Wil je jouw acne littekens laten verwijderen? In onze klinieken helpen we je graag!

Algemene informatie Fill 1
Hoe ontstaan littekens?
De behandeling
Onze werkwijze
Afspraak maken

Gratis intakegesprek & huidanalyse

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Annemiek

Hoe ontstaan acne littekens?

Acne of puistjes zijn erg vervelend, extra vervelend als er door acne littekens zijn ontstaan. Acne littekens ontstaan vaak in je gezicht, je hals of op de rug en vooral in de tienerjaren. Maar het kan zomaar zijn dat je hier langer last van houdt. Je herkent acne aan mee-eters, rode bultjes en in sommige gevallen kunnen er flinke ontstekingen ontstaan. Deze zorgen er op langere termijn voor dat je littekens door acne krijgt op de plekken waar eerst acne zat. Oppervlakkig wondjes zorgen er niet voor dat je acne littekens krijgt, helaas zijn het de diepliggende wondjes die dit veroorzaken.

We begrijpen heel goed dat dit vervelend is en dat je terug wilt naar die mooie stralende huid, zonder acne en zonder littekens. Gelukkig is acne littekens laseren heel makkelijk. Je kunt acne en de littekens natuurlijk goed verbergen met make-up. Misschien vermijd je net dat feestje of kom je wat minder buiten omdat je zwaar acne hebt of dat er lelijke littekens zijn ontstaan. Dat kan echt niet de bedoeling zijn. Verder kan acne en de littekens op een gegeven moment echt pijn gaan doen.

Met een pijnloze en effectieve laserbehandeling bij ons in de kliniek kunnen we je goed helpen en je definitief van de pijnlijke plekken en littekens af laten komen. Bij acne raken de talgklieren van de huid verstopt. Hierna wordt de huid rood en krijg je ontstekingen. Vooral komt dit veel voor in het gezicht. De klieren produceren teveel talg en hierdoor raken de poriën verstopt. Meestal verdwijnt de ontsteking na enkele dagen en wordt de roodheid minder, maar het kan wel gebeuren dat er een litteken achterblijft. Vooral wanneer de ontsteking wat dieper in de huid heeft gezeten kan er een litteken met een ‘putje’ achterblijven.

Het vervelende van acne is, de bultjes en rode plekken die ontstaan tijdens de ontstekingen. Maar zoals beschreven kan het dus ook gebeuren dat je huidoneffenheden krijgt en littekens aan de acne overhoudt. Dit kan bij iedereen voorkomen, bij jonge mensen, ouderen, mannen en vrouwen. Hoe dan ook, het is vrijwel altijd vervelend en storend. Wij bij Smooth Laser Clinic begrijpen dat en willen je hier graag af helpen, dat kan door acne littekens bij ons met laser te laten behandelen.

acne-littekens-verwijderen

Gratis intakegesprek & huidanalyse

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Marlin

Hoe werkt een behandeling om acne littekens te verwijderen?

De beste acne behandeling is niets doen. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan en is het erg lastig om van acne af te blijven. Knijpen en krabben zijn helaas aan orde van de dag en daardoor kun je acne littekens krijgen. De acne behandeling begint bij ons in de kliniek met een vrijblijvend intakegesprek. Onze gespecialiseerde huidtherapeut gaat met je in gesprek en maakt een analyse van je huid.

We bespreken hoe je nu de huid verzorgt en uiteraard kun je vragen aan ons stellen over de behandeling tegen de acnelittekens. Samen met jou stellen we een compleet behandelplan op, we letten hierbij uiteraard op jouw type huid en de mate van acne littekens die je hebt. We gaan er alles aan doen om de littekens zoveel mogelijk te verminderen. De acne behandeling wordt helemaal op jouw huidconditie ingesteld.

Om een effectieve behandeling uit te kunnen voeren tegen acne littekens, moet de acne zelf helemaal achter de rug zijn. Er mogen geen puistjes en rode plekken meer aanwezig zijn. Is dat het geval, dan kunnen we de acne littekens met laser gaan behandelen. Met de geavanceerde lasers in onze kliniek is het mogelijk om de littekens minder diep en minder zichtbaar te maken.

De laser maakt het mogelijk om de oppervlakkige huidlagen te verwijderen. Deze maakt zo plaats voor nieuwe huid en zorgt ervoor dat de huid zichzelf verjongt. Met de acne behandeling worden littekens hiermee minder zichtbaar, soepeler en gladder. Als je wilt weten weten wat de prijzen zijn van een laserbehandeling voor acne littekens verwijderen, dan verwijzen we je graag naar onze tarieven pagina. Hier vind je alle tarieven die wij hanteren terug. Twijfel niet langer over de acne behandeling en vraag vandaag nog een gratis intakegesprek aan. Doorlopen met acne littekens is niet nodig. We staan klaar om je te helpen en te ondersteunen!

Wordt een behandeling tegen acne littekens vergoed?

Een behandeling tegen acne littekens wordt in veel gevallen vergoed door de verzekeraar. De hoogte van de vergoeding is uiteraard afhankelijk van je zorgverzekeraar en je polis. Neem voor meer informatie hierover contact op met je eigen zorgverzekeraar. Wij werken met de beste apparatuur die er op de markt beschikbaar is. Verder hebben wij de best opgeleide huidtherapeuten in dienst. Hierdoor hebben wij een goede naam opgebouwd bij diverse zorgverzekeraars. We helpen je uiteraard om te kijken of jouw acne behandeling door jouw zorgverzekeraar vergoed wordt. Vraag onze huidtherapeuten hiervoor vooral om advies.

Ontdek de voordelen van Smooth Laser Clinic

Deskundig personeel
Onze specialisten zijn medisch geschoold en hebben veel ervaring
Gratis advies
Plan een gratis en vrijblijvende intake in bij één van onze klinieken
Veilige apparatuur
Onze lasers zijn van hoge kwaliteit en werken zeer effectief
Alle zorgverzekeraars
Een deel van onze behandelingen wordt vergoed door verzekeraars

Onze werkwijze

Bij Smooth Laser Clinic hanteren we de volgende werkwijze om het beste resultaat te behalen en jouw acne littekens te verwijderen.

01
Intakegesprek

In een vrijblijvend intakegesprek voorziet onze huidtherapeut je van alle informatie over jouw huidprobleem.

02
Voorbereiding

De acne moet helemaal achter de rug zijn voor het behandelen van de acne littekens. Ook dien je 4 weken van tevoren de zon/zonnebank te vermijden. Zorg ervoor dat je gezicht schoon is en alle make-up verwijderd is. Controleer eventueel of jouw behandeling vergoed kan worden door de zorgverzekeraar.

03
De behandeling

De laser verwijdert de oppervlakkige huidlagen zodat de huid zichzelf verjongt. De acne littekens worden zo minder zichtbaar, soepeler en gladder.

04
Na de behandeling

Gebruik de eerste 4 uur na de behandeling geen make-up of andere huidverzorging. Stel het behandelde gebied 4 weken na de behandeling niet bloot aan de zon of zonnebank. Indien je aanvullend verzekerd bent kan je eventueel jouw behandeling declareren bij jouw zorgverzekeraar.

Tarieven
huidbehandelingen

De prijs per laserbehandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. De kosten van het verwijderen van acne littekens met behulp van een laser hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet zodat je precies weet wat een laserbehandeling kost bij Smooth Laser Clinic.

Kies voor Smooth Laser Clinic

We willen je graag beter leren kennen tijdens het intakegesprek, tevens kun je tijdens dit gesprek ons ook beter leren kennen. We kunnen je meer over de acne behandeling vertellen en de te verwachten resultaten van behandeling voor het verwijderen van acne littekens. Eventuele vragen die je hebt over het laseren kunnen we direct beantwoorden. Maak direct een afspraak met ons en ervaar zelf het gemak van een pijnloze en effectieve acne behandeling. We plannen graag een afspraak met je in bij een van onze klinieken.

Wil je weten of jouw acne littekens verwijderd kunnen worden en hoeveel acne behandelingen je dan nodig zou hebben?

Neem dan contact met ons op, alle vragen die je hebt kun je aan onze huidspecialisten stellen. Neem hiervoor contact met ons op via telefoon of vul het online contactformulier in. Blijf niet langer lopen met de storende littekens als gevolg van acne, neem zo snel mogelijk met ons contact op en we gaan er samen met jou wat aan doen! Met een acne behandeling kun jij zonder zorgen en zonder make-up weer genieten van een litteken vrij gezicht, hals, rug of op welke plaats op je lichaam je de acne littekens ook wilt verwijderen.

 

Veelgestelde vragen

Wil jij jouw acne littekens laten verwijderen, maar heb je nog vragen over de behandeling, onze klinieken of een andere dringende vraag? Bekijk de meest gestelde vragen hieronder of neem contact met ons op.

Hebben jullie veel ervaring op het gebied van huidverbetering?

Het team van Smooth Laser Clinic bevat uitsluitend medisch geschoold personeel. Hierdoor weet je zeker dat jouw huidbehandeling altijd door een gecertificeerde huidtherapeut wordt uitgevoerd. Onze specialisten doen in het vakgebied ruime ervaring op en volgen daarnaast ook regelmatig trainingen en cursussen. 

Hoe kan ik mijn huid het beste verzorgen?

Dagelijkse reiniging en hydratatie is zeer belangrijk. Ook adviseren we om voldoende water te drinken, te zorgen voor genoeg slaap en je huid te beschermen tegen de zon. 

Daarnaast zijn er verschillende behandelingen om jouw huid weer stralend en egaal te krijgen, elk met een ander effect. Dit zijn bijvoorbeeld peelings, skinboosters en huidbehandelingen met een laser. Ook als jouw huid er al goed uitziet kan een huidbehandeling helpen deze er nóg beter en egaler uit te laten zien. Een huidbehandeling verbetert namelijk de gehele huidstructuur en laat deze weer stralen! 

Hoelang duurt een behandeling?

De behandelduur is afhankelijk van het te behandelen gebied. Onze kortste behandelingen van bijvoorbeeld beide oksels of de bakkebaarden duren 15 minuten. Een grotere lichaamszone, bijvoorbeeld de gehele benen laseren, duurt ongeveer een uur.

Hoeveel laserbehandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er tussen de 8 tot 10 behandelingen nodig. Er is geen standaard aantal behandelingen: ieder mens, iedere huid en iedere haargroei is anders en wij zullen ervoor zorgen dat het ontharingstraject optimaal verloopt voor jou.

Is een laserbehandeling veilig?

Ja, een laserbehandeling is volledig veilig.
In tegenstelling tot andere apparaten werkt de Soprano ICE laser met een bewegende methode die ervoor zorgt dat de huid veilig en voorzichtig wordt opgewarmd tot een temperatuur waarbij de haarzak vernietigd wordt. Door de nauwkeurigheid van de laser is het onmogelijk dat zweet- of lymfeklieren in de huid worden beschadigd.

Wat kosten de laserbehandelingen?

Bekijk onze tarieven.

Gratis intakegesprek & huidanalyse

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Laurien

Onze klinieken in Enschede en Zwolle

Smooth Laser Clinic verwelkomt je graag in één van onze klinieken. Op dit moment zijn we te vinden in Enschede en Zwolle. Daarnaast hebben we ook een kliniek in de Duitse stad Keulen.

Over ons
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Dermalux LED
In onze klinieken staat hoogwaardige en professionele apparatuur, waaronder de Soprano Titanium laser
Afspraak maken
whatsapp-logo