Hoe ervaar je een TCA peeling?

Smooth Laser Clinic biedt verschillende soorten peelings. We vinden het erg belangrijk om zelf ook behandelingen te ondergaan, zodat we ervaren wat de klant ook kan ervaren. Dit keer de ervaring van één van onze specialisten met de TCA (trichloorazijnzuur) peeling!

De TCA-peeling in het kort
Ik heb kortgeleden zelf een TCA peeling ondergaan om mijn pigmentvlekken te verminderen. Dit is één van de diepere peelings waar wij mee behandelen. Deze wordt onder andere ingezet om acne littekens te verminderen, vergrote poriën minder zichtbaar te maken en dus om pigmentvlekken te verminderen.

De peeling zorgt ervoor dat het afschilferen van de bovenste huidlaag wordt versneld. Hierdoor worden oneffenheden verminderd en wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd. Het is dus bij deze peeling nodig dat de huid komt te vervellen. Dit zal de dagen na de peeling dan ook zichtbaar worden. Tijdens een peeling wordt normaal gesproken een warm, branderig en trekkend gevoel op de huid ervaren. Het voordeel van de Easy TCA Pain Control van SkinTech®, is dat er een pijnstilling aan de peelingvloeistof is toegevoegd. Dit maakt de behandeling zeer dragelijk en niet pijnlijk. Mijn ervaring van de peeling en de dagen erna, zal ik hieronder delen.

Dag 0 (dag van de behandeling)
De Easy TCA Pain control kan in meerdere laagjes op de huid aangebracht worden, afhankelijk van de huidreactie. Op mijn huid zijn er in totaal twee laagjes peeling aangebracht. Het voelt licht branderig aan, maar zeker niet pijnlijk! Ook voelt de huid wat trekkerig.
Na de peeling is er een ‘post peel mask’ aangebracht. Het post peel mask is ervoor bedoeld dat de ontstekingsreactie in de huid meteen wordt geremd en het geeft de huid bescherming tegen de zon.
Naarmate de dag vordert voelt mijn huid steeds strakker aan. In de avond ziet de huid er wat roder uit, maar ik mag verder geen producten meer aanbrengen! Hier wacht ik mee tot de volgende ochtend.

 

Dag 1
Productgebruik:
Ochtend: Cleanser Foam, Blending Bleaching crème, Melablock SPF 50.
Avond: Cleanser Foam, Blending Bleaching crème, IPlase masker.

Als ik ’s ochtends wakker word, voelt mijn huid heel strak aan. Ik start met het reinigen van de huid met de SkinTech® Cleanser Foam. Deze reiniging is super zacht voor de huid, heeft een lage pH-waarde en is daarom geschikt om te gebruiken na een peeling.
Na het reinigen breng ik de SkinTech® Blending Bleaching crème aan en Melablock SPF 50. De Blending Bleaching crème zorgt ervoor dat de aanmaak van pigment in de huid wordt geremd, de Melablock beschermt de huid tegen de zon. De huid is namelijk extra kwetsbaar na een peeling.
Het aanbrengen van de crèmes voelt even fijn aan, maar zodra dit ingetrokken is voelt de huid alweer strak aan. In de middag gebruik ik nogmaals de Melablock SPF 50. Zodra de huid nog niet aan het vervellen is, mag je niet vaker dan twee keer per dag een crème aanbrengen. Het is namelijk nodig dat de huid los gaat laten.
’s Avonds na het douchen reinig ik weer met de Cleanser Foam, breng ik Blending Bleaching crème aan en omdat mijn huid nog wat rood leek breng ik ook het IPlase mask aan om roodheden te verminderen. Ook zie ik dat de huid op de bovenlip al begint los te laten.

Dag 2
Productgebruik:
Ochtend: Cleanser Foam, Blending Bleaching, Melablock SPF 50.
Avond: Cleanser Foam, Blending Bleaching.

De huid staat voor mijn gevoel nog weer wat strakker dan de vorige dag. ’s Ochtends beginnen de velletjes rondom de mond en neus al los te laten, dit wordt in de loop van de dag steeds meer.

 

Dag 3
Productgebruik:
Ochtend: Cleanser Foam, Blending Bleaching crème, Melablock SPF 50.
Avond: Cleanser Foam, Blending Bleaching crème.

Mijn huid voelt deze dag extreem strak en droog aan. Rondom de mond zijn nu veel schilfertjes te zien en de huid begin hier al ‘goed los te laten’! Overdag worden de velletjes steeds meer zichtbaar. Ook zie ik dat het pigment op de wangen wat omhoogkomt (wat uiteindelijk straks natuurlijk minder gaat worden!) Vandaag heb ik de huid drie keer ingesmeerd met Melablock SPF 50. De Cleanser Foam gebruik ik om de losse velletjes heel voorzichtig wat los te maken. Het is heel belangrijk om de velletjes er NIET af te trekken, dit kan namelijk littekens in de huid veroorzaken.

Dag 4
Productgebruik:
Ochtend: Cleanser Foam, Vitamine E crème, Melablock SPF 50
Avond: Cleanser Foam, Blending Bleaching crème.

De huid begint nu steeds verder los te laten, ook tussen de wenkbrauwen begint het te vervellen. Aangezien mijn huid erg droog aanvoelt, ben ik vandaag overgestapt op de Vitamine E crème in plaats van de Blending Bleaching crème. Overdag heb ik één keer bijgesmeerd met Melablock SPF 50, ik ben namelijk de hele dag binnen geweest. Normaal gesproken is het belangrijk om drie keer per dag met Melablock SPF 50 te smeren zodra de nieuwe huid zichtbaar wordt.

 

Dag 5
Productgebruik:
Ochtend: Cleanser Foam, Vitamine E crème, Melablock SPF 50.
Avond: Cleanser Foam, Vitamine E crème, IPlase masker.

De vervelling gaat door, de helft van de wangen en een gedeelte van het voorhoofd moeten nog vervellen. Op de nieuwe huid rondom de mond en kin zijn nog kleine schilfertjes te zien, maar het voelt hier al een stuk prettiger aan! ’s Avonds breng ik wat IPlase mask aan op een aantal droge plekjes.

 

Dag 6
Productgebruik:
Ochtend: Cleanser Foam, Vitamine E crème, Melablock SPF 50
Avond: Cleanser Foam, Vitamine E crème.

Op dag 6 zit de huid alleen nog vast aan de zijkanten van het voorhoofd en een gedeelte van de wangen.

Na dag 6 duurt het nog een paar dagen voordat écht alle velletjes weg zijn. Het gaat nog om de laatste stukjes aan de zijkanten van mijn gezicht. Voor mensen in mijn omgeving viel dit eigenlijk al niet meer op. Bij mij is op dag 10 alle vervelling helemaal weg en ziet mijn huid er heel mooi uit! Ik heb al veel minder pigment dan voorheen en dat al na één behandeling!

Ontdek de voordelen van Smooth Laser Clinic

Deskundig personeel
Onze specialisten zijn medisch geschoold en hebben veel ervaring
Gratis advies
Plan een gratis en vrijblijvende intake in bij één van onze klinieken
Veilige apparatuur
Onze lasers zijn van hoge kwaliteit en werken zeer effectief
Alle zorgverzekeraars
Een deel van onze behandelingen wordt vergoed door verzekeraars

De Easy TCA Pain Control peeling kun je in een kuur van vier behandelingen na elkaar doen, met een interval van twee weken. Het aantal behandelingen voor jouw huid is afhankelijk van het resultaat per behandeling.

Nieuwsgierig geworden?
Mocht je last hebben van acnelittekens, pigment of wil je graag een keer een peeling ondergaan? Plan dan een huid intakegesprek in bij één van onze specialisten, zodat wij kunnen beoordelen welke peeling geschikt is voor jouw huid!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust via social media, e-mail of bel ons!

Hopelijk tot snel in onze kliniek!

Wij zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars

zilveren-kruis-logo
unive-logo
menzis-logo
logo-ohra
VGZ-logo
fbto-logo
CZ-logo
Afspraak maken
whatsapp-logo