Heb jij huidproblemen of vragen over de beste behandelingen om een gezonde huid te krijgen en te houden? Neem contact op met onze huidtherapeut en krijg een advies op maat.

Algemene informatie Fill 1
Waarom huidtherapie
Wat doet een huidtherapeut?
Onze werkwijze
Afspraak maken

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Daniek

Waarom huidtherapie?

Met een huidtherapeut kun je aan de slag om bepaalde huidaandoeningen te laten analyseren en aan te pakken. Elke huid is daarbij uniek. De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en kan veel verschillende aandoeningen hebben. Al dan niet aangeboren als ontwikkeld op basis van hormonen, medicijnen of ouderdom. Inmiddels zijn er bijna twee miljoen mensen in Nederland die een huidaandoening hebben en die daarvoor een huidtherapeut raadplegen. De huidtherapeut leert je vervolgens om om te gaan met bepaalde huidaandoeningen, hoe je eventuele verergering kunt voorkomen en hoe je ermee om kunt gaan.

Huidaandoeningen komen in allerlei soorten en maten waar de huidtherapeut mee aan de slag kan gaan. Denk aan huidverkleuringen zoals donkere pigmentvlekken, jeuk door rode bultjes of andere huidaandoeningen zoals een rode huid door rosacea.

Een huidaandoening kan opvallen en daarom voor onzekerheid zorgen. Zelfs als het niet in je gezicht zit, kun je je er alsnog druk over maken. Niemand wil onzeker zijn of zich bewust zijn van een ander aangezicht. Een huidtherapeut kan daarom ook helpen bij het omgaan met een huidaandoening.

Een huidtherapeut is een paramedicus gespecialiseerd in aandoeningen van de huid. Een paramedicus is een persoon die geen arts of tandarts is, maar wel medische behandelingen uitvoert. Een huidtherapeut analyseert verschillende aandoeningen en zal hiervoor een oplossing proberen aan te dragen.

Iedereen kan bij de huidtherapeut aankloppen voor hulp. Je kunt doorverwezen worden vanuit een behandelend arts, bijvoorbeeld in het geval van brandwonden en de littekens ervan of indien je erge acne hebt. Daarnaast zal een huidtherapeut veel cosmetische huidaandoeningen proberen op te lossen. Sommige behandelingen, bijvoorbeeld littekens in het gezicht of rode bloedvaatjes kunnen met behulp van een laser behandeling aangepakt worden.

Welke behandeling het beste bij jouw aandoening past, kan pas bepaald worden na een huidanalyse. Bij Smooth Laser Clinic werken wij met een vrijblijvend intakegesprek met daarin een gratis huidanalyse. Hierdoor weet je bij onze klinieken direct wat wij en onze huidtherapeuten voor jouw huid en aandoening kunnen betekenen.

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Meike

Wat doet een huidtherapeut?

Een huidtherapeut voert praktische behandelingen uit zoals lichtterapie, peelings en laserbehandelingen. Huidtherapie is in sommige gevallen een aanvulling op de dermatoloog. Uiteraard kun je ook zonder dermatoloog naar een huidtherapeut. Bij Smooth Laser Clinic werken gecertificeerde huidtherapeuten die jou kunnen helpen met huidtherapie om huidaandoeningen aan te pakken. Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Maak direct een afspraak en ontvang tijdens het vrijblijvende intakegesprek een gratis huidanalyse. Op die manier leren wij jou en je huid beter kennen en kun jij ook onze huidtherapeut leren kennen.

We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt ‘wat is huidtherapie?’ Huidtherapie is de behandeling die je ontvangt voor jouw huidaandoening waarbij een huidtherapeut jou van advies voorziet. Daarnaast kunnen we kijken of wij jouw huidaandoening kunnen verminderen. In het geval van bijvoorbeeld littekens in het gezicht, kunnen we kijken of onze zeer huidvriendelijke en professionele lasers deze wat kunnen verminderen.

Afspraak maken

Een huidaandoening kan ontzettend vervelend zijn. Wij denken daarom graag met je mee over een passende oplossing en goede huidtherapie voor jouw situatie. Meestal komen mensen bij onze klinieken met één van de volgende huidaandoeningen: denk aan huidaandoeningen zoals acne en de daarbij vaak voorkomende littekens. Huidaandoeningen die door de huidtherapeut beoordeeld worden en waar we een passende oplossing voor proberen te vinden samen. Je kunt ook met overbeharing bij de huidtherapeut aankloppen. Gelukkig kunnen wij deze haarzakjes permanent vernietigen met onze laser behandelingen. Je kunt ook afwijkend pigment hebben, dat lichte of juist donkere vlekken op je huid maakt. Dat kan door ouderdom, overmatig zonlicht of hormoonschommelingen komen. Een huidtherapeut kan ook helpen bij vaatproblemen of oedeem.

Wat kost huidtherapie?

Huidtherapie is een breed begrip en daarmee ook een ontzettend breed werkveld. In sommige gevallen wordt huidtherapie vergoed door je zorgverzekeraar. Of je een vergoeding ontvangt vanuit jouw verzekeraar is afhankelijk van meerdere factoren. Dit hangt af van jouw verzekering en aanvullende polis. Bovendien is het vaak een eis dat de huidtherapeut dan lid is van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

Uiteraard kunnen we je helpen met het uitzoeken wat jouw verzekering eventueel zou kunnen vergoeden. Neem contact met ons op als je vooraf al vragen hebt over de tarieven, behandelmethodes en het aantal behandelingen dat je nodig hebt. Onze huidtherapeut geeft je graag alle informatie die je nodig hebt, zodat je een goede beslissing kan maken voor jouw situatie.

Ontdek de voordelen van Smooth Laser Clinic

Deskundig personeel
Onze specialisten zijn medisch geschoold en hebben veel ervaring
Gratis advies
Plan een gratis en vrijblijvende intake in bij één van onze klinieken
Veilige apparatuur
Onze lasers zijn van hoge kwaliteit en werken zeer effectief
Alle zorgverzekeraars
Een deel van onze behandelingen wordt vergoed door verzekeraars

Onze werkwijze

Bij Smooth Laser Clinic werken alleen gecertificeerde huidtherapeuten die je graag helpen met jouw huidprobleem. Tijdens een intake voor huidverbetering kan je het volgende verwachten:

01
Kennismaking

Onze huidtherapeuten heten je graag welkom in één van onze klinieken en noteren enkele persoonlijke gegevens.

02
Screening

De aandoening of het huidprobleem wordt bekeken en de verwachtingen worden besproken.

03
Anamnese

Er wordt gevraagd naar je medische anamnese. Denk hierbij aan medicijngebruik, allergieën, leefstijl en eerdere behandelingen of therapieën.

04
Advies

Je krijgt vrijblijvend een behandelplan op maat aangeboden en de huidtherapeut geeft je optioneel ook product advies.

Tarieven
huidbehandelingen

De prijs per huidbehandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. De kosten van couperose verwijderen hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet zodat je precies weet wat een behandeling kost bij Smooth Laser Clinic.

Smooth Laser Clinic is jouw huidtherapeut

Bij Smooth Laser Clinic werkt een team van gespecialiseerde en gecertificeerde huidtherapeuten. Zij verzorgen verschillende behandelingen, van permanent laser ontharen tot het verminderen van huidaandoeningen. Bij onze klinieken ben je dus aan het juiste adres voor hulp en advies voor jouw huidaandoening. Maak direct een afspraak en tijdens het vrijblijvende intakegesprek ontvang je direct een gratis huidanalyse.

Afspraak maken

Zo weet je ook wat je wel of niet kunt gebruiken of doen om jouw huid in topconditie te krijgen en te houden. Welke aandoening je ook hebt en waar deze zich ook bevindt op je lichaam. Aankloppen bij onze klinieken is altijd een eerste goede stap tot een oplossing! Heb je nog vragen over de mogelijkheden of behandelmethodes? Wil je eerst overleggen en je situatie aan ons voorleggen? Neem dan vooral contact met ons op voor een advies op maat.

Veelgestelde vragen

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om couperose te verwijderen? Bekijk hier de meest voorkomende vragen over couperose verwijderen.

Hebben jullie veel ervaring op het gebied van huidverbetering?

Het team van Smooth Laser Clinic bevat uitsluitend medisch geschoold personeel. Hierdoor weet je zeker dat jouw huidbehandeling altijd door een gecertificeerde huidtherapeut wordt uitgevoerd. Onze specialisten doen in het vakgebied ruime ervaring op en volgen daarnaast ook regelmatig trainingen en cursussen. 

Hoe kan ik mijn huid het beste verzorgen?

Dagelijkse reiniging en hydratatie is zeer belangrijk. Ook adviseren we om voldoende water te drinken, te zorgen voor genoeg slaap en je huid te beschermen tegen de zon. 

Daarnaast zijn er verschillende behandelingen om jouw huid weer stralend en egaal te krijgen, elk met een ander effect. Dit zijn bijvoorbeeld peelings, skinboosters en huidbehandelingen met een laser. Ook als jouw huid er al goed uitziet kan een huidbehandeling helpen deze er nóg beter en egaler uit te laten zien. Een huidbehandeling verbetert namelijk de gehele huidstructuur en laat deze weer stralen! 

Ik heb erg veel huidirritaties, kunnen jullie dan wel laseren?

Ook met scheerirritaties kunnen wij gewoon laseren. Het kan zijn wanneer er veel irritaties aanwezig zijn dat het laseren wat gevoeliger is. Met open wondjes laseren wij echter niet. Deze moeten we dan even ontzien.

Is een laserbehandeling veilig?

Ja, een laserbehandeling is volledig veilig.
In tegenstelling tot andere apparaten werkt de Soprano ICE laser met een bewegende methode die ervoor zorgt dat de huid veilig en voorzichtig wordt opgewarmd tot een temperatuur waarbij de haarzak vernietigd wordt. Door de nauwkeurigheid van de laser is het onmogelijk dat zweet- of lymfeklieren in de huid worden beschadigd.

Gratis huidintake

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Kimberly
Afspraak maken
whatsapp-logo