaring leert ons wel dat alle klanten die wij in ontvangst hebben genomen en de behandelingen hebben aangeraden tevreden zijn.

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief en pijnloos onze ontharingsmethode is.

Daniek

Welke voordelen kent de behandeling?

XL hair behandeling voor haarverbetering

teruggedraaid. Haaruitval kan je onzeker maken. Het succesvolle resultaat neemt deze onzekerheid weg en geeft weer een boost in het zelfvertrouwen. 

 • De behandeling is niet zo ingrijpend en kostbaar als een haartransplantatie.
 • De behandeling is niet schadelijk voor de haren, zoals wel het geval is bij hairextensions.
 • XL Hair is goed te combineren vóór en na een haartransplantatie. Zo vallen er minder geïmplanteerde haren uit en wordt er een optimaal resultaat behaald.
 • De behandeling is zo goed als pijnloos.

Voor wie is de behandeling XL Hair geschikt?

Voor de behandeling bij Smooth Laser Clinic hanteren we de volgende criteria:

 • Voor zowel mannen als vrouwen
 • Geschikt vóór of na een haartransplantatie
 • Bij alopecia androgenetica
 • Geschikt bij alopecia areata
 • Andere, niet verlittekende vormen van haaruitval (zie indicaties hierboven)
 • Er moeten nog haarfollikels aanwezig zijn in het behandelgebied

De behandeling is niet geschikt bij:

 • Inhammen
 • Verlittekende vorm van alopecia (Alopecia cicatricialis)
 • Andere contra-indicaties

In de volgende gevallen ben je (nog) niet toe aan een behandeling met XL Hair:

 • Als je allergisch bent voor een van de bestanddelen van de hairbooster
 • Bij wonden, een huidziekte of een infectie zoals een koortslip (herpes infectie) of een streptokokkeninfectie

Overleg met je behandelaar/arts als je behandeld wordt met immunosuppressiva of corticosteroïden, of wanneer je een auto-immuunziekte, diabetes type 1, acute reumatoïde artritis, aanhoudende angina pectoris of endocarditis hebt.

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief en pijnloos onze ontharingsmethode is.

Jet

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

XL Hair is een behandeling waarbij met behulp van een mesogun (apparaat met een fijne, dunne naald) een ‘hairbooster’, een injectievloeistof voor de hoofdhuid, in de haarfollikels wordt geïnjecteerd. 

De hairbooster voedt en activeert de haarfollikels. De hairbooster bevat een groot aantal actieve ingrediënten zoals (natuurlijk) hyaluronzuur, groeifactoren bFGF, aminozuren (glycine, foliumzuur, alanine), vitamine A, B, PP en H, vetzuren, antioxidanten (citroenzuur o.a.) en spoorelementen.

De hairbooster activeert de haarfollikels om weer gezonde haren te produceren waardoor het volume van het haar verbeterd wordt. Om een optimaal resultaat te kunnen behalen is het daarom belangrijk dat er nog haarfollikels aanwezig zijn in het te behandelen gebied.

hairbooster-xlhair
tijdelijk-xlhair-hairbooster-home

Op de dag van de behandeling met XL Hair moet je de haren wassen met de ScalpFit Shampoo, dit om de hoofdhuid goed te reinigen zodat de injectievloeistof zo optimaal mogelijk kan worden geïnjecteerd in de haarfollikel.

Van tevoren nemen we je medische informatie nog een keer door, zodat we eventuele contra-indicaties snel kunnen herkennen. Daarnaast maken we, uiteraard met toestemming, foto’s van het behandelgebied zodat we het resultaat zorgvuldig kunnen bijhouden in ons dossier. Met een meso injector of -gun wordt er een vloeistof met de benodigde voedingsstoffen ingebracht zodat de haarfollikels weer herstellen. De specialist werkt hierbij in baantjes van een halve centimeter. Het dunne naaldje van de injector bereikt een diepte van slechts maximaal 2 mm, waardoor je geen pijn ervaart tijdens de behandeling. Soms kunnen er kleine puntbloedinkjes ontstaan, maar de behandeling is niet gevoelig.

De behandelde huid mag de eerste 24 uur na de behandeling niet gereinigd of nat worden. De eerste 24 uren na de behandeling dien je het gebruik van gel, wax, mousse en andere haarverzorging op het behandelde gebied te vermijden. 

Het is belangrijk om het te behandelen gebied direct na de behandeling zo min mogelijk aan te raken. Dit in verband met de hygiëne. Je mag na de behandeling het te behandelen gebied voor 24 uur niet blootstellen aan de zon of zonnebank.

Hoge temperaturen, tenminste de eerste 24-36 uur na behandeling, dien je te vermijden, zoals te heet douchen (+40°C), jacuzzi, sauna en Hammam. Ook het zwemmen in open wateren en/of zwembaden is in die periode niet aan te raden.

Het is belangrijk om naast de behandeling onze geadviseerde producten te gebruiken. De AD Revitalix Shampoo is zeer geschikt voor dagelijks gebruik zowel tijdens de behandelperiode als daarna (minimaal 24 uur wachten). Revitalix bevat de actieve ingrediënten van XL Hair die het behandelresultaat blijvend ondersteunen. De Daily Care Hair haarspray bevat de actieve ingrediënten van XL Hair en wordt eenmaal per dag of 3 maal per week 2 maal per dag na het wassen op de hoofdhuid in gemasseerd.

De tarieven van de pakketten die we aanbieden voor XL Hair zijn altijd inclusief de 3 benodigde thuis verzorgingsproducten (AD Scalplift Shampoo, AD Revitalix Shampoo en Daily Care Hair hairspray)

Voor deze behandeling heb je geen doorverwijzing nodig van de huisarts. Voor zover bij ons bekend is, wordt deze behandeling niet vergoed door zorgverzekeraars, maar je kan dit voor de zekerheid altijd nagaan bij je eigen polis.

Er moeten actieve haarzakjes aanwezig zijn voor het slagen van de behandeling. Helaas kunnen we op inhammen niets bereiken. Enkel op de plekken waar haar groeit kunnen we dit versterken naar een vollere bos.

XL hair voor en na
Hair XL

Als je altijd al dun haar hebt gehad, kunnen we dit niet ineens dik maken door de behandeling. Het is echt een activatie van de haarfollikels dus het zorgt dat er weer meer haren groeien. 

XL Hair behandelingen kunnen niet tijdens het behandeltraject van een haartransplantatie worden uitgevoerd. Alleen hiervoor of na de haartransplantatie (dit dient ook met de betreffende uitvoerende arts te worden besproken). 

Na 4 en 6 maanden vindt een evaluatie plaats. We gaan hierbij de gemaakte foto’s van de afgelopen periode met elkaar vergelijken en we gaan evalueren wat het behaalde resultaat tot nu toe is. Mochten er veranderingen zijn in medicatie, voeding of andere belangrijke factoren, dan horen wij dit graag. Op deze manier kunnen wij het behandelplan bijstellen indien nodig. Het is belangrijk om te beseffen dat het echte resultaat na ongeveer 6 maanden te zien is. Hiervoor is geduld en tijd nodig. 

De behandelingen duren doorgaans 30 minuten, de intake zelf duurt ook 30 minuten.

Prijzen laserontharing

De prijs per laserbehandeling hangt af van het te behandelen gebied. We hebben de kosten voor laserontharing op een rijtje gezet, zodat je precies weet wat een laserbehandeling bij Smooth Laser Clinic kost.

Wat kun je verwachten na een XL Hair behandeling?

 • Stopt haaruitval
 • Stimuleert nieuwe haargroei
 • Voedt en activeert de haarfollikels
 • Verlengt de anagene of groeifase van het haar
 • Verkort de telogene of rustfase van het haar
 • Draait het proces van verschrompeling van haarfollikels terug (alopecia androgenetica)

Over het algemeen zijn er 8 behandelingen bij vrouwen nodig en 6 behandelingen bij mannen. De eerste 4 behandelingen dienen wekelijks plaats te vinden, en de resterende behandelingen kunnen eens per 2 weken plaatsvinden. In sommige situaties kunnen meer behandelingen nodig zijn.

Deze behandeling vraagt geduld. De meeste mensen ervaren na 4 à 5 behandelingen dat hun haar niet meer uitvalt. Na 6-9 weken zijn er vaak wat witte haartjes zichtbaar (een goed teken!). Pas na 6 maanden kan er echt goed en objectief beoordeeld worden hoeveel nieuwe haargroei er daadwerkelijk is ontstaan. De levenscyclus van een haarfollikel is 3 maanden en het kost tijd voordat nieuw geproduceerde haren zijn uitgegroeid en zichtbaar worden.

Nadat de kuur van behandelingen is gedaan, zal dit in de meeste gevallen voor permanente duur zijn. Soms is het nodig om een onderhoudsbehandeling in te plannen, maar dit verschilt per persoon. Hoe vaak kan ook verschillen. Maar als de behandelingen worden ondergaan in de juiste frequentie en de thuisproducten op de juiste manier worden gebruikt, dan verwachten we mooie resultaten!

Kies voor Smooth Laser Clinic

Wil je haaruitval tegengaan? Kies dan voor Smooth Laser Clinic. Onze specialisten doen er alles aan om jou op je gemak te stellen. Bij Smooth Laser Clinic ben je altijd verzekerd van professioneel opgeleid personeel en een pijnloze en effectieve behandeling met de beste apparatuur.

Boek nu direct een afspraak. Neem contact met ons op en onze specialisten beantwoorden alle vragen die je hebt. Onze specialisten staan voor je klaar. Je hebt de mogelijkheid om bij Smooth Laser Clinic voor elke behandeling apart te betalen of om een pakket af te sluiten.

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Onze laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief en pijnloos onze ontharingsmethode is.

Daniek
Afspraak maken
whatsapp-logo