Het kan ontzettend lastig zijn om zelf je schouders te ontharen met bijvoorbeeld een scheermes. De schouders zie je vanuit je eigen oogpunt niet heel vaak, maar toch kan het zomaar zijn dat andere mensen deze wel zien en je er op wijzen dat er beharing op de schouders zit. Als je van deze ongewenste haargroei af wilt, dan kan laseren voor een permanente oplossing zorgen.

Het grote voordeel van laserontharing is dat het veel tijd en moeite scheelt. Onze specialisten zorgen voor een mooi resultaat en je hoeft niet meer thuis een partner in te schakelen om te helpen bij het ontharen. Laserontharing is een veilige, effectieve en snelle methode om van de (over)beharing op de schouders af te komen.

Algemene informatie Fill 1
Schouders ontharen
Behandelwijze
Onze werkwijze
Schouders met de rug laseren

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Daniek

Kan ik mijn schouders laten ontharen?

Als je van ongewenste lichaamsbeharing op de schouders af wilt, kun je bij Smooth Laser Clinic goed terecht. Doorgaans zien we dat vooral bij mannen dit een plek is waar ze graag van de haren af willen komen. Vrouwen die dit gebied permanent willen ontharen zijn uiteraard ook van harte welkom bij ons. 

Hoe werkt het ontharen van de schouders?

Je schaamstreek laten laseren bij Smooth Laser Clinic staat garant voor een pijnloze en effectieve laserbehandeling met de Soprano Titanium

Onder het laseren van de schouders valt bij ons alleen het gedeelte van het schoudergewricht en een gedeelte van de bovenarmen (tot het mouwtje van een kort T-shirt ongeveer). Wil je je schouderbladen laten laseren, dan valt dit bij ons onder de categorie bovenrug laseren.

Over het algemeen worden de eerste 4 behandelingen op de schouders met de Soprano Titanium uitgevoerd. Daarna behandelen we met de GentleLase Pro. Dit is een gemiddelde, het kan zijn dat we bij jou eerder of later met de GentleLase Pro starten. Of helemaal niet wanneer je te donker huidtype hebt.

De behandelingen worden om de 8 weken uitgevoerd en gemiddeld zijn er 8-10 behandelingen nodig. Wanneer de haren steeds langer wegblijven wordt de interval steeds wat verlengd; we laten er meer tijd tussen zitten. Wanneer het gewenste resultaat is bereikt kan het zijn dat er soms een onderhoudsbeurt noodzakelijk is. Er kunnen namelijk in de loop van de tijd slapende haarzakjes actief worden.

Laseren is een vorm van ontharen waarbij de haren op de schouders definitief worden verminderd. Tijdens een laserontharing behandeling worden de haren vernietigd door deze bij de bron aan te pakken, namelijk het haarzakje. Met een laserapparaat wordt er een zeer krachtige lichtstraal uitgezonden.

Dit laserlicht is zo ontwikkeld en afgesteld dat het alleen wordt opgenomen door het pigment van het haar. Het haar geleid vervolgens het laserlicht naar het haarzakje waardoor deze wordt vernietigd.

Laser ontharen is door middel van een laserbehandeling dus een goede oplossing als je af wilt komen van ongewenste haargroei. Met laser ontharen ben je definitief van onwelkome haren af op je lichaam. Bij Smooth Laser Clinic ben je aan het juiste adres voor het ontharen via laser.

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Esmee

Hoe gaat de behandeling?

Het te behandelen gebied dient 24 uur voor de laserontharing schoon en geschoren te zijn. Alleen scheren is hierbij toegestaan, waxen en epileren van de schouders dus niet.

Daarnaast is het belangrijk om 6 weken vóór, tijdens en 6 weken ná het behandeltraject (met de GentleLase Pro) de zon, zonnebank en de zelfbruiner zoveel mogelijk te vermijden. In het geval van de Soprano Laser is dit 1 week voor en na. Bovendien is het belangrijk dat warmtebronnen zoals heet douchen/baden, sauna en (intensief) sporten vermeden worden 48 uur na de behandeling.

Werkwijze schouders laseren
schouders-laseren

Voordat we beginnen met de behandelingen wordt je medische informatie nogmaals doorgesproken. Mochten er veranderingen zijn in medicatie of andere bijzonderheden dan horen wij dit graag van je, zodat wij hier rekening mee kunnen houden en het behandelplan eventueel kunnen bijstellen indien nodig.

Indien er geen bijzonderheden zijn gaat de laserspecialist allereerst het te behandelen gebied aftekenen met een potlood, en zullen eventuele resterende haartjes worden geschoren. Indien we de haren opnieuw willen evalueren, geeft de huidspecialist aan dat je de haren in het behandelgebied mag laten staan voor de volgende behandeling. De laserspecialist werkt alle behandelvakjes één voor één af met de laser. Het laserapparaat wordt ingesteld op jouw huidtype en behandelstatus.

Tijdens de behandeling kan je warmte en prikjes voelen: dit trekt gelukkig weer snel weg. Uiteraard houden we rekening met je persoonlijke pijngrens en kunnen we tussen de behandeling door pauzes nemen.

Na de laserbehandeling dien je voorzichtig om te gaan met de zon en is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. De volgende behandeling plannen we in met een interval die past bij jouw behandelstatus.

Afspraak maken
schouders-laten-laseren

Ontdek de voordelen van Smooth Laser Clinic

Deskundig personeel
Onze specialisten zijn medisch geschoold en hebben veel ervaring
Gratis advies
Plan een gratis en vrijblijvende intake in bij één van onze klinieken
Veilige apparatuur
Onze lasers zijn van hoge kwaliteit en werken zeer effectief
Alle zorgverzekeraars
Een deel van onze behandelingen wordt vergoed door verzekeraars

Onze werkwijze

Bij Smooth Laser Clinic hanteren we de volgende werkwijze om het beste resultaat te behalen uit jouw laserontharing.

01
Intakegesprek

In een vrijblijvende intake legt de specialist alles uit over laser ontharen. Na afloop van het intakegesprek kan je een gratis proefbehandeling ondergaan bij één van je oksels.

02
Voorbereiding laserontharing

Het te behandelen gebied dient 24 uur voor de laserontharing schoon en geschoren te zijn. Alleen scheren is hierbij toegestaan, waxen en epileren dus niet.

03
De laserbehandeling

De laserspecialist tekent het te behandelen gebied af en werkt alle behandelzones één voor één af met de laser. Het laserapparaat wordt ingesteld op jouw huidtype en behandelstatus.

04
Na de behandeling

Na de laserbehandeling dien je voorzichtig om te gaan met de zon en is het belangrijk om je huid goed te verzorgen.

Combineren voor het beste resultaat

Hoe werkt een laserbehandeling

Veel mannen combineren de schouders laseren met de rug. Dit bieden we ook voor een aantrekkelijk combinatietarief aan.

Wanneer we met de GentleLase Pro werken, dien je zoals we eerder schreven 6 weken voor en na de behandeling de zon te vermijden met het behandelde gebied. Hier moet je wel rekening mee houden als je in de zomer komt laseren. Maar de schouders zijn gelukkig wel een gebied dat je met een T-shirt gemakkelijk kunt bedekken. Draag je graag een hemd of tanktop, dan kan een deel van de bovenarm wel in de zon komen, we raden je aan om hier rekening mee te houden tijdens en na de behandeling.

Er zijn voor het laseren van de schouders zowel pakketten als losse behandelingen mogelijk. Bij pakketten krijg je 10% korting als je kiest voor voorafbetaling. De behandelingen duren ongeveer 20 minuten.

Veelgestelde vragen

Wil je ongewenst haar weglaseren maar heb je nog vragen over bijvoorbeeld het laserapparaat waar wij gebruik van maken of de behandelingsduur? Bekijk hier de meest voorkomende vragen over laserontharing.

Als ik na mijn laserbehandelingen zwanger raak, komen dan alle haren weer terug?

Het kan zijn dat er door de zwangerschap wat slapende haarzakjes actief worden. Dit is per persoon en per zwangerschap verschillend. Het kan dus zo zijn dat er enkele haren teruggroeien, maar dit hoeft geen reden te zijn om te wachten met een laserbehandeling.

Ben ik na een laserbehandeling voor altijd van mijn haren af?

Helaas is een vermindering van 100% is niet realistisch i.v.m. de slapende haarzakjes die geactiveerd kunnen worden. Hier hebben wij helaas geen invloed op.
Het effect is afhankelijk van het haartype en de hormoonhuishouding van het lichaam. In veel gevallen kan de beharing tussen de 80% en 95% verminderen.

Het te verwachten resultaat in combinatie met haartype/huidtype:
·      Bij zwarte tot donker gepigmenteerde haren is 80% – 95% haarreductie haalbaar
·      Indien het haar donkerblond is, wordt het percentage haarreductie minder: namelijk 70%
·      Bij rode of blonde haren zal de reductie rond de 40% liggen
·      Een grijze (witgrijze haar) heeft 0 % slagingskans
·      Is de haar grijs gepigmenteerd? (dus bevat het nog pigment?) Dan heb je nog enige kans op slagen, maximaal 40%

Daarnaast is de groeifase is de enige fase waarin een haar effectief kan worden behandeld met de laser. Daarom zijn er altijd meerdere behandelingen nodig.

Doet de behandeling pijn?

Veel mensen denken bij het woord ‘laser’ aan pijn. Maar met de Soprano laser en haar ‘in-motion’ techniek is pijn verleden tijd. Er is wat warmte/hitte, prikkeling of tinteling te ervaren en wij zoeken soms wat de grens op maar wij werken nooit over de grens heen. Het is altijd in overleg met elkaar wat haalbaar is. Behandelingen worden altijd aangepast aan de desbetreffende persoon.

Gaat een laserbehandeling samen met de zon?

Bij een behandeling met de Soprano laser mag je 1 week voor en 1 week na de behandeling het te behandelen gebied niet aan de zon of een zonnebank blootstellen. Dit geldt ook voor bruiningsproducten.

Bij een behandeling met de GentleLase Pro mag je 6 weken voor en 6 weken na de behandeling het te behandelen gebied niet aan de zon of een zonnebank blootstellen. Indien je het gelaat en/of hals laat behandelen, verzoeken wij je om 4 weken voor en 4 weken na de laserbehandeling het gelaat en/of hals niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank. Dit geldt ook voor zelfbruiningsproducten.

Hoe bereid ik mij voor op een laserbehandeling?

Voor de eerste behandeling mag je 3 weken niet epileren, waxen of gebruikmaken van een ontharingscrème. Tussen de behandelingen door is dit ook niet toegestaan.

Het te behandelen gebied dien je 24 uur van tevoren te scheren, dit om extra irritatie van het gebied te voorkomen.

Op de dag van de behandeling dien je geen verzorgings-/bruiningsproducten, zoals bodycrème, foundation of deodorant te gebruiken op het te behandelen gebied (zowel voor als na de behandeling).

Tot slot mag je 1 week voor en 1 week na de behandeling het te behandelen gebied niet aan de zon of zonnebank blootstellen (bij behandeling met de Soprano laser). Dit geldt ook voor bruiningsproducten.

Hoe verloopt een laserbehandeling met de Soprano of GentleLase laser?

Om te beginnen controleert één van onze specialisten het gebied dat je wilt laten behandelen. Er wordt gekeken of er huidbeschadigingen, pigmentaties en te lange haren aanwezig zijn.
Vervolgens worden er vakken van ongeveer 10 cm bij 10 cm afgetekend waarbinnen gelaserd gaat worden.

Op dit gebied wordt een speciaal ontwikkelde gel aangebracht welke verkoelend werkt en een betere geleiding tot stand brengt.

Ieder vak wordt in een korte periode met een bewegende methode gelaserd.

Na de behandeling wordt de gel verwijderd en wordt de huid ingesmeerd met een verzachtende gel.

Hoelang duurt een behandeling?

De behandelduur is afhankelijk van het te behandelen gebied. Onze kortste behandelingen van bijvoorbeeld beide oksels of de bakkebaarden duren 15 minuten. Een grotere lichaamszone, bijvoorbeeld de gehele benen laseren, duurt ongeveer een uur.

Hoeveel laserbehandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er tussen de 8 tot 10 behandelingen nodig. Er is geen standaard aantal behandelingen: ieder mens, iedere huid en iedere haargroei is anders en wij zullen ervoor zorgen dat het ontharingstraject optimaal verloopt voor jou.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

Niet alle ongewenste haren kunnen in één keer worden vernietigd. De haren moeten in de groeicyclus zitten om definitief verwijderd te kunnen worden. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden, moet je meerdere behandelingen nemen om de ongewenste haargroei definitief te verminderen.

De tijdsduur tussen de behandelingen:
Gezicht: 4 tot 6 weken
Lichaam: 8 tot 10 weken

Is een laserbehandeling geschikt voor alle huidtypen?

Ja, Smooth Laser Clinic werkt met de Soprano lasers en deze kan ieder huidtype behandelen. Het maakt niet uit of je een lichte huid of een donker getinte huid hebt want de laser richt zich op effectieve wijze op de eiwitten van de haarzaak en niet alleen op het pigment.

Kies voor Smooth Laser Clinic

Wil je schouders permanent laten ontharen? Kies dan voor Smooth Laser Clinic. Onze specialisten doen er alles aan om jou op je gemak te stellen. Bij Smooth Laser Clinic ben je altijd verzekerd van professioneel opgeleid personeel en een effectieve laserbehandeling met de beste apparatuur.

Boek nu direct een afspraak met gratis proefbehandeling. Neem contact met ons op en onze specialisten beantwoorden alle vragen die je hebt. Onze specialisten staan voor je klaar. Je hebt de mogelijkheid om bij Smooth Laser Clinic voor elke behandeling apart te betalen of om een pakket af te sluiten.

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan voor je klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe effectief onze ontharingsmethode is.

Nikita

Afspraak maken
whatsapp-logo